Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Idézet: „Mi ezen nőttünk föl(mégis rendes ember lett belüllem” Én a Dragon ballt néztem sokat, amit betiltottak, mert a gyerek azt hitte tud repülni és meghalt. És mégse lettem se erőszakos, se más. Viszont nagyon egyedül vagyok és már kezdek kételkedni az igazi barátságnak még a fogalmában is.
Ez szomorú, de ha tudod tégy ellene.
Tudod mi az én legnagyobb gondom? Az, hogy hozzánk a postáson és a drága unokaöcsémen keresztül senki nem jön le, pedig én már számtalan embernél megfordultam vendégségbe. Az asszonyság meg majd lesz egyszer, bár nem kapkodom el a dolgot.
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2013
Ha senki nem jön, neked kell menned. Ha Mohamed nem megy a hegyhez, a hegy megy Mohamedhez. Mint régóta tudjuk.
Nem kommentálnám.
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2013
Egy kicsit pozitívabb téma: Bővebben: Link
Kifogyott az adatkeretem, ezért egy videót sem tudok megnézni.
Srácok! Van vizsgatapasztalata valakinek az ilyen OKJ-s tanfolyamok tekintetében?
Mennyire veszik komolyan a vizsgáztatást, mert a tanítás az nagyon, hogy is mondjam gyenge lábakon áll meglátásom szerint. (ill. nem is áll) ![]()
Nálunk úgy vizsgáztatnak, ahogyan a tanuló egész évben hozzááll a dolgokhoz. Volt egy évfolyam, ahol csak 3-an kaptak bizonyítványt. A többiek a mai napig sem. Nem tettek alapfokú nyelvvizsgát, ami feltétele volt a bizonyítvány kiadásának. Azóta az a fajta képzés megszűnt.
Mi vizsgaközpont vagyunk , és nálunk (habár 10.-es vagyok (amúgy 9. csak nyelvi osztály, na mindegy)) is függ a hozzáállásodtól, de elég rendesek, ha neked nem megy, akkor próbálnak kérdezni, ha latják hogy tudod, csak rossz a beszélőkéd, akkor átengednek, ha látnak egy kis szorgalmat, akarást, nincs baj.
A lányom nemrég végzett egy ilyen OKJ-s tanfolyamon, és a vizsgán elég rendesek voltak. Igaz, tudni is kellett, de nem voltak túlzottan szigorúak velük.
Mire is lenne jó egy teljesen tudás nélküli vizsga? Felvennék olyan munkára amire alkalmatlan? Sok értelme nem volna.
![]() A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2013
A tanárok úgy vélekednek, hogy az élet majd szelektál. Aki nem hajlandó magába fogadni a tudást, csak azért járt az OKJ-re, hogy teljen az idő, meg jöjjön a családi pótlék, az vessen magára.
Úgy gondolom én is, hogy az élet szelektál, ezért nincs értelme valós tudás nélkül munkát vállalni.
![]()
Nem is lehet. Jobb helyeken már felvételkor próbára teszik a delikvenst. A vejemnek németül adták ki a munkát és angolul kérték vissza mikor elvégezte. Egy magyarországi svéd cégnél. Megfelelt.
![]() A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2013
Én már két OKJ-s tanfolyamot elvégeztem, és meglátásom szerint csak az számított, hogy ki legyen fizetve a tanfolyam és a vizsgadíj. Magyarul, csak a pénz érdekelte őket. Persze, azért egy kicsit számított a tudás is a vizsgán, de ha valamit nem tudott az ember, segítettek neki. Most járok egy újabb, komolyabb OKJ-s tanfolyamra, és most lesz a félévi vizsga, de már most mondta a tanár, hogy mindenki átment. De csak az mehet vizsgázni, akinek be van fizetve a tanfolyam fele.
OK, az élet valóban szelektál, hiszen ha van papír, de nem tudod a rád bízott feladatot elvégezni, akkor ugyan melyik cég tartana meg? ( állami szektor most nem játszik:laugh
![]() Állítólag a gyakorlati tudásanyag az, amire jobban ráfekszenek a tanításban, és a vizsgán. ![]()
Ha valaki a gyakorlatban teljesít, az elméleti hiányosságokat nem kéri számon senki. Bár neked jó, ha tudod mit miért csinálsz.
Én őszintén bevallom nektek, hogy amit a vegyin tanítottak, annak gyakorlat hiányában a felére se emlékszek. Amely jegyzetek még megvannak azokat előrámoltam és majd egyszer átolvasom.
Amíg a jegyzetek megvannak addig nincs gond. elég, ha azt tudod szükség esetén minek hol nézz utána.
![]()
De Kállót azért meghagyták.
![]()
Ha már a tanulás és a jegyzetek szóba kerültek, nincs valakinek esztergálással kapcsolatos tankönyve/jegyzete?
Esetleg webes link ilyen témában? Beszereztem egy kis műszerészesztergát, és nem szeretnék "késtördelő"-ként bevonulni a gépiparba ![]() Nem árt az alapokat elsajátítani, mielőtt elkezdem veszélyeztetni a testi épségemet.
Itt pedig megvan pdf-ben. Kicsit trükkösen sikerült megnézni: a letöltés gombra kellett jobb klikk, mentés másként. Csak úgy simán nekem semmit nem csinált.
Van több is. A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |