Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni a képeken látható Siemens mosógép motor bekötéséhez. Esetleg még abban is, hogy hogyan lehetne szabályozni a fordulatát valami egyszerű módon. Előre is köszönöm a segítséget. Üdv Zoli
Ez egy kétfordulatú motor. Centrifuga, mosás. A fordulatszám szabályozásra nincs ötletem, de kétféle fordulatod már van. A bekötése tán megegyezik a Hajdúéval. Bővebben: Link Itt találtam az oldalon.
Szia Zolika60!
Az én motoromnak csak 5 csatlakozója van. Valamelyik láb közös? Üdv Zoli
Bocsánat ezt nem vettem észre. Az adatlapján egyértelműen a két fordulat van 14 µF-os kondival. Akkor ez a bekötés sajnos nem segít. Talán valaki tudja a tiédet is.
Szia.Igen valószínű hogy beégett az érintkező a PR kapcsolóba .üdv szepi003
Szia. Először is tudni kellene a gép pontos típusát,hogy milyen PR kapcsoló van benne.üdv szepi003
Dióda!
Ezt a típusú motort felejtsd el köszörűnek!!!! 15-20000-ret forognak! A kő kerületi sebessége max 80 m/sec!!! Az felett robban! Ha nem akarsz az arcodba 20 deka 500 km/órás kavicsot, inkább szerezz be egy 2900 ford ,4-500W, aszinkron motort. Ja és szemüveg!!!! üdv luciferkóó
2007 óta csak kiderült már.
Dióda kolléga elég aktív és szerintem sok mindent megtanult azóta.
Sziasztok!
Elin mosógépmotor mosófordulat bekötését,megtudná valaki mutatni?
Ez egy kefés soros motor, aminek a fordulatszám vezérlését processzorral vezérelt triac végzi. Ha egy komolyabb, 1,5-2 kW-os triacos szabályzót elékötsz, azzal tetszőleges fordulatot be tudsz állítani. Hogy melyik 2 kivezetés a kefe és melyik 2 az állórész, azt meg már ki lehet mérni.
Sziasztok!
Van egy mosógépmotorom amit nemtudok bekötni. IB-MEI-S.A a motor neve, spanyol. Ezek vannak a motoron: W=600 A=2,5 n=2800 VL=450 Előre is várom a válaszokat! Köszönöm!
elin, siemens, spanyol, olasz stb...
motorbekötés+forgásirány, lassú-gyors A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2012
Sziasztok! Egy mosógép motort szeretnék másra is hasznosítani pl. köszörű. Valaki tudna segíteni a bekötésében? Indesit WIL 85 mosógépben volt és nem is volt régi (4 éves) de a program lapja tönkre ment és nem érte meg kicserélni. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2012
Nagyon szépen köszönöm a leírást és a tanácsot! Köszörűvel nem is bajlódok, a kapagépet nemigazán tudnám mire használni de viszont egy kompresszor jó ötlet. Valakinek még egyéb felhasználási ötlete volna?
Tudna valaki segíteni?, Wirpool mosogép csapágya meg szórult kicseréltem az óta nem megy semmi rajta? Megse nyikkan?Nem ereszti a vizet nem is bug!
Szia! Imádom az efféle kérdéseket, tele van rejtélyekkel. Mert, ugye ilyen mosógép az van többféle is. A motor is, vagy kommutátoros, vagy rövidre zárt forgórészű. Miket bontottál meg a motor kiépítéséhez, csak a motor csatlakozóját? A motor ki és beszerelése nem vonja maga után az üzemléptelenséget, még ha nem csatlakoztatod a csatlakozóit, akkor sem. Nincs véletlenül kialakítva külön automata a kapcsolótáblán, ami le lett kapcsolva? Vagy leoldott?.
Melyik csapágyat cserélted? Dob vagy motor?
Sziasztok!
Lenne egy egyszerű kérdésem. Kaptam egy VOX55/4 220/110 mosógépmotort tök ingyen. Próbaképpen rádugtam a hálózatra. Persze nem indult el, csak az indítórelé kapcsolt ki-be örűlt sebességgel, meg szikrázott. Van tanácsotok mi lehet a baj, és érdemes-e egyáltalán foglalkozni vele, vagy ez már a vég. (tavaly még indult állítólag). Köszi előre is!
Sziasztok!
A segítségeteket kérném abban hogyan kell bekötni a képen látható mosógép motort úgy, hogy lassú legyen a fordulatszáma (most úgy van bekötve, hogy gyors a fordulatszáma), mert úgy tudom ez olyan motor amin lehet állítani a fordulatszámot. Előre is köszönöm!
Üdv
Nekem is volna egy hasonló motorom ugyanezen kivezetések feliratok, viszont a kanyar az hogy nekem relé volt rajta de azon minden kábel egy színnel futott most akkor ezt hogy kéne visszakötni, esetleg próbáljam kondisra?Apám akar köszörűt készíteni és már fáj a fülem annyira rágja Köszi előre is a segítő szavakat ipi
Üdv!
Közben találtam egy külsőre egyező motort, azon volt kapcsolási rajz mindkét forgásirányban bekötöttem az egyikben de hiába, mert ahányszor elindul mindig az ellentétes irányba teszi, tehát egyszer jobbra egyszer balra. A képen látni nagyjából mindent, amit tudni kellhet , X-U a betáp U-Y2 a kondi 3-4 µF-al is csinálja ezt a 16 µF-al meg szintén de ezzel már langyosodik is!! Kérlek segítsetek mi lehet a gondja, mert sürgősen kellene a váz már készen van csak a motor hiányzik, de nem jó ha önkéntesen egyszer erre másszor arra forog! Köszönöm előre is és örök hála a segítségért! Jah és bocsánat a nagy képméretért ha kisebbre állítom a gépem már nem igazán jó a makrók minősége A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2013
Sziasztok!
Egy régi mosógépmotor bekötéséhez szeretnék tanácsot kérni. Az adatlapja a siemens feliratot leszámítva alig olvasható, de mintha lenne rajta egy 50/250W és egy 16µF felirat. Szétszereltem és kefés motornak tűnik, de tudom, hogy ezekből mindenféle furfangos kombinált megoldás is létezik. Az állórészből négy vezeték jön ki a burkolaton kívülre és kettő a kommutátorra. Ez utóbbiak egy- egy külsőhöz 2-3 ohm ellenállást mutatnak, de talán nem rövidzárat, egymáshoz pedig szakadást. Az egyikük minden egyéb helyre szakadást mutat, míg a másik a maradék két kijövő vezetékhez külön- külön kb 40 ohmot. Hogyan kell (lehet) bekötni ezt a motort és nagyságrendileg milyen fordulatszámokat kaphatok?
Ha mutatsz képet, valaki tán felismeri, és tud segíteni.
Itt van néhány és megmértem az ellenállásokat is pontosabban. A kicsikre 3,2 ohmot, a nagyobbakra pedig 46,7 -et mutat a multiméter.
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Van egy Whirlpool AWG 372-ből származó mosógép motorom és szeretném működésre bírni. Eléggé elmosódott a címkéje, de ha jól láttam ez van a motoron: M2-16-150/1G/41 5 pólusú csatlakozó van rakta. felül kettő (a bal szélső hiányzik) és alul három. Köszönöm a segítséget!
Talán ez jó lesz. Hacsak nem szénkefés, mert akkor más a helyzet.
Köszönöm, kipróbálom majd. Remélem jó lesz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |