Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   364 / 1152
(#) vladcepes válasza Mengyán hozzászólására (») Feb 4, 2013 /

Aha,okés köszöntem . Közbe nézegetem a .exe-ket hogy mi a túróért zabálja meg a procit.
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2013
(#) vladcepes válasza vladcepes hozzászólására (») Feb 5, 2013 /

Tegnap kérdeztem apumat,de azt mondja ugyan olyan lassú a gép(mert ugye gondolván hogy majd leszedi a gép a frissítéseket és akkor majd hátha nem fogja annyira zabálni a procit a frissítés) de nem. Ilyenek zabálják hogy 100% -on legyen: ekrn.exe 32% (de ez kb 5 perc után leáll ami a ESS-ihez tartozik-és amíg átfuttatja a gépet induláskor) ,aztán snippingtool.exe 10% ,svchost.exe egyik 0.5% a másik 0,6% majd még egy 53% ,taskmgr.exe 21% valahogy így mozog. Nem értem az egészet hogy miért ? vagyis hogy miért mennek ezek folyamatosan.
(#) vladcepes válasza Mengyán hozzászólására (») Feb 6, 2013 /

Sziasztok! Melyik jobb alaplap? Ez:1 vagy ez? :2 Köszi a választ!
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2013
(#) KTobi hozzászólása Feb 6, 2013 /

Valamelyik számítógépes témában valakinek volt hozzászólása, hogy tévesen töltődik be a grafikus kártya "inicializálása". Nem jó felbontásban, helytelen képre lett reagálva.

Tesóm gépén alaplapra integrált grafikus van. A kép jobb és bal szélét felváltva megcsíkozza. Amennyit jobbról, ugyanannyit balról is. Szerintem itt is valami beállítási hiba lehet. Valaki tudja merre kell keresgélni? A programokat egyik felében használva nincs gond, de a "játék" még középen is becsíkozott széllel bír. BIOSt próbáltam, ott nincs ilyen gond.
RAM már lett cserélve (más okból), kijelző szintén. PrintScreenel van a kép, ezt így küldi ki.

hatter.jpg

(#) Mengyán válasza vladcepes hozzászólására (») Feb 6, 2013 /

Rossz ilyet mondani, de a Fu-Si. (Asus fan vagyok ) Újabb chipset-je, és az már támogatja a SATA-t, + nem támogatja a Prescott-ot 800MHz-en. Amolyan van is meg nincs is benne 800MHz-es támogatás.

Köszi! Most raktam újra a Win7-et ,sikerült elhoznom a gépet. Most kíváncsi leszek mit tudok belőle kihozni aztán meg holnap megnézem azt a procit amiről beszéltünk. Ma már nem sok mindent csinált a gép. Nem volt kedvem végig futtatni a ESS-t meg a Malware-t csökkentett módba,így újraraktam (ugy sem volt rajta semmi).

Szia! 2,4GHZ/1M/533 ezzel érdemes foglalkozni? Vagy legyen legalább 2,9GHZ/1M és 800 as ? Üdv.
(#) Mengyán válasza vladcepes hozzászólására (») Feb 7, 2013 /

Kicsit furcsállom ezt az 533-at, mert az 1M Prescottra utal, azok meg 800-asok szoktak lenni. Persze lehet, hogy volt 533-as is belőle. Igazából bármi jó, ami nem Celeron. Apámnak egy 1.5GHz-es P4-e van (nem elírás, valóban "másfeles"), és már azzal is meggyőző a különbség a Celeronhoz képest. Egyedül a HD filmek akasztják meg, de abból már a 720-as is. Ha apukád akar filmet nézni rajta, célszerű a gyorsabbat választani.
(#) attila_26 hozzászólása Feb 7, 2013 /

van egy emachines e510 laptopom es ha bekapcsolom oan 5-10 percig mukodik a hang es utana elhalkul es kesz nincs tobbe hang viszont hatul ahova jar a tapegyseg dugasza halk serceges es sipolas hallatszik folytonosan.szerintetek kondihiba lenne ???igaz meg nem bontottam szet es jut eszembe a 3 usb port kozul egyiksem mukodik es biosban es windowsban is usb controller ok driver ok semmi hiba de megsem mukodik...barmit csatlakoztatok nem ismeri fol...na ez a halk serceges meg sipolas kiszaradt kondihiba lenne???vagy esetleg vlm mas elektronikai hiba???
(#) vladcepes válasza Mengyán hozzászólására (») Feb 7, 2013 /

Köszönöm a választ. Ha valahol rá akadsz ilyenre és kb 2-e; 2.5e ért meg tudnám venni akkor szólj.Persze Pesten.(persze ez nem azt jelenti hogy nekem keresgélj).
Keresgélek én, de mind licites és ugye mind följebb ugrándoznak. Üdv.
(#) Kovidivi válasza attila_26 hozzászólására (») Feb 7, 2013 /

Annak a gépnek csak a torka véres. Ilyen kis hibákkal, mint hogy nincs hangja, nem is foglalkoznék. Vennék egy USB-s hangkártyát 200Ft-ért, és kész. Ja, hogy nem működik az USB sem... Nem tudom, miért akarod szétszedni? Próbáltad már újratelepíteni egy nem megbuherált XP-vel?
(#) attila_26 válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 7, 2013 /

az igaz hogy XP-vel meg nem probaltam,windows 7 probaltam es vistaval,ma meg is probalom xp-vel
(#) attila_26 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 7, 2013 /

kosz a megjegyzest
(#) vladcepes hozzászólása Feb 7, 2013 /

Sziasztok! Egyik ismerősöm vett egy laptopot(vadi új) most rakta rá a Windows7 64 bites op rendszert, azt mondja hogy szépen föl is települt de ahogy kapcsolna a be a gép állandóan újraindul. Szerintetek? Köszi a választ.
(#) mateakos válasza vladcepes hozzászólására (») Feb 7, 2013 /

Szia. A win7 UEFI boot-ot támogat? Ha nem, akkor a BIOS-ban lehet, hogy át kell állítani.
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2013
(#) vladcepes válasza mateakos hozzászólására (») Feb 7, 2013 /

Köszi a választ! Ez jó kérdés.Ha nem akkor a BIOS-ban milyen menübe kell keresni? vagy ez változó? Valamit olvastam közbe valami IDE-meg ACHI ról ez is valami hasonló? vagy az csak a telepítésnél nem szokta engedni amíg nincs átállítva?
(#) mateakos válasza vladcepes hozzászólására (») Feb 7, 2013 /

Ha telepítéskor felismerte a merevlemezt, márpedig biztos, hisz arra telepítetted, akkor az IDE vagy AHCI módot szerintem már nem kell piszkálni, de nem lehet baj belőle, ha azt is kipróbálod. Az UEFI boot-ot nem tudom hol kell beállítani, nem minden BIOS Setup Utility egyforma (sajnos). De gondolom, hogy valahol ott találod meg, ahol a bootolható eszközök sorrendjét (prioritását) lehet megadni.
(#) vladcepes válasza mateakos hozzászólására (») Feb 7, 2013 /

Okés köszönöm.! továbbítom az ismerősömnek! Üdv.
(#) vladcepes válasza vladcepes hozzászólására (») Feb 7, 2013 /

Szereztem egy P4 2,88GHZ/512/800 ast ezt raktam bele. Egész jónak tűnik. Most telepítettem a drivereket amivel még el voltam maradva és valami úgy bezavart neki hogy kiakadt, az egért lehetett mozgatni de csak annyi. Aztán csökkentett módba visszaállítottam egy korábbi driver telepítéshez de mikor újraindult ugyan az a mese volt. Gondoltam visszaállítom az XP-re mivel a wincseszteren van egy XP mentésem NortonGhost-al de amikor Boot-oltattam a NortonGhost CD-röl mind azt írta ki hogy a Windows nem lett megfelelően leállítva így felkínálta a Csökkentett módot meg a normál módot meg amit ilyenkor szokott Még ilyet nem láttam.
(#) pittti válasza vladcepes hozzászólására (») Feb 8, 2013 /

Javító telepítés?
(#) Mengyán válasza vladcepes hozzászólására (») Feb 8, 2013 /

Szerintem valamiért nem a N. Ghost CD indul, hanem a vinyó. BIOS-ban átállítottad a sorrendet? Ha már ott vagy, kukkants rá a proci adataira is (Hardware Monitor).
(#) vladcepes válasza Mengyán hozzászólására (») Feb 8, 2013 /

Heló! Most nem vagyok otthon majd délután meg kukkolom,de abban biztos vagyok hogy a BIOS-ba a sorrend át van állítva hogy CD-DVD-ről induljon,na meg olyat is csináltam hogy F12 és ott is be lehet állítani hogy honnan induljon.(hát nem tette meg -csak azt írta amit írtam fentebb is). Most este odáig jutottam hogy újból Win7 de ezúttal egy Prof-t kapott a gép. Most majd este kukkolom a driver telepítésnél hogy melyiktől térdel meg.(remélem nem jut el most odáig) A Proci adatait megnézem és majd leírom ide. Lehet hogy valami mást fog kiírni mint amit én leírtam? Üdv.

Bementem a BIOS-ba PhoenixBios van rajta de ha meg veszek sem találok benne Hardware Monitor-t ,a Hiper-Threading Disabledre van téve így kell? Üdv.
(#) Mengyán válasza vladcepes hozzászólására (») Feb 8, 2013 /

Töltsd le a CPU-Z programot, az megmondja, hogy támogatja-e a HT-t. Kellene.

Okés máris és akkor utána berakom a képet ide.

Hol látom hogy támogatja e vagy sem? Ha jól emlékszem akkor a biosba ott lehet állítani Enabled-Disabled-ra. Most Disabled-en van ahogy írtam.
(#) Ge Lee válasza vladcepes hozzászólására (») Feb 8, 2013 /

Ne ezt töltsd le hanem az Aida64-et (2.50-es vagy újabb verziót, serial-t is találsz hozzá a neten), az minden adatot kiír a teljes hardverről. Egyébként az ilyen újraindításosdit hardver probléma szokta leginkább okozni.
(#) kadarist válasza vladcepes hozzászólására (») Feb 8, 2013 /

Most nem támogatja, mert látod, hogy Cores=1 Threads=1.
(#) vladcepes hozzászólása Feb 8, 2013 /

Köszönöm a válaszokat. Amint látom ez az Aida64 hasonló mint az Everest ugye? legalábbis a képe alapján.
(#) Ge Lee válasza vladcepes hozzászólására (») Feb 8, 2013 /

Nem hasonló hanem ugyanaz, az újabb verziókat ismét Aida-nak hívják, nem Everest-nek. A legutolsó kiadás a 2.80-as ha jól tudom.
Következő: »»   364 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem