Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fejhallgató erősítő
Lapozás: OK   44 / 146
(#) ninor válasza eyess hozzászólására (») Jan 30, 2013 /

Szia!
Mivel nem volt kedvem többször szétszedni,ezért egyszerre megcsináltam rajtat mindent. Így csak a végeredményt tudom, ami jó lett.
(#) csady hozzászólása Jan 30, 2013 /

Hali, Olyan erősítőt szeretnék építeni, ami 9V-os elemről működne, vagy 5-6V körüli feszültségről.
Mobiltelefon headsethez kellene. Ki? Mit? ajánl? Mennyire megvalósítható ez az elképzelés.?
(#) pucuka válasza csady hozzászólására (») Jan 30, 2013 /

LM386 adatlapjáról lenézheted a kapcsolást is. Direkt ilyen célra készült.
(#) mc-4 hozzászólása Jan 30, 2013 /

Sziasztok!

Szeretnék egy csöves fejhallgató erősítőt készíteni, ehhez kérem a segítségeteket.
Mit szóltok ehhez a kapcsoláshoz #3 ?
Köszi!
(#) albinolynx hozzászólása Jan 31, 2013 /

Sziasztok!
Panasonic RP-HTF600-hoz szeretnék építeni erősítőt. Névleges impedanciája a fülesnek: 56Ohm.
Jobb ötlet híján az FH4-et szemeltem ki: Bővebben: Link
Maradjon ez, vagy van esetleg jobb/olcsóbb alternatíva szobai használatra?
Ez a páros vajon szeretni fogja egymást?
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2013
(#) accaboj válasza albinolynx hozzászólására (») Jan 31, 2013 /

Szeretni fogja biztosan, ez egy abszolut egyszerű kapcsolás, ennél már nem lehet olcsóbb Jobb alternatíva meg biztosan van, pl. a Canamp biztosan szebben szól, na de az más kategória. Ez az én véleményem.
(#) radiomano hozzászólása Feb 2, 2013 /

Sziasztok!

Már talán több mint 1 éve nem foglalkoztam a Canamp-al, kicsit csalódottan tettem be a fiókba, de most elővettem ismét. A gondom az, hogy bekapcsolás után 4-5 perccel elkezd torzítani. Nem vészes, szinte alig észrevehető, de a bekapcsoláskor szép tisztán szól, majd miután bemelegszik kicsit, elkezd szőrös lenni a hangja ami elég kellemetlen. Okozhatja ezt az hogy az ellenállás jobban felmelegszik mint a tranzisztor? Elmászna a munkapont? Illetve olyan kérdésem volna még, hogy kb. milyen frekvenciaátvitelt kéne tudnia? Egy Creative hangkártyával hajtanám ki, amibe ha közvetlen a fejhallgatót dugom megvan a magassága rendesen (EQ és minden egyéb nélkül természetesen), de az erősítő olyan 10-13kHz környékétől nagyon gyengén visz át (szerintem).
Valami ötlet? Terveztem hogy beviszem majd suliba, ott van szkóp meg jelgenerátor, ránézek hogy mégis hogy alakul a kimenő jel.

Kellemes hétvégét minden ónfüggőnek!
(#) CIROKL válasza radiomano hozzászólására (») Feb 2, 2013 /

Idézet:
„Elmászna a munkapont?”

Egészen biztos ezt hallod , de pontosan csak akkor fogod megtudni ha mérsz hideg állapotban is meg már a bemelegedett állapotban is .
(#) radiomano válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 2, 2013 /

Igen ezzel próbálkoztam itthon is, a bázisfeszültséget próbáltam méregetni, de sajnos a műszerem se valami hű de jól muzsikál az utóbbi időben, sokszor össze-vissza mutat. Majd beviszem suliba és fényt derítek a dologra. Ezen hogy tudok segíteni? Ha a tranzisztor és az emitter ellenállás egyforma hőmérsékletű akkor jól gondolom hogy megoldódik a gond?
(#) nzozz hozzászólása Feb 2, 2013 /

Sziasztok!
Egy ismerős mutatta nekem a mellékelt kapcsolást és azt mondta kristálytiszta hangja van és láthatólag nem is drága/bonyolult szerkezet. Viszont érdekelne a Ti véleményetek is, mit gondoltok róla, érdemes-e vele foglalkozni, van-e esetleg tapasztalatotok vele kapcsolatban!
Köszi
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2013
(#) univerzum hozzászólása Feb 10, 2013 /

Üdvözletem, egy kis impedanciás fejhallgatóhoz is jó erősítőt keresek.
Egyébként szintetizátoromhoz lesz, Mono is jó nekem. Lehetőleg kicsi is legyen.
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2013
(#) proli007 válasza univerzum hozzászólására (») Feb 10, 2013 /

Hello!
Szintihez megfelel egy LM386-os kis végfok. Egyszerű és kicsi is. Amúgy nem írtad, mi az a "kis impedancia" számodra.. Kapcsolási rajz az adatlapján megtalálható.
üdv!
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2013
(#) univerzum válasza proli007 hozzászólására (») Feb 11, 2013 /

Híres nevezetes "bugbox" ez az lm ic, amúgy 16 ohm -ra kell nekem. Plusz mínusz tápom van, akkor meg egy műveleti ic, két tranyó végnek és 10Xes visszacsatolás
(#) reloop válasza univerzum hozzászólására (») Feb 11, 2013 /

(#) univerzum válasza reloop hozzászólására (») Feb 12, 2013 /

Na igen közel ehhez hasonlót "terveztem". Köszi
(#) Sanyesz5 hozzászólása Feb 12, 2013 /

Üdv, szeretnék építeni egy jó minőségű fejhallgató erősítőt.
Ha valakinek van esetleg egy bevált, már kipróbált rajza, +nyákrajz még jobb lenne, annak nagyon örülnék.
Ehez a füleshez lenne,
Füles

Előre is köszönöm
(#) zotyo válasza univerzum hozzászólására (») Feb 12, 2013 /

Szia! A reloop által ajánlott erősítő nekem is nagyon bejön, én is csak ajánlani tudom. Fabrikáltam neki egy egyszerű kis fadobozt, nyák tetővel.
(#) zotyo válasza reloop hozzászólására (») Feb 12, 2013 /

Szia reloop!

Tanácsodra a hálózati kapcsolóra forrasztott kondikkal megszűnt a ki-be kapcsoláskori pattogás. Tökéletes. Köszönöm.

Zoli
(#) reloop válasza zotyo hozzászólására (») Feb 12, 2013 /

Nekem öröm, ha tudtam segíteni
(#) univerzum válasza zotyo hozzászólására (») Feb 12, 2013 /

Ez Szintetizátorhoz lesz, és moduláris szinti mellé. 2 centi vastagságra törekedni kellene.
(#) Kori27 hozzászólása Feb 15, 2013 /

Sziasztok
Nekem elég speckó igényem lenne, mobilba kellene egy extramini erősítő, ami egy kicsit megdobja a hangerejét. A kérdéses darab egy ZTE Blade, aminek nagyon kicsi a kimeneti jele. A fülesek is halkak vele, és ha erősítőre kötöm, akkor is mindent maxra kell tenni, de még úgy sem olyan hangos, mint ahogyan szeretném... (persze ez már a szomszédboldogítás része, de bármelyik másik telóval szét lehetne küldeni a hangszórókat, ez meg csak suttog). Szóval 3.6-4.2 voltra kellene egy pár SMD alkatrészből álló áramkör, ami belefér egy 2x1x0.5 centis helyre... ha valaki esetleg tudna rá megoldást, nagyon megköszönném
Üdv!
Kori

UI: Equalizer appot már próbáltam, csak recsegés az eredménye. Ez a max, amit tud a cucc, csak elektronikusan lenne megoldható :'(
(#) univerzum válasza Kori27 hozzászólására (») Feb 15, 2013 /

Max külön dobozban tudsz...
(#) gordonfreemN válasza Kori27 hozzászólására (») Feb 15, 2013 /

3,6-4,2V. ez 3 ceruzaelemet jelent?
(#) gordonfreemN válasza reloop hozzászólására (») Feb 15, 2013 /

Ehhez elkérhetném tőled a nyáktervet PDF formátumban?
(#) reloop válasza gordonfreemN hozzászólására (») Feb 15, 2013 /

Ez az első Sprint-Layout munkám, toll rajzhoz használtam mintának. Az elrendezést akartam vele szemléltetni. Ha ez alapján szeretnél vasalni akkor feltétlen rendbe hozom kissé, először is tükrözni fogom . A poti lábtávolságok és jack aljzat furattávok nem biztos, hogy neked is megfelelnek. Ha megadod a méreteket könnyedén hozzá igazítom.
(#) gordonfreemN válasza reloop hozzászólására (») Feb 16, 2013 /

Ertem. Az a helyzet, elso korben megneztem volna, te hogyan oldottad meg a koteseket.
Nekem eleg bonyolult lett a panel, igaz nekem is ez lenne az elso. Nem tudom, hogyan kene ujracsinalni. En mindig arra torekszem, atkotes ne legyen, kondik ellenalasok stb szimetrikusan legyenek.
(#) reloop válasza gordonfreemN hozzászólására (») Feb 16, 2013 /

Értelek, parancsolj
(#) Kori27 válasza gordonfreemN hozzászólására (») Feb 16, 2013 /

A 3.6-4.2 volt a lítium-ion mobilakkut jelenti. Ugyanis a cuccnak a mobilba kéne beleférnie. Hangdobozként van benne egy kb. 2x1x0.5 centis hely, oda tudnám belenyomorítani, ha lenne valami smd ic+pár smd ellenállás egyszerűségű áramköröm...
(#) sanykaraj válasza Kori27 hozzászólására (») Feb 16, 2013 /

2*1*0.5 cm re nem igazán fél el semmi ic kilőve ha csak nem teljesen miniatűrben van. Neked egy tranzisztoros erősítőre van szűkséged. Ennyit tudok segíteni.
(#) l48 válasza Kori27 hozzászólására (») Feb 16, 2013 / 1

TPA 6110A alapkapcsolásban simán belefér az adott helyre. A minősége is megfelelő
Következő: »»   44 / 146
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem