Fórum témák
» Több friss téma |
Ha szkóp-képet teszel fel, legyen látható a kezelőszervek beállítása, vagy add meg a beállításokat!
eloszor is koszonom a hozaszolasokat a tobbi tabfesz rendben a szkoppal lehet dolgozni tokeletesen mukodik,csak attol tartok hogy kb. 15 perc bekapcsolasa utan az emlitett Y erositobben ki fog egni valami ,a vegtranzisztorok pont ugy neznek ki mint egy BD 140-es,peterpan jol mondja nincs mit keressenek ott ,meg semmi iras sincs rajtik tehat legeloszor ki fogom cserelni oket a BFY90-esre majd irok valaszt ,addig is meg varok hozaszolasokat tovabbra ,koszonom
Ha lehet ne kutyuljuk a dolgot. A végtranyók egy másik dolog. Én a " a T9 es T10-es tranzisztorokat kicserelte ,most olyanok vannak mint a BD 140-es tranzisztorok" szövegre reagáltam, a BFY90 a T9és T10 helyettesítésére szolgálhat. A végtranyók KT940B típusúak és a szkóp hátulján lévő dobozkában vannak.
en a vegtranzisztorokat mondtam tehat a T9 es T10 es az Y laprol ,ahogyan a melekelt kapcsolasy rajzon lathato,minden rendben lehet hogy en nem fejeztem ki magamot helyesen ,a BFY90-es jo lesz en is kikerstem a netten,koszonom
Bővebben: Link
Sziasztok ennek tönkre ment a magasfesz transzformátora,ez javítható pótolható? Köszi
Kösz de megoldható?lehet kapni?Van egy eladó és ez a baja
Sziasztok,koszonom mindenkinek a kozremukodest a BFY 90-es kicserelesevel megoldodott minden,tobbe nem melegszenek a fent emlitett alkatreszek !!!
Valahol, nem tudom hol olvastam régebben, hogy a végtranzisztorokat kicserélve -nem tudom milyenre- eléggé nagyobb lesz a határfrekvenciája. Ezek szerint a többi része gyorsabb.
Jól tudod, a függ erősítőnek a két vége a legproblémásabb. A végfok kapacitásra dolgozik, ezért nagy feszültségű, nagy határfrekvenciájú, és viszonylag nagyáramú végtranzisztorok kellenének. Ezekben viszont nem nagy a választék.
Hasonló eset: Az első EMG1568 szkópok 30Mhz voltak, később csak végfokcserével bővítették 50Mhz-re. És még a triggert gyorsították. Régi RT. Ék.-ben olvastam.
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2013
Pont múltkor néztem az enyémet, 70 MHz -nél volt a fél képernyőjű jel, stabil belső szinkronnal.
Azért abba másik komparátor is (710 helyett 760-as) került.
Sziasztok, ma találtam a raktárban ahol pakolunk, 3 darabban még egy Philips PM 3207 szkópot,és láss csodát összeraktam,és a kontaktokon kivül kutya baja,minden megy rajta,zene van felkötve rá most
Ez jó igy? A frekimérőre van téve 100Hz
Teljesen jó. Az a WD engem nagyon zavar ott
Muszáj volt a kapcsolókat befujni nem mozogtak semmit be voltak állva,de már mennek,a kicsi toló kapcsolók
Le kellene mosni izopropil alkohollal, nem tesz jót hosszú távon nekik.
Potiknál úgy lehet eljárni, hogy befújod kontakt60 spray-vel majd kis idő múlva le kell mosni izopropil alkohollal, ezt csak azért mondom, hogy tudd. A miértjét írtam pm-ben.
Sziasztok! Az vajon mitől lehet, hogy a szkóp ernyőjén homályos a jel és ha a kalibráló jelet rákötöm a bemenetre, akkor a vízszintesek összetartanak? Ha a vízszintes pozíció potival a jelet a képernyő széle felé viszem (mindegy melyik szélére), úgy élesedik és majdnem helyes értéket mutat! A kapcsolók működnek. A táp kondijait kicseréltem, ott volt egy rossz. A táp mindenhol pontosan megvan (egyedül a nagyfeszt nem mértem még). Vajon mi lehet a hibája?
Jobb lenne egy kép róla. Ha ez kisebb mértékű, akkor próbáld az "asztigmatizmus" állítását.
Ha ez nem jól van beállítva, akkor a képernyő közepén, és szélein nem azonos a fókusz.
Szia!
Lehet, hogy asztigmatizmus-hibája van az oszcilloszkópnak. Az asztigmatizmust állító potméterrel úgy kell beállítani az ernyőképet, hogy a vízszintes és a függőleges vonalak egyformán élesek legyenek.
Azt már próbáltam, sajnos nem az a baja.
nagym6: Nagyobb mértékű sajnos, ha középre viszem a jelet és ott tartom egy idő után (3-4mp) teljesen eltűnik. A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2013
Szerintem a ks. cső áramköreiben lesz a hiba, de közelebbi ötletem nincs.
Végig kellene mérni, nagyfeszt is, a vízszintes pozíció középső és szélső állásaiban. De ehhez nagyfesz mérőfej kell. Sötétben nézd meg, nincs-e áthúzás, szikra.
Mutass egy képet a hibáról! Lehet, hogy a gyorsítófeszültség kevés (vagy sok) és azért van ez a torzulás.
Az első kép, amikor kiviszem a szélére a jelet. A második/harmadik amikor középen van. Természetesen a V/div kapcsolót nem kapcsoltam át. Szikrát nem látok (hallok) egyébként, de majd este is bevizsgálom.
Tehát ha a szélére viszed éles és olyan is marad, ha középre húzod, akkor meg elmegy a jel egy idő után?
Fejlemény: kicseréltem a csövet és kvázi tökéletes a kalibráló jelalakja, viszont ha nincs jel a bemeneten vagy benyomom a GND gombot, akkor nincs sugár (amikor V/div-et váltok egy pillanatra megjelenik). Meg egyébként is maximumon van az intensity és így se túl nagy a sugár fénye. Olyan mint az előző hsz. első képén és persze ez lehet a cső hibája is, de furcsállom, mindkét cső hibás lenne? Plusz hiába állítom a mérőfej potiját, semmit nem befolyásol a jelalakon.
kadarist: igen, de valószínű, hogy a cső volt hibás, mert a másik csővel nem csinálja... A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2013
Ha nincs bemenő jel, akkor persze hogy nincs sugár. Kapcsold az eltérítést auto állásba és akkor lesz idővonalad.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |