Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » UV-s NYÁK levilágító készítése
Lapozás: OK   105 / 136
(#) kaqkk válasza mekkmesterke hozzászólására (») Feb 21, 2013 /
 
Erre gondoltál? Ezt én követtem el
(#) sherlock hozzászólása Feb 21, 2013 /
 
Köszi a segítséget, midnenki! Megmutatom, mikor elkészült!
addigis csak jót!
(#) mekkmesterke válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 21, 2013 /
 
Tetszik a megoldásod, de én erre gondoltam. Most én is így használom azt az egy csövemet, mert úgysem gyártok hatalmas paneleket szóval jelenleg elégnek bizonyul.
(#) kérdező hozzászólása Feb 22, 2013 /
 
Kiégett nálam egy Tungsram HMLI 160W-os égő. (A HMLI tartalmazza az izzószálat, mely sorba van kötve a higaycsővel) Természetesen az izzószál szakadt meg. Betekertem egy rongyba, és óvatosan összetörtem. NYÁK levilágításra szeretném használni a kisülőcsövet.
A kérdés az, hogy kibírja-e ha az eredeti 160W-os izzószál helyett egy 500W-os régi vasalót kötök sorba vele? Mennyire bírná a túlhajtást?
(#) lucky hozzászólása Feb 24, 2013 /
 
ezzel a fénycsővel épített-e már valaki levilágítót? Ha igen a tapasztalatokra lennék kíváncsi. Fényspektruma szerint 350-360 nm, jónak tűnik..
(#) kaqkk válasza lucky hozzászólására (») Feb 24, 2013 /
 
A spektrum jó de a fényeloszlás milyen lehet?
(#) lucky válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 25, 2013 /
 
Erre volnék én is kíváncsi ...
(#) kaqkk válasza lucky hozzászólására (») Feb 25, 2013 / 1
 
Vegyél egyet, küldd el nekem majd én kipróbálom jó?
(#) lucky hozzászólása Feb 25, 2013 /
 

akkor inkább már én próbálom ki
(#) kaqkk válasza lucky hozzászólására (») Feb 25, 2013 /
 
Először ezt akartam javasolni de így túl egyszerű lett volna
(#) agressiv hozzászólása Márc 3, 2013 /
 
Üdv

Én monitor CCFL világítással csinálom a nyákokat és írásvetítő fóliával 8-10 perc alatt kész van, kérdés, hogy körülbelül mennyi lehet a szükséges idő, ha hagyományos papírra van nyomtatva? A papír közvetlenül rá van rakva a lámpára, viszont a mostani lámpa jóval erősebb a szokásosnál. Ha valaki próbált már fotózni hagyományos papírral érdekelne, hogy körülbelül mennyivel több időre van szükség?
(#) nagym6 válasza agressiv hozzászólására (») Márc 3, 2013 /
 
Mindenképpen próbálgatással kell megállapítani az optimális időt. Nekem 3 perc fóliánál, papírnál 4 perc, a papír "Transparent" sprayval befújva.
A papír a lámpára rakva? Azt a nyák fotolakkra kell hézagmentesen tenni.
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2013
(#) agressiv válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 3, 2013 /
 
Úgy van, hogy az LCD le van szedve a kijelzőről, és azon van rajta a papír, majd a papíron a lefújt nyák és az le van súlyozva. A többi fóliaréteg rajtamaradt és az is ami előreirányítja a fényt. Amúgy 27-kor raktam rá, most van 57 leszedem és meglátom mi lesz.

ÁÁ rengeteg.. Jó lett volna, de a nagyrésze lejött, már amikor leszedtem, látszott, hogy sok volt neki. Nagyon bivaly ez a lámpa. De legalább már tudom, hogy nem kell fóliára költeni.
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2013
(#) nagym6 válasza agressiv hozzászólására (») Márc 3, 2013 /
 
Papírnál kritikus az optimális idő, ha sok, a festékrétegen átszürődő fény bezavar, előhívó leoldja, ott is belemar, ahol nem kellene. Általában apró pontszerű bemarások lesznek, ezt igazából csak maratás után lehet észrevenni. vagy talán már a fotolakkon is erős nagyítóval. Tehát csak annyi idő legyen, amennyi feltétlenül kell. Ezért próbálgatás.
(#) agressiv válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 3, 2013 /
 
Rárakom a papírt a lámpára és ez olyan, mint az orvosok röntgennézegető táblája, csak iszonyatos fényerővel és látszik, ha valahol átszűrődik. A lézernyomtató az nem jó erre, de a tintással kinyomtattam egy papírra 3 példányt és kiválasztottam a legjobban sikerültet, ez általában az amit a legvégén nyomtat. Tintasugaras HP nyomtató utángyártott patronnal és jó minőségre állítva ömlik belőle a festék, így még apró pontok sincsenek, a lézeres nyomtatvány az olyan, mint amit mondtál.
(#) nagym6 válasza agressiv hozzászólására (») Márc 3, 2013 /
 
Akkor örülj neki, mert általában a tintasugarasok nem fednek tökéletes egyenletesen. Enyém kicsit szitás. ezért lényeges a minimum szükséges idő nekem. Illetve a lézer jobb, ezt használom inkább. Lehet 2 papírt is egymásra rakni pontos fedéssel, de hosszabb megvilágítási idő kell.
(#) agressiv válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 3, 2013 1 /
 
Sima papírból sok lenne már kettő szerintem, nézegettem a lámpán a különböző rétegeket. Gyári patronnal ez is normálisan nyomtat, amit az ilyen patronokkal csinál az nem normális üzemmód, de ilyenkor pont jól jön, ezért szereztem annó ilyen nyomtatót.

Most lefújtam újra a nyákot, de túl sokat fújtam rá és szétfolyt, de időpróbához jó lesz. Most következik a 10 perc, mert a fél óra nagyon sok volt. Amint beengedtem az előhívóba, szinte azonnal le is jött a nagyrésze és már akkor látszott, hogy a többi is jönni fog, viszont lehetséges, hogy a szárítás sem volt jó. Majd kiderül, de jó lenne, ha ez így működne, mert papírom van többszáz darab, a fólia meg drága.
(#) agressiv válasza agressiv hozzászólására (») Márc 3, 2013 /
 
És meg is van, 10 perc pont jó volt ehhez a néhány helyen vastagon összefolyt randasághoz is, szóval értelmesen lefújt nyákkal 8 perc elég lesz.
(#) nagym6 válasza agressiv hozzászólására (») Márc 3, 2013 /
 
Ez jónak néz ki, gondolom az előhívó megfelelő töménységű, mert ha nem, félrevezethet.
Akkor jó, ha 40-60 másodperc alatt jön le a megvilágított rész, mozgatva, vagy puha ecsettel enyhén simogatva.
Biztosabb eredményt ad, ha megkeresed a még jó legrövidebb időt, és ezt kicsit növelve lenne a használatos megvilágítási idő.
Kicsi -hulladék- nyákdarabokkal lehetne próbálni, maratás után azért nagyítóval nézd meg a felületet.
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2013
(#) agressiv válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 3, 2013 /
 
Lefújtam rendesen, jó is lett, de picit tovább kellett előhívni a vastagabb részeket, szóval akkor marad a 9-10 perc. Az előhívó jól el van találva, az alább mutatott nyák kb. 1 perc volt, a mostanival, viszont 5 percet kellett szórakozni, de nem jöttek le a vezetősávok, mégcsak nem is halványultak meg.

Tehát végre van egy gyors megoldásom nyákgyártásra, mert földrajzi okokból nehézkes a fólia beszerzése, mivel fél órát kell autóznom és nagyon nem gazdaságos, de így annyi nyákot csinálok, amennyit akarok.

Amúgy a CCFl-t ajánlom, mert naptól kezdve a higanygőzlámpáig, már mindennel világítottam és semmivel sem lett ilyen kontrasztos, mint ezzel. Nagyon egyszerű lett így a nyákgyártás.
(#) nagym6 válasza agressiv hozzászólására (») Márc 3, 2013 /
 
Ez laptop monitor háttérvilágítása?
(#) agressiv válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 3, 2013 /
 
ÁÁ ez egy IPS paneles samsung monitor világítása. Iszonyat fényereje van, ezért gondoltam, hogy jó lesz papírral is. Amúgy kész van a maratás, hl vékonyabb volt a lakk ott jó lett, ahol vastagabb ott rücsös a széle, hát kevés volt a világítás.

Jóó az Majd legközelebb 10 percig hagyom és akkor nincs gond, de elég drága a P20 és nem akartam mgegyszer lefújni emiatt, működni fog egy kis korrekció után.

A 20 lábú IC között látszik, hogy ott nem stimmel, de oda volt megint összefolyva, persze nem annyira, mint az előzőnél és kevés is volt most a fény, ez látszott már marás előtt is, amiatt hagytam tovább az előhívóban.
Most ahogy nézem a képeket, picit hagyhattam volna a maratóban...
(#) nagym6 válasza agressiv hozzászólására (») Márc 4, 2013 /
 
Megy ez neked, úgy néz ki, tényleg kicsivel több fény kell a "ez már nem a" panelhoz. Menet közben még eredmények alapján lehet finomítani. Szárítás max. 70 fok. Ha ez több, fényérzékenysége elveszik. Lefújás állandó spray mozgatással, esetleg távolabbról, szép egyenletes tud lenni.
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2013
(#) agressiv válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 4, 2013 /
 
Hmm. A szárítást alulról fűtőtt lemezzel végzem, ami kereken 80C°-ra melegszik, így körülbelül 70 alatt alatt marad a nyák és nagyon bevált módszer.

Amúgy visszaraktam a maratóba...
(#) nagym6 válasza agressiv hozzászólására (») Márc 4, 2013 /
 
Ha maratás alatt leválik a lakk, vagy a felület nem tökéletes tiszta, vagy túl sokáig van maratóba.
A P20 -at előhívás-száradás után lehet "ráégetni" a panelra. 100-120 C fokon -pld. grillsütőben- addig melegíteni, amíg barnulni kezd a lakk. Ekkor kivenni, kihűl, ezután maratni. Nem fog leválni maratás alatt, pöttyökben sem. Sokkal erősebben tapad a felületre, mint enélkül. Mert sok esetben ez a baj, ezért lesznek bemaródások.
Ez régen szerepelt a P20 -hoz mellékelt használatiban.
(#) agressiv válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 4, 2013 /
 
Az kemény, kösz az infót. Amúgy ami ezen látszik az fizikailag lett lekaristolva maratás után, illetve a lakkba esett pornak a nyoma. Ez az alsó szárítás tényleg nagyon jó ám, érdemes kipróbálni.
(#) nagym6 válasza agressiv hozzászólására (») Márc 4, 2013 /
 
Akkor meg jó az egész, ha nem muszáj, akkor nem kell a ráégetéssel vacakolni.
(#) every hozzászólása Márc 14, 2013 /
 
Van 200db 5mm-es uv led -em és azt akarnám egy szkennerbe rakni, hogy az üveg felületet teljesen lefedje. Tudnátok segíteni, hogy pl. 12 voltal mekkora ellenállások kellenének bele. De inkább számoljunk kb. 190 leddel, hogy maradjon tartalék is. A 6 db cree led-es levilágítom nem tettszik a mellékelt képek mutatják milyen.
(#) nyakas00 válasza every hozzászólására (») Márc 14, 2013 /
 
(#) Frankye válasza every hozzászólására (») Márc 15, 2013 /
 
Minden LED elé 470 Ohm előtét.
Következő: »»   105 / 136
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem