Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2067 / 3611
(#) zolika60 válasza szamóca hozzászólására (») Márc 9, 2013 /

A macskás rész igen gonosz volt.
(#) jani1987 válasza BarnaPili hozzászólására (») Márc 9, 2013 /

Idézet:
„Mi ezen nőttünk föl(mégis rendes ember lett belüllem”

Én a Dragon ballt néztem sokat, amit betiltottak, mert a gyerek azt hitte tud repülni és meghalt. És mégse lettem se erőszakos, se más. Viszont nagyon egyedül vagyok és már kezdek kételkedni az igazi barátságnak még a fogalmában is.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 9, 2013 /

Ez szomorú, de ha tudod tégy ellene.
(#) jani1987 válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 9, 2013 /

Tudod mi az én legnagyobb gondom? Az, hogy hozzánk a postáson és a drága unokaöcsémen keresztül senki nem jön le, pedig én már számtalan embernél megfordultam vendégségbe. Az asszonyság meg majd lesz egyszer, bár nem kapkodom el a dolgot.
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2013
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 9, 2013 /

Ha senki nem jön, neked kell menned. Ha Mohamed nem megy a hegyhez, a hegy megy Mohamedhez. Mint régóta tudjuk.
(#) jani1987 hozzászólása Márc 9, 2013 /

Nem kommentálnám.
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2013
(#) Norberto hozzászólása Márc 10, 2013 /

Egy kicsit pozitívabb téma: Bővebben: Link
(#) jani1987 válasza Norberto hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Kifogyott az adatkeretem, ezért egy videót sem tudok megnézni.
(#) szamóca válasza vicsys hozzászólására (») Márc 10, 2013 / 2

Rá már én is azt mondom!
(#) szamóca hozzászólása Márc 10, 2013 /

Srácok! Van vizsgatapasztalata valakinek az ilyen OKJ-s tanfolyamok tekintetében?
Mennyire veszik komolyan a vizsgáztatást, mert a tanítás az nagyon, hogy is mondjam gyenge lábakon áll meglátásom szerint. (ill. nem is áll)
(#) pjg válasza szamóca hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Nálunk úgy vizsgáztatnak, ahogyan a tanuló egész évben hozzááll a dolgokhoz. Volt egy évfolyam, ahol csak 3-an kaptak bizonyítványt. A többiek a mai napig sem. Nem tettek alapfokú nyelvvizsgát, ami feltétele volt a bizonyítvány kiadásának. Azóta az a fajta képzés megszűnt.
(#) silent15 válasza szamóca hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Mi vizsgaközpont vagyunk , és nálunk (habár 10.-es vagyok (amúgy 9. csak nyelvi osztály, na mindegy)) is függ a hozzáállásodtól, de elég rendesek, ha neked nem megy, akkor próbálnak kérdezni, ha latják hogy tudod, csak rossz a beszélőkéd, akkor átengednek, ha látnak egy kis szorgalmat, akarást, nincs baj.
(#) Frankye válasza szamóca hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

A lányom nemrég végzett egy ilyen OKJ-s tanfolyamon, és a vizsgán elég rendesek voltak. Igaz, tudni is kellett, de nem voltak túlzottan szigorúak velük.
(#) zolika60 válasza Frankye hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Mire is lenne jó egy teljesen tudás nélküli vizsga? Felvennék olyan munkára amire alkalmatlan? Sok értelme nem volna.
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2013
(#) pjg válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

A tanárok úgy vélekednek, hogy az élet majd szelektál. Aki nem hajlandó magába fogadni a tudást, csak azért járt az OKJ-re, hogy teljen az idő, meg jöjjön a családi pótlék, az vessen magára.
(#) zolika60 válasza pjg hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Úgy gondolom én is, hogy az élet szelektál, ezért nincs értelme valós tudás nélkül munkát vállalni.
(#) pjg válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Nem is lehet. Jobb helyeken már felvételkor próbára teszik a delikvenst. A vejemnek németül adták ki a munkát és angolul kérték vissza mikor elvégezte. Egy magyarországi svéd cégnél. Megfelelt.
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2013
(#) szitko válasza Frankye hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Én már két OKJ-s tanfolyamot elvégeztem, és meglátásom szerint csak az számított, hogy ki legyen fizetve a tanfolyam és a vizsgadíj. Magyarul, csak a pénz érdekelte őket. Persze, azért egy kicsit számított a tudás is a vizsgán, de ha valamit nem tudott az ember, segítettek neki. Most járok egy újabb, komolyabb OKJ-s tanfolyamra, és most lesz a félévi vizsga, de már most mondta a tanár, hogy mindenki átment. De csak az mehet vizsgázni, akinek be van fizetve a tanfolyam fele.
(#) szamóca hozzászólása Márc 10, 2013 /

OK, az élet valóban szelektál, hiszen ha van papír, de nem tudod a rád bízott feladatot elvégezni, akkor ugyan melyik cég tartana meg? ( állami szektor most nem játszik:laugh
Állítólag a gyakorlati tudásanyag az, amire jobban ráfekszenek a tanításban, és a vizsgán.
(#) zolika60 válasza szamóca hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Ha valaki a gyakorlatban teljesít, az elméleti hiányosságokat nem kéri számon senki. Bár neked jó, ha tudod mit miért csinálsz.
(#) jani1987 válasza szamóca hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Én őszintén bevallom nektek, hogy amit a vegyin tanítottak, annak gyakorlat hiányában a felére se emlékszek. Amely jegyzetek még megvannak azokat előrámoltam és majd egyszer átolvasom.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 10, 2013 / 1

Amíg a jegyzetek megvannak addig nincs gond. elég, ha azt tudod szükség esetén minek hol nézz utána.
(#) szamóca hozzászólása Márc 10, 2013 / 1

(#) szamóca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

De Kállót azért meghagyták.
(#) pjg hozzászólása Márc 11, 2013 /

(#) jani1987 válasza pjg hozzászólására (») Márc 11, 2013 /

Már mindenki tudja szerintem.
(#) Schnitt hozzászólása Márc 12, 2013 /

Ha már a tanulás és a jegyzetek szóba kerültek, nincs valakinek esztergálással kapcsolatos tankönyve/jegyzete?
Esetleg webes link ilyen témában?
Beszereztem egy kis műszerészesztergát, és nem szeretnék "késtördelő"-ként bevonulni a gépiparba
Nem árt az alapokat elsajátítani, mielőtt elkezdem veszélyeztetni a testi épségemet.
(#) zolika60 válasza Schnitt hozzászólására (») Márc 12, 2013 /

Találtam neked egy jó kis PDF-et.
(#) mps válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 12, 2013 /

Itt pedig megvan pdf-ben. Kicsit trükkösen sikerült megnézni: a letöltés gombra kellett jobb klikk, mentés másként. Csak úgy simán nekem semmit nem csinált.
Van több is.
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2013
(#) Schnitt hozzászólása Márc 12, 2013 /

Ezek nagyon jók, köszönöm mindenkinek!
Kaptam még e-mailben egy V.A. Szlepinyin - Az esztergálás alapismeretei c. könyvet is.
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2013
Következő: »»   2067 / 3611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem