Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Építettem egy PIC égetőt, ami soros portról működik. Dormán Miklós féle oldalról van és IC-Proggal okosítom a PIC-eket. Eddig az asztali gépen faxán ment. Mióta a notebookkal próbálkozom (USB-soros átalakítós segítségével) nagyon lassú. Egy 16f648 felírása/ kiolvasása, többb, mint 50 perc. Mi lehet az agymenése? ![]()
Az USB-Soros átalakító a legtöbb területre alkalmatlan. Tegyél a notebbok-odba egy PCMCIA soros portot és nem lesz semmi bajod.
Én Aten tipusu Usb/232 átalakítót használok kb 4-éve
még nem találkoztam adat "lassulással". PLC-t és Pic-et is programozok vele. Esetleg a BT, ha van lefoghatja. Pl a 16f628-at sorosan 30sec 628A-t 15 sec alatt beírom, olvasni még gyorsabban. Érdemes megnézni a PC portbeállítás paramétereit, továbbá az égető progi comm. beállításait. Ilyen lassú adatforgalmat nem is "lehet értelmezni".
Én annyit szívtam velük, hogy elegem lett. Vannak olyan programok eszközök, amik mennek vele, de nekem ebből igen kevés jutott
![]() Ha ugyanez a program és hardware más gépen jól megy, akkor szerintema portban a hiba. Esetleg valami fogja a portot, de akkor egyáltalán nem menne. Amelyik még a legjobb eredményt adta az FTDI chipes (FT232BM ill. FT232R) átalakítók.
Én igy használom. A win2000 alatt sok progi rosszul kommunikál kifelé pl infrán vagy rs232-n, főleg notebook-on, tapasztalat....Mindegy, átalakító vagy nem.
Ez egy XP-s példa.
A special gombot megnyomva jönnek elő azok a beállítások (FIFO), amikenek tényleges szerepük van, mert a baudrate-et a program állítja. Az átvitelvezérlés is lehet problémás én nem használok átvitelvezérlést, mert a legtöbb eszközömnek nem kell. Ha a FIFO beállításokat is felraknád többet segítene a kérdezőnek.
Ha csak ezen múlna,... hát itt van.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |