Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Tudnátok nekem abban segíteni, hogy honnan tudnék beszerezni lencséket? És hogy egyáltalán milyet keressek? Köszi!
Felvetődött az ötlet hogy irásvetítőből(15ezerFt) és egy 15"-os TFT-ből (17ezerFT) rakjak össze egy házi projektort.Ami működik is,kicsit körülményesen,nehézkesen,de ami igazán aggasztó az pedig az irásvetítő fogyasztása.Ha minde este megy a gép,és szinte ezen nézek mindent azért havonta elég költséges 400w-600w-al megterhelni az amúgy is kerekedő számlát.Ezért arra gondoltam hogy mi lenne ha még egy kis anyagi ráfordítással nem sima halogént hagynák a vetítőbe, hanem a gépkocsikban használt manapság negyon divatos xenon izzót.Mondjuk egy 8000K-sat.Aminek a fenyereje megközelíti a halogénét és mégsem 600 wattot eszik.
fűteni fog, valami fémhalogén kell, ez nem fűt állítólag..
lásd 3 hsz-al feljebb...
..olvastam, édekes lehet,mindenesetre ujabb project..
Én is építettem egy projectort.
www.mrkatona.fw.hu Este lesznek vetített képek is. Nézzétek meg.
azt hittem a belsejéről nem is lesznek képek
Csak gratulálni tudok!
Egyébként lehet tudni mennyibe van?
lcd: 19900.-
fémhalogén lámpa,gyújtó,fojtó:12000.- (holux) írásvetítő optikák 3000.-
Gratulálok, nagyon szuper lett!!!
Hol vettél ilyen olcsón LCD-t és írásvetítő otikát? Most olvasom, hogy ez egy LCD tv, nem pedíg monitor?
Nagy szeretettel várjuk a teljes leírást, és a belsejéről ujab képekkel.
Gratulálok hozzá
Hol szereztél ennyiért lcd tv-t ilyen felbontással? :eek2:
Hali!
Az autós xenon csak 35W-os, bár nagy fényt ad, mégsem eleget. Elektronikájával együtt is rohadtul drága még... Kizárólag fémhalogén jöhet szóba, 150-400W között, igényektől függően! Ha kell jó áron fémhalogén égő és szerelvények, vedd fel velem priviben a kapcsolatot, de előtte jól gondold át, milyen fényerőt, konstrukciót, stb... szeretnél! üdv: Ödön
Hallod-e, ha valóban 12-ért vetted azt a fémhalogén szettet, akkor gratula, legalább 15-20 körül szoktak "fájni" ezek..
Netán kedvezményed van a Holuxnál??
Szevasz Ödön!
Nem,nincs semmi féle kedvezményem a holuxnál,utcáról estem be. Bár az eladó elég béna volt lehet hogy az "rontott" el valamit. Egyébként valami 11400 körül fizettem ott számlával együtt. Mondd meg nekem légyszives hogy miért kell a lámpához a 230 V-ba egy kondenzátor és milyen értékü? Csak zavart szűr a hálózat felől? Vagy minek kell az oda?
Szia!
Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan helyezted el a lencsét optikát és az LCD-t? Nem tudnád esetleg lerajzolni? CSak a fotókról ez nem derült ki számomra.
A médiában vettem.
De nincs rajta vga bemenet,csaj egy lcd tv video inputtal.
Az bőven elég.
Csak amit eddig én láttam lcd-tv-t az 30-40e között volt, és nem is ekkora felbontással. Ezért érdekelt, hogy hol kapható. Köszi!
Sziasztok!
Én is hasonló paraméterekkel csinálom a saját projimat. Nekem is egy 7" lcdm van ekkora felbontással én 20100.-ért vettem az Extém diginél. ha lesz valami érdemleges kép énis töltök majd fel.
Szia!
Én arra lennék kiváncsi, hogy az optikai részt hogy hozod össze. Neten láttam, hogy egy irásvetitőre rátették az LCD-t és kivetítette a képét. De pl. mrkatona gépében nincs ott az egész írásvetítő. CSak egy lencse is elég elé?
persze csak a lencséket használod fel belőle.
Sziasztok projektorépítők!
Van egy eladó írásvetítő fresnel lencsém. Projektorépítéshez tökéletes. A lencse 220 mm x 330 mm fókuszú és 28 cm x 28 cm-es darab! Akit érdekel irjon privátot és megbeszéljük!
Idézet: „Az autós xenon csak 35W-os, bár nagy fényt ad, mégsem eleget.” Ez mit jelent? Mondjuk 2 (esetleg 3) xenon már elég lenne? Mert ugye az sem mindegy, hogy mennyit fogyaszt a kész projektor. 400W+aprólék=450W nekem már kicsit soknak mondható filmet, tv-t nézni. Jó lenne 100W alatt maradni, legalábbis nekem ez a tervem. Ha 2 (estleg 3) xenon elég, akkor én majd inkább olyat vennék a projimba.
Esetleg valami ledes megoldás? A neten már láttam róla képeket. Mennyire megoldható?
Szerintem le mondhatsz a ledekröl kb400db v töb kellene hozzá aminek igen borsos az ára a xeont nem probáltam én 150w os fémhalogénnel max 2,5m átmérőt vetitek de még töb wat kellene ugylátszik ez egy tejesitmény ill fény igényes sport. szerintem ekkora képhez 250w os kerámiabetétes emeltfényü 4500-5000k fémhalogén az ideális ezzel már félhomályban szort fénynél is mehet a dolg.
Ez attól is függ, mekkora LCD-t akar átvilágítani. Láttam már olyat, hogy 7" LCD-t 35W-os xeonnal világítottak meg, és nem lett rossz a kép. Én 15"-os LCD-t használtam, 150W-os fémhalogénnel. Sajnos kiderült, hogy ez eléggé az alsó határ. Ha időm engedi, megpróbálok kondenzort használni, hátha segít, vagy emelt fényű 150W-os fémhalogént használni.
Az autós xenon dög drága, koncentrálni sem lehet rendesen több darab fényét, a fehér led meg horrror összeg, amennyi kellene belőle..
250W-os fémhalogén, esetleg kicsit felhúzott CMH 150 tűnik bevált megoldásnak..
A tükrös DMD-nél nem a DLP-re gondoltál? Mert pl DLP-t nem írtál sehol, mint projektortípust.
Ezt egy másik fórumban találtam, ahol ugyancsak projit építenek: Bővebben: Link
Szerintem nagyon jó. - Keveset fogyaszt - Nem melegszik, szinte nem kell hűteni (csendes) - nincs uv, infra igaz többe kerül mint egy cső, de nekem megérné. Én ezt az utat fogom követni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |