Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   109 / 313
(#) 1984white hozzászólása Feb 21, 2013 /

Laptopkijelzővel volt már dolgotok? Én nem bírok vele. Csövet kéne cserélni egy gericom acl10-be, mert rózsaszínes az árnyalata és 1-2 perc múlva lekapcsol az inveter. Mindegyik kijelző ragasztva van valami szalaggal? Mire figyeljek?
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2013
(#) bbalazs_ válasza 1984white hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

Szia!

A laptopkijelzok sokkal kevesbe robusztusak, mint az asztali monitorok, de az elv ugyanaz, viszont altalaban csak egy cso van bennuk.
A jelszo az ovatossag. Eloszor is bizonyosodj meg, hogy BIZTOSAN jo meretu uj csovet vettel. Nagyon nagy szivas, amikor ott allsz egy szetkapott kepernyovel es probalod betuszkolni a hibas veget valahogy...
Aztan ami az altalanos tanacsok megegyeznek a monitorcso-cserenel tapasztaltakkal, itt meg nagyobb korultekintessel kell eljarni, mert minden sokkal finomabb, torekenyebb. Ezeket szerintem nem tervezik csocserere...
A szalag kemeny es konnyen lejon az uvegrol.
Hajra!
(#) agressiv válasza bbalazs_ hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

Van nálam vagy 100 laptop kijelző csőhekkelésre, de ezekszerint nem nagyon fogok nekiálni xD. Ránézésre azt hittem egyszerűbb lesz, mint a desktop...
(#) soos csaba hozzászólása Feb 21, 2013 /

Sziasztok, kaptam egy SAMSUNG Model-913V, Modell Code- GS19ESSS/EDC típusú monitort. A hiba jelensége az hogy mikor nincs rá kapcsolva a számítógépre, akkor ez a felirat jön be-SIGNAL KABEL PRÜFEN, tehát nincs be dugva a kábel a géptől, ez természetes is, de HA rá csatlakoztatom a monitort a gépe akkor teljesen el sötétül a kép, és ki is kapcsol a monitor. Én a scaler-re gyanakszok hogy ott lehet valami baj, már rengeteg helyen körül néztem, olyan aldolokon ahol monitor alkatrészeket lehet vásárolni, de sehol se leltem egy oldalt se ahol scaler panelokat lehet vásárolni, nem hogy ehhez a modellhez, hanem egyetlen egy modellhez sem!. Gondoltam egy az egybe le cserélem a scalert, de sajnos sehol se leltem egy oldalt sem, ti nem tudtok véletlen egy pár oldalt ahonnan lehetne rendelni scalerek-et?. Vagy más el nevezése is van a scalernek?, és azért nem leltem rá sehol?. Ha valaki tudna segíteni abban hogy mi a baja lehet a scalerem-nek, azt meg köszönném, vagy ha tudtok egy oldalt ahonnan lehet venni scalerek-et az is jó volna, de a legjobb az volna ha meg tudnám javítani az enyémet, de sajnos ezeket már nem nagyon lehet javítani, szerintetek mi okozhatja ezt a jelenséget, hogy ki kapcsol a monitor ha rá csatlakoztatom a gépemre?.
(#) bbalazs_ válasza agressiv hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

Nem azt mondtam, hogy lehetetlen, csak azt, hogy igen ovatosan kell eljarni.
Mert sokkal vekonyabb minden, igy a karokozas eselye nagyobb.
pl. az uvegre ragasztott kabeleket en csak 90 fokig szoktam kinyitni, ott szigszalaggal rogzitem, hogy azonos modon feszuljenek. Es lassan hajtom ki-be, nehogy elrepedjenek.

En mar csereltem ki ilyet (meg a tanulopenzt is megfizettem par esettel). Nekem a foliak koze megy be mindig valami porszem, aztan kapargatom kivulrol az uveget
(#) bbalazs_ válasza soos csaba hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

gyakran a pluszvezetekek okozzak a bajt.
Elsokent probald CSAK a foldet ratenni. Ha az rendben, akkor a ket szinkront.
Ha igy is kikapcsol, akkor mar scalergyanus.
Utana a harom szint. Talan igy megy majd. A plusz kanocokat meg felejtsd el, majd valahogyan eltengeted az eletedet az automata felismeres nelkul )
(#) Bakman válasza soos csaba hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

Elnézést a hülye kérdésért, de nem egyértelmű a dolog. Akkor is kikapcsol a monitor, ha a számítógép be van kapcsolva? Más monitor működik a géppel? Másik géppel próbáltad a monitort?

Ha a kábelt egy kikapcsolt gépbe dugod, normális jelenség az, hogy kikapcsol a monitor.
(#) soos csaba válasza Bakman hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

Szia, igen akkor is ki kapcsol ha a számítógép be van kapcsolva, igen más monitorral működik a gépem, hisz arról írok most is, és nem látnám hogy mit csinálok! . Más géppel is ki volt próbálva a monitor, de ugyan azt a jelenséget produkálja.
(#) soos csaba válasza bbalazs_ hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

Szia egy rajzot nem tudnál nekem csinálni hogy melyik kábeleket vágjam le, és aztán melyikeket tegyem vissza?.
(#) Kokany82 hozzászólása Feb 21, 2013 /

Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni egy Hp 1702 monitorral kapcsolatban.Mikor megkaptam a monitorban 2db kondi fel volt fújódva és be sem kapcsolt.Ezeket és a többi kondit is kicseréltem és így eljutottam addig, hogy már bekapcsol de csak felvillan aztán leveszi a fényt, gondolom valami védelem. A felvillanáskor látszik, hogy az alsó rész sötétebb, gondoltam megnézem, hogy a cső romlott e el, ezért felcseréltem a csövek vezetékeit. Így viszont a felső nem ment, ezért gondolom, hogy a cső vezérlővel lesz a gond. A piros vezeték ami a panelról lóg, eredetileg (javítás) A sárga kondi bal lábához volt kötve, de a kondi nem volt benne. Nem tudom, hogy ez így működött e.Amit még érdemes tudni róla, hogy a két fet vagy tranyó bal és középső lábaira mérve a bal oldalin mértem 2,2 v-ot a jobb oldalin semmit.

Van valakinek valami ötlete, hogy mi baja lehet? Előre is köszönöm.
(#) bbalazs_ válasza soos csaba hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

interneten keresd meg a VGA csati kiosztasat, merd ki, melyik kanocok tartoznak hozza bent.
Ennek megfeleloen jarj el. A szamozassal azonositsd, ugyanis a neten sokszor nem szembol hanem hatulrol adjak meg a kiosztast, de a szamok egyertelmuen azonositjak az egyes pineket.
(#) agressiv válasza Kokany82 hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

Az egyik inverter nem megy, mérd meg a transzformátorok szekunderének elenállását, ha nem egyformák, megvan a válasz.

Viszont a piros kábel, lehetséges, hogy a trafó lábára köti a nullát, ami most így megszakadt és csak az a gondja.
(#) Kokany82 válasza agressiv hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

Ahhoz ki kell forrasztani a trafót, vagy így is meg lehet mérni?És pontosan megtudnád mondani hol mérjem?Valahogyan árt lehet verni az elektronikát?
(#) 1984white hozzászólása Feb 21, 2013 /

P9NK60ZFP helyett milyen fet-et használhatok, a primer körbe? Olyan jó ami a pctáp sb részén van? (600v 6A)
(#) mineral válasza agressiv hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

Vettem új inverter trafót. Beépítettem a monitor prímán működik. Köszönöm a segítségeteket.
(#) pipi válasza 1984white hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

eredetit?
Bővebben: Link
(#) soos csaba válasza bbalazs_ hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

Oké, köszi az infót!
(#) 1984white válasza pipi hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

4n60 stb -re gondoltam helyette, ami a pctápok vsb részén van. Nem akarok mindig postaköltséget fizetni 1-2 tétel miatt. Nálunk NINCS elektronikabolt a környéken sem!
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2013
(#) szikorapéter válasza kadarist hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

Bekapcsoláskor is kissé vöröses képet produkál,majd kifehéredik de az alsó csövek sötétebbek maradnak.Ilyen csövet honnét lehet bele szerezni,vagy esetleg vásárolni?
(#) 1984white válasza szikorapéter hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

Szia! Vaterán tudsz! Üdv!
(#) Pistii12 hozzászólása Feb 22, 2013 /

Sziasztok !
Lenne 1 olyan problémám, hogy mikor gépezek akkor szétesik a kép a képet linkelném megtudnátok mondani, hogy mi a probléma? köszi!
1.nek ezt csinálja!
utána ezt !
(#) 1984white válasza Pistii12 hozzászólására (») Feb 22, 2013 / 1

Táp elkóit érdemes átnézni ez esetben különösen az 5v-os részt. Onnan szokott menni az lcd és a scaler majd a scaler stabjait és kondijait is átnézném!
(#) agressiv válasza Pistii12 hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

Ez nagyon komoly, ilyen hibát még életemben nem láttam, mint az első képen.

Viszont a javíthatóság, már erősen kérdéses 1984 tanácsát fogadd meg, ha nem jó, akkor kijelzőre tippelnék.
(#) 1984white válasza agressiv hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

Osztom a véleményed a táp kizárása után. Az a gyanús hogy "hidegen" még jó aztán csinálja ezt. Ha rossz az lcd, akkor elvileg mindig rossz lenne, kivéve ha az lcd panelen lesz valami. Meglátjuk, de szerintem táp lesz. Én bízok benne hogy javítható!
(#) agressiv válasza 1984white hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

Ez simánlehet LCD baki, a multkor olyan volt itt, aminek körülbelül 2 másodperc volt a válaszidelye. Jó volt a kép, de iszonyat lassú volt és idővel hasonlóba torkollott.
(#) bbalazs_ válasza Pistii12 hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

Szerintem a kepernyo alaplapjan a kulonbozo segedfeszultsegek eloallitasa kozben jelentkezo problema.

Legkozelebb probalj valami kontrasztosabb kepet betenni, mert nem biztos, hogy pl. a Mona Lisan jobban latszik, mint 4db szines kockan.

Fekete hatter elott a harom alapszinu kocka es egy feher.
Feher hatter elott a harom alapszin es egy fekete.

Mondjuk ha pl. a menut a kozepere hivod, EGYBOL kiderulhet, hogy hol a hiba...
(#) agressiv válasza bbalazs_ hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

Mivel fehérség a vége (lekapcsolt kijelző) nem a bemenettel van a baj..
(#) bbalazs_ válasza agressiv hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

A tobbieknek szantam a megjegyzest, a jovobeli kerdes-pingpongozas elkerulesere
Szerintem nem kapcsol le (bar az atmenetet nem latjuk), hanem ugymond kifakul. Vagyis minden segedfesz lemegy (vagy felmegy, ha a negativokat nezzuk

Egyszer lattam hasonlot, akkor a kepernyo alaplapjan levi pirinyo stabIC volt rendkivul forro es a homegfutast fogta meg, de a fesz igy alacsony olt es ingadozott.
Itt is van azert valami fazisproblema is, mert enyhen jobbra tart a kep.
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2013
(#) agressiv válasza bbalazs_ hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

Nem értek egyet és el nem tudom képzelni, hogy mitől látod azt, hogy jobbra tart a kép.
(#) bbalazs_ válasza agressiv hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

Szerencsere nem kell egyeterteni, nem mi javitjuk ketten )
A jobbra tartas alatt a "masik jobbot" ertettem, szoval balra tart, tolodik a kep. Szerintem jol latszik, ha a kisebb kepet nezed, nem a felnagyitottat.
Következő: »»   109 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem