Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Megint rumli van, és kellene egy kis segítség. Készítek egy panelt, (quad405 ( még csak itt tartok)). Az lenne a bajom, hogy ha rakosgatom az alkatrészeket a PCB-ben azok nem viszik magukkal a kötéseket. Szeretném kérdezni, hogy be lehet-e állítani, hogy ha megfogok egy alkatrészt kkor húzza magával a hozzá tartozó kötést, vagy ha nem, akkor meg lehet-e jeleníteni a képen levő "hibát" valahogy, vagy van-e valami jelentősége, hogy nem pontosan kapcsolódik. Üdv, és köszönöm!
Szia!
Ahhoz, hogy alkatrészmozgatás közben a program tartsa a bekötést 2 dolog kell: 1. A DXP > Preferences > PCB Editor >General részen a Comp Drag opciót Connected Track-re kell állítani. ld. kép 2. Az alkatrészeket az Edit > Move > Drag paranccsal mozgasd. Ha gyorsbillentyűt akarsz adni a parancsnak, akkor kattints a menübejegyzésre CTRL lenyomása közben. Igazából ez is csak kisebb módosításokhoz használható, mivel csak az érintett huzalok utolsó szakaszát módosítja. A padeket egy szkript segítségével tudod ellenőrizni, hogy pontosan a közepére vannak-e kötve a huzalok. A szkriptet itt találod: http://altium-designer-addons.googlecode.com/files/IsPadCenterConne....3.zip A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2013
Köszi a gyors választ!
Sajnos a mozgatás nem működik, nekem egy kicsit más a general ablak de valószínű nem az a baj, hanem valamit rosszul csinálok. A szkriptet letöltöttem, de nem tudom hogyan kell futtatni. Jó lenne ha tudnál segíteni. Még azt szeretném kédezni, hogy be lehet-e állítani valahogy a Firefoxot böngészőnek, mert nálam az internet expoler valamiért nem hajlandó működni ha eindítom a helpet. Előre is köszönöm
Hogyan tudnám a PCB-t a Preview Composite Drawing ablakból negativban kinyomtatni?
A szkriptet úgy tudod elindítani, ha először megnyitod a szkript projektet (PrjScr) és mellé azt a doksit is, amin futtatni szeretnéd. Majd a PCB Editor-ból, vagy az SCH Editor-ból a DXP > Run Script paranccsal kiválasztod a futtatandó szkriptet.
Természetesen ezek után van lehetőség arra is, hogy egy gombot kitéve az egyik eszköztárra csak rá kelljen kattintani. De szkriptek teszteléséhez tökéletes a fent leírt módszer. A DXP > Preferences-ben kell megadni, hogy külső böngészőt nyisson a program a linkekhez (ld. képen). Üdv!
Olyan kérdésem lenne hogy hogy tudok Altium Designer 10-el méretarányosan nyomtatni? Eddig amit próbáltam nem lett jó pl.: a pad-ek (ic foglalat) 2.54mm-re vannak egymástól a rajzon nyomtatásnál scale: 1.00 és ha kinyimtaton nem jó.
Az lehet a baj hogy nem direkt nyomtatom hanem pdf-be mert nincs itthon a nyomtatóm. BullZip PDF Printer-t használok utánna nyomtatom és a nyomtatott rajzon egy 40DIP-es ic foglalatnál már 1-1,5 láb csúszás van. Ha a PDF a baj valami jobb pdf printer programot tudok ajánlani. Mi lehet a gond? Fontos lenne! Köszönöm a segítségeteket. A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2013
Még nem találkoztam ilyen problémával pedig több virtual pdf nyomtatót is használtam. A PDF Creatort használom.
Szerintem a kinyomtatásnál (papír,fólia) használsz rossz beállítás. Valószínűbbnek tartom hogy rossz lábtávolságú 40DIP tokot választottál. A nyákszerkesztőbe mérd át a lábtávolságokat.
Átmértem és ott 2.54mm. Van többféle lábtávolságú ic foglalat is? megmértem tolómérővel és nekem úgy tűnt hogy jó, de lehet hogy csak azért mert nem tudtam hogy van többféle is. Meg sem kérdeztem a kereskedőt.
DIP40-es toknál én is a 2,54mm lábtávolságút használom. Úgy rémlik ezekből létezik 2,5mm lábtávolságú is mert egyszer jó régen megjártam vele.
Ha tolómérővel is megmérted a tokot és a PCB tervezőben is ugyan azt méred akkor a nyomtatásnál van a probléma. Próbáld ki a PDF Creator programot. Állítsd a maximális 4000-es felbontásra.
Sok jelentősége van a 4000-es dpi-nek mert én nem ennyivel convertáltam hanem sokkal kevesebbel lehet hogy ez volt a baj?
Nem hiszem. Túl nagy az eltérés.
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2013
Sziasztok, nem tudja valaki, hogy hogyan lehet olyan áthidalást tenni mint egy SMD ellenállás (egy smd elenállás ami 0000 értékű)? Egy nyáktervet kell készítsek, csak SMD alkatrészeket szeretnék használni, de a komplexitás miatt be kell tegyek 1-2 hidalást, de eddig csak VIA-val tudtam megoldani, de ezt szeretném elkerülni és oda is csak SMD hidalást tenni.
Megoldható ez úgy, hogy a schematic-ba ne kelljen betegyek egy ellenállást 0 értékkel, hanem csak a pcb editorban valahogy elhitetni vele, hogy az nem ellenállás hanem hid? Előre is köszönöm. További szép napot és kellemes húsvéti ünnepet kívánok!
0 értékű ellenállásokkal szokták megoldani.
Sziasztok.
Hogy lehet több projekt NYák terveit egy tervbe illeszteni? A CTRL+C,CTRL+V páros nem járható. A polygont nem viszi át. És a netek nevét sem őrzi meg. Előre is köszi.
Ha a cél a panelizálás, akkor erre használd a beépített funkcióit.
Amikor beállítod a scale-t, azt el szokta felejteni, úgyhogy én kétszer állítom be, (előnézet után is). De, ha nem megy, akkor pl. rajzolsz egy keretet 100*100mm,
kinyomtatod, és megnézed az eltérést. Mondjuk ez 103mm lesz a 100 helyett, akkor a 103-at elosztod a 100-al, kijön az 1.03, na ezt az értéket állítsd be a scale-nél, és akkor jó lesz. A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2013
Üdv !
Úgy látom anno a protel99 óta nagyot ugrott ez a tervezőkörnyezet is és el is vesztem benne, bár egyre több funkció kezd beugrani. Azt szeretném tudni, hogy a panel méretét, hogyan lehet megadni, mert amit alapból beállít a program arra nem fér rá a panelem.
Szia!
Design/Board Shape/Redefine Board Shape
Köszönöm.
Érdekes, hogy a komoly libraryk mellet pl: egy egyszerű rátolható sorkapocs nincs az adatbázisban, úgyhogy megrajzoltam.
Én is ilyesmit keresek .
Vagyis , hogyan tudok egzakt méretet adni a nyáknak. pl . : 110 x 145 mm. Tudna segíteni valaki ,
Számtalan megoldás van rá, leírom az általam legtöbbször használtat:
1. Beállítod a gridet annak megfelelően, hogy raszterre essenek a nyák csúcspontjai. 110X145mm esetén pl. 5mm-re 2. A Keep-Out rétegen a Place > Line paranccsal rajzolsz egy téglalapot (tetszőleges méretűt). 3. A Place > Dimension > Linear paranccsal mindkét széléhez teszel a téglalapra méretezést. Fontos, hogy a vonalak középvonalára helyezd a referenciákat. Tehát Dimension-ből kell 2 db. Egy az X méretet fogja mérni, egy az Y-t. 4. Ezután méretezd a téglalapot a kívánt méretre (a Dimension mutatni fogja a téglalap aktuális méretét. (Jelöld ki a téglalap egyik oldalát, majd húzd a kívánt méretig) 5. Jelöld ki a Keep-Out rétegen lévő téglalapot. Shift-tel egyesével, vagy ha nincs más objektum a rétegen akkor Edit > Select > All on Layer paranccsal. 6. Design > Board Shape > Define From Selected objects A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2013
Üdv !
Szeretnék definiálni egy olyan panelt ami gyűrű alakú. Van egy kerek panel aminek a közepéből egy kisebb kör ki van vágva, az alkatrészek pedig a megmardó gyűrűre vannak felrakva. Hogyan tudnám ezt definiálni ? Board shape -el nekem csak külső méretet sikerült eddig definiálni. Csinált már valaki ilyent ? Köszönettel . S.
Köszönöm ,válaszolok magam magamnak .
Sikerült egy megoldást találni : a panel közepébe lehet tenni egy pad-et ahol a Hole size fülnek MTB -t kell adni, akkorát amekkora kör legyen a gyűrű belső átmérője.
Döglött ez a fórum talán látszik. Én pl folytatom az Altium Adatbázis könyvtár-at, (1.5 év kimaradt sok oka van), rengeteg meló van benne, de az sem igazán érdekli az embereket.
Sziasztok !
Az volna a kérdésem a Protel 2004 (Altium ) -al ,hogy mint a Mörfi törvény is előírja ,egyszer csak eltűnt az alkatrészkönyvtáram ,ha rá klikkelek nincs semmi alkatrészem . Próbáltam installálni más könyvtárakat meg is teszi ,de ha bekérem akkor ismét semmi . Újra is raktam a progit ,de változatlan az eredmény ! Ha valaki tud kérem segítsen ! Előre is köszönöm !
Nekem Altium 2013 van. Azt az ominózus könyvtáradat töltsd már fel kérlek ide, kíváncsi vagyok, hogy nálam is ilyet csinál -e.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |