Fórum témák
» Több friss téma |
linket tehetnél mert nem találom hol van.
Köszi,
Nyisd meg a programot. A menü fül alatt - Frissítés keresése.
Ok, köszi
Azt lehet tudni mit javítottak benne ? A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2013
Nem tudom Telepítés közben elég sok fájlt cserélt le.
Na akkor kereshet mi volt az a javítás amit Te, vagy Watt mondtatok.
Köszönöm, majd megprobálom az én PIC-re alakitani és kiprobálom. Neked milyen frekin megy a PIC?
48MHz-en. Ez túlzás, de most csak ilyen PIC van hadra foghatóan.
Na jó nekem csak 16F690 van itthon és az is csak belsö oscillátorrol megy.
Igen tudom ésrajta is vagyok, a 8MHz megy de a DS nem. Most kaptam uj progit mint DS olvaso azt bmost probálom.
Átalkitottam de nem megy 4095 illetve -1 -1 999. Ezek jöttek ki pedig 1000-szer átnéztem mindent de nem akarja.
Beirtam c block-ba osccon=0x70 de nem változik a dolog.
Sajnos a LED villog ahogy kell.
Bocs, azért töröltem, mert észrevettem, hogy a 4550.fcd-ben kijavították a külső oszci hibát, de a többi fájlban még mindig nem. Ez eléggé fura, mert az összesben rossz volt. Vagy lehet, hogy nem írta felül az új telepítő? Nem tudom...
Át kell térjek a kvarcra, mit javasolsz 16F690-hez és milyen kondit?
Ezt próbáld ki! Csak át kell írni a lábakat a Te PIC-edre.
Üdv!
(rs232) Van valami megoldás arra, hogy amikor ad a pic, akkor ne fogadjon (bufferba sem).Vagy, hogy kipucolja a buffert miután befejezte az adást?
Van, de hogy a Flowcode ezt támogatná(blokokkal), azt hirtelen nem tudom.
A PIC adatlapjának erre vonatkozó részében(USART, EUSART) találod a vezérlő regisztereket. A puffer kipucolása megegyezik azzal, hogy kiolvasod az RCREG-et. A megszakítás tiltásokkal is le tudod állítani a vételt, ha ezt megszakításban kezeled le, de a puffer ekkor is telik. Ha az RCSTA.SPEN bitet kikapcsolod, akkor kikapcsoltad a soros modult. Ha az RCSTA.CREN bitet nullába teszed, akkor csak a vétel kapcsolódik ki, és ha túlcsordulás (OERR) hiba jönne, akkor ezzel a bittel lehet törölni(ki-be). A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2013
"RCSTA.CREN"
Ez a gyakorlatban hogyan nézne ki ? Pl. beteszek egy rs232 makrót , ami küld, előtte vagy utána mit kell megadom, hogy helyet csináljak a küldött adatra jövő konkrét válasznak ?
Sziasztok!Hőelem linearitás korrekciót szeretnék Flowcode-dal megoldani.Nem lenne valakinek a példa-gyűjteményében egy már kidolgozott megoldás?Köszönöm.
A kérdésedből azt gondoltam, hogy az adás vétel rendben van, csak a puffer betelik hiba miatt és nem tudod kiüríteni...
A vételt megszakításban szokás lekezelni. Tudnod kell, hogy maximum mekkora adatmennyiség fog jönni, ekkora tömböt(puffert) kell kialakítanod. A megszakításban ebbe a pufferbe kell töltened a befolyó adatokat. Ezután tudod feldolgozni őket. Ha hiba van, akkor jönnek az említett regiszterek, hogy ki tudj lépni a hibából. Korábban volt RS232 kommunikációról példa itt, ha jól emlékszem. Érdemes lenne visszaolvasni, keresni...
Egy harmad, vagy negyed fokú polinommal simán ki lehet számolni a kapcsolódó értékeket, kicsi hibával, akkor nem kell táblázat. Igaz ez sem foglal kevesebb memóriát, mert a lebegőpontos számolások helyigényesek(18F javasolt!). A polinominális fügvényt segédprogrammal szoktam kiszámoltatni(Graph).
Tizedfok hőelemnél 450C tartományra ? Nagyobbat téved gyárilag...
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2013
Az a baj, hogy Lin kommunikációról még nem volt szó itt. Van rá makró, de az nekem sajnos nem jó. Mcp 201-et használok Lin csatolónak, viszont mivel nem az Fc -s makrót használom, értelemszerűen amikor küldök rajta adatot, az a Pic Rx lábán is megjelenik. Így aztán, ha kiküldök egy karaktert , majd olvasnám a tárolót, az első adat mindig a "sajátom" . Ezt kellene kiküszöbölnöm.
Viszont, ha már az Rx-es megszakítást szóba hoztad : nekem 18f4620 -al nem működik... még sima "keresztcsatolt" (tehát még a Lin csatoló beépítése nélkül ) megoldással sem. Természetesen hardveres (C6/C7) Uart-ról beszélek. A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2013
Ezt nem tudtam. Ha az adat, amit elküldesz mindenképpen visszatér, de nem kell, egyszerűen figyelmen kívül kell hagyni a pufferben, vagy ki kell dobni annyit, amennyit elküldtél, hogy ne kerüljön bele a pufferbe, csak a továbbiak.
Idézet: „viszont mivel nem az Fc -s makrót használom, értelemszerűen amikor küldök rajta adatot, az a Pic Rx lábán is megjelenik.” Miért jelenne meg rajta? Nem a MCP201 küldi vissza? Úgy értem, nem azért jelenik megy az RX-en, mert FC makrót használsz, vagy sem... A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |