Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   10 / 219
(#) norby_torok válasza lac08 hozzászólására (») Jan 22, 2013 /

Hello.
Bocsi h igy kozbe szolok de nem nagyon van igazad mivel ha egy szaki hazhoz megy akkor a kliens elvarja h aszt a tevet megjavitsa miennel hamarab. Namost egy plazma tv vagy egy lcd tv szetszedese (hatlap llecsavarozas) kb 10 perc + hiab kereses + hiba javitas ez mar egy par ora hosza ja es az lcd es plasma tevek paneljei 60% -ban smd szerelt panel amit a hejszinen nem lehet megjavitani ezert megy egy szaki kicsereli a hibas panelt es a roszat meg elviszi javitani. En javitottam mar plasmat meg lcd-et es mindkettonel a tapresz amit lehet alkatresz cserevel orvosolni a hibat en meg idaig az lcd teveknel az inverter modult csereltem mivel nem lehetet oket javitani.A plasmaknal viszont ha kontakt hibad van az Y X Z modulon startbol cserelheted a lapokat ki mivel eleg nagy feszultsegek e aramok jarkalnak egyik laprol a masikra.
Bocsi ha megbantotalak.
(#) szaszaa01 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Feb 8, 2013 / 1

Végigmértem az inverter panelt. Meg is találtam a hibát. Az egyik trafó égett le. Kiforrasztottam, és lehetett látni az elégett tekercset. Már meg is rendeltem a csere alkatrészt.
Az alábbi módszerrel vizsgáltam:
CCFL csövek, illetve az inverter tesztelésére, érdekes lehet az alábbi módszer is, amit Kegyes György publikált a neten.

Annak kiderítése, hogy a cső vagy az inverter-e a ludas, az alábbi szkóppal történő mérés lehet a legbiztosabb módszer:

1. A szonda hegyére teszel egy szigetelést.
2. Arra egy monofil szigetelt huzalból(kb. 2mm vastagságút) 3-4 menetet rátekersz, de maradjon kb 1 cm szigeteletlen vég.
FIGYELEM! A tekercset NEM SZABAD ÖSSZEKÖTNI A MERŐFEJJEL!!!!! (nem egészséges a szkópra nézve)
A kép egy ilyen mérőcsúcsot mutat.
Ezzel a csúccsal rámérhetsz az inverter trafó kimenetére.
Használata:
A készülék bekapcsolása előtt a megbarkácsolt merőfejet ráteszed az inverter trafó kimenetére és bekapcsolod a készüléket. A szkópon megjelenik az impulzus 1-2mp-re, ugyanez az eljárás minden csőnél.
Ha eltérést látsz valamelyik fénycsőnél (kb 3-szor nagyobb impulzust a többséghez képest), akkor tuti hogy az a cső halott.
Ha kisebb kb. 3-szor, akkor az inverter trafó a rossz.

Köszönöm mindenkinek a segítséget.
(#) Andr3wJ válasza szaszaa01 hozzászólására (») Feb 8, 2013 /

Másik nem éppen szakszerű tesztelés bár kollégám eredményesen kiszúrta a rossz trafókat 90%-ban, táp kábelt fel dugod majd lehúzod mikor leáll az inverter, majd ismét be, és ki. Pár ilyen indítás után megnézed melyik a meleg trafó a többihez képest. Persze ha jól emlékszem hogy ez az inverter volt pontosan.
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2013
(#) pedro798 hozzászólása Feb 8, 2013 /

Hmm én segítség képen szólok hozzátok egy történettel.

2006-nyarán kaptam egy LCD Monitor/TV Xpert Tech "márka" más néven is gyártották ezt a típust. Nekem 2007 nyarán (tehát 1év múlva) elkezdett vacakolni az indítás. Párszor reset gomb és elindult, de ahogy telt az idő egyre több reset nyomkodásra indult csak el, de végül megadta magát. Viszont az érdekesség, hogy melegedett a háttérben belül valami, mert érezni lehetett tapintásra, csak se kép se hang, semmi. Ekkor döntöttem úgy, hogy szervizbe ahol 7e Ft-ért megnézték és azt mondták menthetetlen max 2 ezret adtak volna a jó alkatrészekért. Ezért a kuka helyett apám munkatársához vittem. Ahol kiderült, hogy olyan sz*r kondenzátorok voltak benne, hogy hamar kiszáradtak + a háttérvilágítás is be volt dögölve, mióta márkás (tök ingyen lett berakva + 3e Ft szerelési díj) kondenzátorok vannak azóta bírja és 2013-mat írunk.

A történetem lényege.: Én is Inverterre gyanakodtam, mert olvastam hogy típus hiba. Viszont hamar kiderült, hogy csak a kondenzátorokat kellett a NYÁK lapkákon cserélni. Hamarosan az eredeti gépemen is kondenzátor cserét hajtok saját magam végre. Sajnos puklis pár, pedig 4 éves alaplap, amivel most írok gép az 12 és egyéb feszültség ingadozással, de működik.
(#) bzumi hozzászólása Feb 17, 2013 /

Sziasztok nekem lenne egy nova 806 típusú tft kis tv-m, de mikor bekapcsolom akkor a zöld led világít de se kép se hang rámértem a csövek kezdő forrasztási pontjára és ott 3.4V-ot mutat a műszer váltóban. sérelmi nyomokat nem találok sehol ezért vagyok tanácstalan hogy mi lehet a baja készítettem 2 képet is hátha valaki segítene életre kelteni
előre is köszönöm
(#) verdan hozzászólása Feb 19, 2013 /

Üdv urak! olyan problémám van, hogy adott egy Grundig 32 lxw 82-8600 dl tipusú lcd tv.
Bekapcsolás után kb. 15-20percel elkezd villogni a kép, mintha ki-be kapcsolgatnám marha gyorsan. Kb másodpercenként villan. Mi lehet ennek az oka, én gyanítom hogy az inverter. esetleg lehet-e javítani?Válaszokat előre is köszönöm.
(#) gpepe79 hozzászólása Feb 19, 2013 /

Sziasztok!
Van nekem egy Sony Bravia KDL 40v3000 tv-m, és elromlott!
Ha szemből nézed a kijelző bal fele (de csak a fele, mintha elvágták volna ollóval) fekete!
Alig látszik rajta valami!
Olyan, mint a régi képcsöves tv-knél, mintha nem akarna bemelegedni! )
Mi lehet a gond, és mi a teendő? meg lehet csinálni? Kellene egy kis segítség!
Előre is köszi
(#) norby_torok válasza gpepe79 hozzászólására (») Feb 20, 2013 /

Hello.
Eloszoris aszt szeretnem megkerdezni tolled h mijen ismeretseged van az elektronikaba , mert ha nagyon keves akkor eleg nehez lesz megjavitani.
Ez a tipus a sonytol gyartasi hibaval jott a vilagra nemreg volt nalamis egy sony bravia KDL-40w4730 es nem a T-CON panel a rosz hanem a foloa van elvalva az oldalso lapokrol.
Az oldalso lapokhoz meg ugy jutsz hozza ha leszereled az elulso keretet is a teverol de az egeszet ugy kel megcsinalni h szetszedet alapotban a teve mukodo kepes legyen. Teszek fel videot h hogyan las hozza ha pedig aradi vagy akkor megcsinalom en neked Bővebben: Link
En is igy oldottam meg a problemat es azotais megy.
De azert feltehetnel egy kepet. Remelem h segittetem valamit.
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2013
(#) verdan hozzászólása Feb 20, 2013 /

Idézet:
„Üdv urak! olyan problémám van, hogy adott egy Grundig 32 lxw 82-8600 dl tipusú lcd tv.
Bekapcsolás után kb. 15-20percel elkezd villogni a kép, mintha ki-be kapcsolgatnám marha gyorsan. Kb másodpercenként villan. Mi lehet ennek az oka, én gyanítom hogy az inverter. esetleg lehet-e javítani?Válaszokat előre is köszönöm.”

http://www.youtube.com/watch?v=VBXTflgZYyw

Ez lenne a hiba jelenség.
(#) norby_torok válasza verdan hozzászólására (») Feb 20, 2013 /

Hello
Eleg durva jelenseg meg ijennel nem talalkosztam szerintem szed szet es hatul kene legyen egy ket juk a ahol a neon csovek fenye latszodik nezd meg hogy azok kapcsolnak ki be
vagy az inverter tap kabelt huzd ki a taprol anelkul is el kene induljon a tv es vilagits az lcd elejere egy asztali lampaval ugy halvanyan kene h latszodjon a kep szerintem inverter hiba de h lehete javitannia aszt nem tudom megmondani szerintam foraszd at az egesz inverter panelt es megtudod h sikerul vagy sem.
(#) gpepe79 válasza norby_torok hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

Köszönöm, hogy válaszoltál!
Már szétszedtem a tv-t, remélem a video alapján meg tudom csinálni!
hol kapok hozzá alkatrészt?
(#) verdan válasza norby_torok hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

Az az igazság, hogy az átforrasztgatáson már túl vagyok. De most hátlap nélkül, üzem közben lehet hallani az egyik trafónál hogy serceg, és csattog mintha ívet húzna, de látni nem látok semmit. Viszont a csattogás pont olyan ütemben történik mint a hogy a kép villog.

Na szia!!
Sikerült szétszednem, meg is találtam a hibás "nyákot", foliát, de sajnos nagyritkán bevillan, jó is lesz, de azonnal eltünik, ha elveszem az ujjam! A videón a srácnak a bal szélső, nekem a jobb szélső a bajos!
Félek el van törve a fólia, mert már ki volt támasztgatva kétoldalas ragasztóval! Valaki szerelgette!
Most mit csináljak? Ki kell cserélni az egész display-t?
(#) norby_torok válasza gpepe79 hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

Na szia!!
Latszik a folian h el vantorve vagy csak anyi talszik hogy el van valva?
En is ketoldalas ragasztot hasznaltam de a szilikon cso helyet talatam mast amit az ajtokhoz szoktak hasznalni az is szilikonbol van nalam bevalt.
Tegyel fel egy kepet h lasam mirol van szo ha birsz.
Viszont ha meg van repedve a folia akkor elfelejtheted a tevet
(#) norby_torok válasza verdan hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

Hello
Akkoris halatszodik a csatogas ha az inverter panel nemkap aramot?

sajna képet nem tudok felrakni, mert már összeraktam a tv-t, de nagyon gyűrött a fólia, ezért alig-alig reagál az érintésre!
szóval kuka?
(#) norby_torok válasza gpepe79 hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

Sajnos igen esetleg eladhatod alkatreszenkent mas otletem sajnos nincs
(#) verdan válasza norby_torok hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

Úgy még nem próbáltam, hisz nem tudom melyik az inverter panel, mert ennél jobban még nem szedtem szét mint ahogy a képen látszik. A két panel közül egyiksem az, gondolom.
(#) stoky hozzászólása Márc 22, 2013 /

Sziasztok!
Lg 42lg2000 tipusú lcd tv-vel lenne egy kis gond. Hibajelenség, h nem mindig lehet bekapcsolni.
Távirányítóról kapcsolva a készenléti led villan egy párat mint mindig majd elalszik és ekkor kellene bejönni a képnek és a hangnak de nem mindig jön be.A tulaj szerint a be nem kapcsolás akkor a jellemzőbb ha a tv sokat állt kikapcsolva. Járatás után a bekapcsolás sikeressége növekszik.
Valamegyik alkatrész melegedésre térne észhez?
Tudnátok konkrét tippeket adni a hibára? Kondi a tápban vagy ezeknél is jellemző a forrasztási hiba?
Köszi
(#) whiteboy34 hozzászólása Márc 28, 2013 /

Sziasztok! Olyan problémám van hogy van egy GRUNDIG 37-7750 FHD típusú LCD tévém.És ha be kapcsolom akkor KB: 3-4 Másodpercre bejön a kép majd szép lassan elsötétedik!!!! Távirányítóval tudok mindent csinálni vele.De a fény nem jön vissza,csak ha ki kapcsolom és ujjra be! de akkor megint el megy a kép! Kérlek segítsetek mi a baja lehet és hol keresem a hibát!
(#) norby_torok válasza whiteboy34 hozzászólására (») Márc 28, 2013 /

Hello.
Nezd at az inverter panelt ami a vilagitashoz van ,en kontakthibara gyanakszom.
(#) poci261 hozzászólása Ápr 2, 2013 /

Sziasztok,volna 1 kérdésem
Az LG 42pt81 plazma tv-men elment a kép hang van,
ezt az elkatrész találtam ami zárlatos,ezt cserélném ki STK795-813 SUS modul.
megoldódna a problémám?
Előre is köszönöm.
(#) kaktusz86 hozzászólása Ápr 8, 2013 /

Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni tőletek! Van egy philips 32pfl3605h/12 LCD tv-m. Az a problémám vele, hogybekapcsolás után nem indul a háttér világítás ha jobban nézem a képet akkor megy a kép a kijelzőn. Ha ki-be kapcsolgatom egy idő után beindul (Ha ez után ki meg bekapcsolom egymás után akkor mindig indul) és kikapcsolásig működik. Az is hozzá tartozik, hogyha bekapcsol bejön a világítás kb 3 másodperc múlva egy kicsit gyengébben világít és ezzel egyszerre búgó táp hangot lehet hallani. A szerelő ránézett és azt mondta 30000 forint vagy kuka le se csavarozta a hátulját.
Előre is köszönöm!
(#) feco45 hozzászólása Ápr 9, 2013 /

Sziasztok!
Samsung LE32A33OJ1N típusú LCD tévéhez keresek rajzot.
Közvetlen az LCD alatt lévő panelra folyt a citromos tea, úgy nézet ki mintha egy csipet só borítaná.
Letisztítottam az smd kondenzátorok nagyon ramaty állapotban vannak, értékét nem tudom. (kép1)
Tisztítás után a készülék bekapcsol (kép2) úgy egy perc védelem tilt.
Tartok tőle, hogy meghajtó panel is sérült (ISL97650ARTZ Kép3)
Várom véleményeteket, minden segítséget köszönök.
Üdv: Feco
(#) zolika60 válasza feco45 hozzászólására (») Ápr 9, 2013 / 1

Az első kép baloldalán lévő kondi csoport szerintem megegyezik a sérült résszel, onnan lenézheted az értékeket. A nyákot alaposan mosd le. pótold a kondikat és talán megjavul.
(#) Andr3wJ válasza feco45 hozzászólására (») Ápr 9, 2013 1 /

Csatlakozóra is ráférne egy takarítás, mert már azon is látszik a "korrózió"!
(#) feco45 válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 10, 2013 /

Ezzel tisztába vagyok sajnos jelenleg nincs megfelelő műszerem, amivel meg tudnám mérni.
A csatlakozót ki tisztítottam a szalagkábelt visszavágtam most ilyen az eredmény.(kép1)
A kondikat nem cseréltem. Kikapcsolom, bekapcsolom és valamikor egész jó a kép.(kép2)
A kép bal oldala olyan mintha 16 bites lenne, 1,2 perc után kifehéredik, no kontraszt.

BAL OLDALT a TXT BEN LÁTSZIK, hogy a FEHÉR piros.
(#) feco45 válasza Andr3wJ hozzászólására (») Ápr 10, 2013 /

Már megtettem át is forrasztottam a csatit, értékeltem a hozzászólásod. köszi( nézd zolika60)
(#) zolika60 válasza feco45 hozzászólására (») Ápr 10, 2013 /

Pedig legalább azt a párat ami nagyon sérült ki kéne. Azok a zárlatos kondik még tönkretesznek valamit. Ne is kínozd szerintem addig, mert csak nehezebb lesz a javítás.
(#) feco45 válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 15, 2013 /

Ki fogom cserélni, kíváncsi voltam egy alapos tisztítás milyen eredményt hoz.
Következő: »»   10 / 219
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem