Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Tovább lehet javítani a Laser nyomatok kontrasztját Black Cuvering sray-vel. 1 doboz sokáig elegendő , a nyomdatechnikában éppen ilyen célra használják fóliákra.Kezelés után filmszerűvé válik. Főbb összetevők: heptán 83% toluol 12% petróleum 5% .Van egyéb módszer is ,de az egy kicsit macerásabb.
Üdv. M-V
Ez így nem lesz jó ugyanis az Epson tintasugaras nyomtatóknál általában a papír behúzást követően a gépen belül valamelyik oldalon el van helyezve egy opto kapu.Amikor a papír ezen áthalad , akkor kap a további műveletre engedélyt a nyomtató-De mivel te fóliára szeretnél nyomtatni , így az opto kapu a fóliáról fényt kap , és kidobja , mert azt érzékeli , hogy nincs benne semmi , és a fólia kidobása után alaphelyzetbe teszi magát ugye ?
Ezt úgy tudod ki trükközni , hogy a fólia szélére hosszanti irányba mindkét oldalára ragasztól végig papír ragasztó szalagot.Az érzékelő kb 5 -10 mm ig ér bele a papír szélébe , tehát kb 10 mm széles ragasztó csík elég kell hogy legyen.
pjg tanácsára úgy próbáltam, hogy a fóliát A4-es lapra ragasztottam celluxal. Sajnos így is csak átmegy rajta és nem nyomtat rá semmit.
De azért nem volt jó , mert csak az egyik oldala volt takarásban az opto kapu felé.Mindkét oldalt le kell takarni , és elég csak a széle nem kell az egész felületet.
A fólia is A4-es ahogy a papírlap, pontosan fedik egymást.
ÁÁÁ
Nem az a baj , hogy fedték egymást , hanem hogy a fóliának csak az egyik oldala volt , így matt , és a másik oldala fényes maradt , ami az opto kapunak nem jó , mert a fólia azon oldaláról ahol fényes maradt fényt kap az opto , és letilt érted már ?
Így már értem! Köszönöm!
Sikerült nyomtatnom. Elég macerás így.
Örülök , hogy sikerült a lehetőségekhez mérten mindig meg lehet találni a megoldást .De jobb egy kis macera mintha meg nem is lett volna jó nem ?További jó munkát hozzá.
Köszönöm!
Már indultam vele vissza a boltba... Nincs más fajta fólia amire nem kell ragasztgatni?
Alapesetben nem is kellene , de valamiért az a nyomtató nem alkalmas a fólia nyomtatására .Nem tudom más illesztőprogrammal esetleg meg lehet próbálni . Persze ha a használati útmutatójában nincs benne , hogy tud fóliára is nyomtatni , akkor sajna nem lehetséges.Ez a fajta kis trükköcske ezen segít , hogy tudj így fóliára is nyomtatni. De szerintem , ha jó minőségű a nyomtató , akkor ennyi belefér..
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2013
Az egy fotónyomtató lehet. A papírfajtákról ítélve.
Szia! Nekem is volt ilyen gondom. A fólia elejére ezért öntapadós papírból 1 kb 1cm-es csíkot kellett tennem, mert a fólia átlátszó és az optikai szenzor átlátott rajta ...
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2013
Idézet: Black Cuvering-et fóliára miért használják? Vagy papírra gondoltál? Köszi a segítséget. „ilyen célra használják fóliákra” A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2013
Mind kettő esetében használható. A Laser fóliára ott használják(-ták) a nyomdákban ahol nem akarnak babrálni a film készítéssel. A "film" lényegesen kontrasztosabbá és homogénebbé válik. Ugyan ezt a hatást lehet elérni a papír különböző változatainál amatőr körülmények - az van éppen kéznél- esetében. Ha sorrendet kell felállítani akkor film(!!!!!!!!), fólia (főleg ha nagy a felület pld A4 és szükséges tartani a pontos méretet)( !!!), pausz, közönséges 80gr -os papír( ! ) is használható. Természetesen más megvilágítási időre van szükség. Kellő gondossággal és gyakorlattal kis felületen papíros változattal is készíthető 10mil-es vezető réteg P20-as alapra.
Üdv. M-V A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2013
Köszönöm a részletes ismertetést. Közönséges papírral a Transparent spray-vel szépen megy. A tinta nem akar rendesen tapadni a -hozzávaló többféle- fóliákra, ezért ezt kénytelen vagyok mellőzni. Sem lézer, sem tintasugaras. Valamikor régen filmet csináltattam fényképésszel, az a tökéletes, de már ilyet nem csinálnak.
Dehogynem. Szinte bármelyik nyomda elkészíti Neked.
A 90-es évek elején dilemám volt milyen legyen a nyomtató. A tintasugaras próbák rövid időn belül bizonyította , hogy sem papír sem folia nem igazán nem hoztak kellő eredményt. Lehet hogy van olyan tinatsugaras nyomtató típus amelyik alkalmas , de az nem a kommersz kereskedelmi forgalomban kapható. Csak a laser nyomtatós jöhet szóba, de arra sem alkalmas minden típus, erőssen függ a tonner és fólia típustól és állapotától. A neten levilágításra keresve számos helyen vállalnak film készítést, pld szita nyomáshoz is. Érdemes A4-es lapra összerakni , pld. COREL formátumban küldeni.(egyeztetni kell a formátumot) kb 400-500Ft ért megcsinálják. Sajnos az amatőr igények darabszáma ,mérete és azonaliságának ez nem felel meg ezért marad a sok egyéb megoldás., kisebb nagyobb sikerrel.
A nyomdák alapból tudnak filmet készíteni, de nem szívesen vállalják be. Üdv M-V
Kisvárosunkban 3 nyomda van, egyik sem vállalja.
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2013
Esetleg Győrben, vagy Tatabányán kérdezz rá. Hátha valamelyikben van "rugalmasabb" nyomda. (Ezek még elérhető közelségben vannak Tőled.)
Hasznalj sima lezerbe valo atlatszo foliat es nyomtasd ki ketszer, majd egymasra helyezve a ket nyomatot, a negy sarkan egy-egy pirinyo potty pillanatragasztoval rogzitsd.
Igy az esetleges inhomogenitasok kiszurhetok es a nagy feluletek is szepek maradnak. En egyebkent ugy szoktam, hogy kinyomtatom papirra, aztan a lezerfolia-darabkat a megfelelo helyre rogzitem 3M leszedheto ragasztoszalaggal es ujra kinyomtatom. Igy csak egyszer hasznalodik a lezerfolia, ami a ho hatasara sokadszor azert mar hullamosodik.
Én sima papírra nyomtatok és monitor háttérvilágításával (CCFL) világítom meg úgy, hogy a lámpára fektetem fel a papírt, majd rá a nyákot és nagyonjó lesz.
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2013
Én is sima papírt használok, sokan nem hiszik el , hogy jó, pedig jobb mint a pausz és a fólia.
Sokkal jobb minőségű nyomat készíthető rá, kevésbé átlátszó, nem gond, levilágítás idejének növelésével korrigálható. Lakkozva fekete takarása tökéletes, így túlvilágítva sem lesz vele probléma.
Van egy HP tistasugaras nyomtatóm utángyártott patronnal és ömlik belőle a festék, így semmiféle kezelést nem használok a papírhoz. Amúgy a CCFL-t érdems kipróbálni, mert először fóliás megoldással próbáltam és iszonyat jó bármilyen lámpához képest pedig már mindent kipróbáltam.
Ha kettőt összefordítasz, akkor egyszerre meglehet világítani mindkét oldalt és a fényterítőre ráfordítva ugye még üveg sem kell hozzá, csak simán rá a nyák és valami súly.
Így meg már macerás. A sima papír igen jó eredményt ad nekem is, mint itt többen is írták. Nagyobb mennyiségeket gyártatok, csak egyedi esetekben kell nekem csinálni.
Az én lézernyomtatóm tintája még annyira sem tapad -többféle- fóliára, hogy 2 egymáson jó lenne. Pauszra sem. Sima papírral viszont jó.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem ,hogy 2 oldalas nyákot Dry fóliával hogyan kell laminálni? egyszerre a 2 oldalt vagy külön külön vigyem be?
Én úgy szoktam, hogy először az egyik felére rárakom, majd átküldöm hidegen, majd a másik felére is rárakom és megint átengedem rajta hidegen. Ez elég arra, hogy a Dry rátapadjon a panelra. Utána mehet melegen a laminálás.
Most próbálom először és véletlenül bubis maradt alul és ott feltépte a lamináló ,hogyan lehet bubimentesen átküldeni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |