Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Javításra hoztak hozzám 1 ilyen készüléket. két kondinak az értékét nem tudom mert eldurrantak és le is égett róluk a papír Mellékelek 1 képet is hogy melyik kondikról van szó azonos értékűek lehetnek mert mind a kettő a dióda híd után van. Előre is köszönöm a választ.
Hello, tudom hogy nem ide tartozik, de akinek már nem lenne szüksége a távírányítóra, azt szívesen megvenném
Hello mindenkinek nekem is van egy ijen cucom és az lene vele a gondom hogy atávirányito na az nics meg és valami potméteres megoldást szeretnék
tudna nekem ebe valaki segiteni elöre is köszönöm szépen
helló a kissebik kondi 16v és 2200qf-os
a nagyobbik 35v 2200qf-os
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy foglalkoztam a panelokkal , és a 3Dt mivel lehetne benyomni, mert amikor a TC9148P körül szórakoztam akkor sikerült valamit alkotni, de most megint nem találom , a Vol meg a bass az megvan, csak GNDt neki és megy, de mivel lehet a 3D beüzemelni???
előre is köszi
Elveszett, vagy elromlott?
Ha csak elromlott volna: Mert épp a minap javítottam egy ilyen távot, nézz rá a benne lévő tranyóra, általában ez hal meg benne! Sima bc212 jó bele!
Igen a távirányító eltűnt, szóval manuális megoldásra próbálom átrakni
sziasztok! remélem még él a fórum...AS 5451 erősítő lenne a téma, probléma mint az eddig is volt láttam a fotókat róla de szükségem lenne arra hogy a c 508 milyen értékű kondi lehet...nem vagyok valami nagy elektronikus de szemmel láthatóan legalább 3 ba van repedve szegény, illene kicserélni hátha megoldja a működésképtelenséget...illetve látom itt sokan értetek hozzá...kiváncsi lennék ki mit mond, mi okozhatta ennek a kondinak a halálát, és esetleg mire figyeljek oda...segítségeteket előre is köszi!
Sziasztok. Valaki esetleg talált már megoldást a 3D bekapcsolására, mert a távirányító nekem sem működik már, és az eddig leírtak alapján sikerült életet lehelnem az erősítőmbe, de hiányzik a 3D-s hangzás. Előre is köszi a választ.
Sziasztok!
Nekem is egy ilyen Watson AS 5154 mélynyomóval van problémám. Sajnos a Centeren kívül semmi nem szól. Ha valaki tudna segíteni, h mi lehet a probléma, vagy esetleg tudna mellékelni kapcsolási rajzot azt megköszönném. Üdv.
Sziasztok!
A panelomat lebontottam olyan mértékbe, hogy csak a vezérlés és az EQ maradt fent rajta. IC leírás alapján megkerestem a kivezetéseket. 1. Miért nem szól az összes csatorna? A 3D funkció bekapcsolásávál sem. Az össze bemenetbe vittem jelet. 2. Van kimenet ahol kapok kész jelet, de ezek eszméletlen halkak, de miért? A hangerőt felnyomtam teljesen! 3. Van olyan kimenet ami ST névre van keresztelve. -> TC9153 ic 7 -s lábára megy rá. De ez az ic -t között össze vannak kötve egymással. 4. Van egy láb amiről nem tudom, h. mi szerepe van. Ő felkúszik egy ellenállásig, majd bekapcsolódik az áramkörbe ami a ledek felé veszi kezdetét. KÉP KÉP MIX A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2013
Szia! Csak a második kérdésedre tudok válaszolni: valószinűleg a rendszer némításban van(mute funkció kiválasztva! (Ebben az esetben léphetfel az említett jelenség, mivel a némítás nem 100%os a kapcsoló tranyóknak és a kialakításnak köszönhetően , minimális hang még ilyenkor is van!).
Sajnos ezt a rendszert nem ismerem, ez csak egy erős tipp, csak a a vezérlő icékell találkoztam már egy másik rendszer kapcsán, a TC9153 működése ott is ugyan az és feltételezhetően itt is ..). A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2013
Mute funkió nincsen a rendszeren. Mielőtt elbontottam volna az erősítő részt előtte egy tesztet végeztem. És minden csatorna szólt a megfelelő hangerőn.
Az EQ rész erősítetlen jelet küld tovább az erősítő felé? Neten nem találtam meg e készülék kapcsolási rajzát. Valahol elképzelhető, h. fent van? A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2013
Az EQ résznek kizárólag kapcsolós szerepe van, erősitést nem végez.(lásd az adatlap). Ami még fontos hogy: az összes TC9153 7 lába néhány 10Kohm ellenáláson keresztűl, vagy direkt a tápfeszre kell legyen kötve!.(Ha ez nem lenne így, akkor ellenőrizd, enélkül az egész rendszer sem működik.))
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2013
Ahogy nézem a panelt a gyári forrasztásokat, be vannak kötve.
Az IC a 7 -s lábon kapja a tápot datasheet alapján.
DataSheet -t nézve a 7 -s láb INH vagy ST nevet kapta.
A hozzászólásomat módosítva kicsit. A csatolt képemen van egy kimenet ami az összes 7 -s lábra megy rá. Ezt végigkövetve ellenálláson, elkon keresztül egy tranyóba végződött a táp rászen. De mivel áltávolítottam a tápot és az erősítő részt kompletten, így csak ez maradt. 10V tápot adok a kütyünek külső tápról. Nos ezt a 7 -s lábra menő pontot kössem a tápra 10kohm ellenállással?
Szia! Először azt kellene kideríteni hogy a tranyós rész milyen szerepet tölt be a 7 lábakon. Próbáld meg ezt a részt feltérképezni.Ha végigköveted a jel utját a tranzisztorig akkor ezt a kis részt könnyen visszalehet fejteni. A tranyó adatlapja is sokat segít. ( valószínüsithető, hogy e tranyó egy kapcsoló szerepét tölti be amivel az összes lábat egyszerre lehet vezérelni. Ha jelet kap a bázisán, akkor az nyit és az ICk 7 lábát a pozitív tápfeszre huzza..)
Itt a folytatás ami a ? -s láb felé menő ág.
KÉP részlet Az ott található tranyók: C1815 GR518 A1015 GR518 A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2013
Ez lessz az, én is ilyesmi kapcsolásra gondoltam. Viszont valami így ebben a formában nem stimmel mert a 2SC1815 páros így a földre huzza az icék lábait nem a +Ut ra. Mint irtam korábban az IC INH lába pozitív potenciálon kellene legyen! viszont a rajzod szerint pont ennek az ellenkezője valósul meg:S. A két tranyó típusa egyébbként 2SC1815, a másik 2SA1015 .
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2013
A 7 lábakon, az rendszerre tápot adva mit lehet mérni?
Ennek a kapcsolásnak mi fontos szerepe van amúgy?
Esetleg köze lehet e a On/Off lehetőségnek? Vagy ha nincs bekötve mi történik? Mérés alapján amikor a távirányítóval kikapcsolom akkor a +3 voltról felszökök +12v ra.
Jelen esetben +3 volt -t. Mivel a táp rész el van bontva teljesen így csak van ő semmiben
De egymáshoz van köze a csatlakozóknál lévő rész és ez a 7 -s láb pont között?
Ez vélhetően a Stby vagy az On/Off szerepét áthatja el. De ezt így megitélni elég nehéz..
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2013
3V az elég kevések tűnik a 12V táp melett.
Próbakép amit most tehetsz az az hogy kiforrasztod a a második tranyót, azt amelyk a 7 lábakal van összehozva, ezután az ick lábát közvetlen a tápfeszültségre kötöd..Ekkor a rendszernek el kell indulnia. A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2013
Tévedtem. 6 volt köri a rajta lévő feszültség.
A videón a következő látható. A panel bekapcsolt állapotban van. Így világít a 2 db led. Elöször is a 7 -s lábra tettem a mérendő feszültséget. A panelt a távirányítóval kikapcsoltam, majd be, majd ki majd be. A következő mérési pont a ? -sláb. ... ami látható. Itt bekapcsolt állapotban, majd kikapcsolt állatopba teszem. Kikapcsolva a feszkó leesik. Ez az áramkör össze van kötve ezek szerint, de a táp oldalon a tranyónak mi köze így. A nyákon egy relé hely látható, de a relé soha nem volt bent. Átkötés található csak benne. VIDEÓ
Üdv!
Azt tisztázzuk már : hogy ez az ST átkötés ez rá megy az Ic k 7 lábára?
Igen! Rámegy a 7 -s lábakra.
Amit tegnap rajzoltam. Az érkező jel (videón -> nincs áram van áram) majd a tranyót meghajtva visszaküldi az ic 7 -s lábára. |
Bejelentkezés
Hirdetés |