Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   114 / 313
(#) bbalazs_ válasza 1984white hozzászólására (») Márc 5, 2013 /

Nem, nem vagyok sertodos. Mindenesetre koszi. A helyesirasra en is kenyes vagyok, de csak a durvakat szoktam megjegyzessel illetni (lasd elozo hozzaszolas hibas peldai - az egyiket jol irtam, mert nem all ra a kezem, ezert modositani kellett ).
(#) lazack válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 5, 2013 /

köszönöm a korrekt választ.
(#) csaba33 hozzászólása Márc 8, 2013 /

Sziasztok!
Néhány napja kerestem Hanns G HN 198D szerelési vázlatot, természetesen nem csak itt. A Google-val bejártam a világot és természetesen sehol nem találtam. Arról lenne szó, hogy cserélni akartattam egy pár alkatrészt az inverter oldalon és közben elpakoltam két smd ellenállást( mert öreg vagyok és mert nem látok jól nagyítóval sem). Természetesen a cserét meg a javítást nem én fogom elkövetni, én csak postás vagyok Ha jól emlékszem( átolvastam mind a- most már- 114 oldalt és talán agressiv írta, hogy több száz fajta tápegysége van. Ha esetleg tudna ebben nekem segíteni nagyon megköszönném. Mert tulajdonképpen a szerelési vázlat, ha ez két érték meglenne, nem is kellene. üdv Csaba
(#) kicccsi hozzászólása Márc 8, 2013 /

Hallo mindenki, van olyan problémám hogy ha bekapcsolom 1 2 mp-ig üzemel utánna mindjárt kikapcsol. Mi a teendő? Ez egy LCD monitor
(#) Soler hozzászólása Márc 8, 2013 /

Üdv van egy asus 19 colos tft monitor pontos típusát nem tudom.. a hiba annyi hogy rövid idő után kikapcsol a monitor úgy hogy elötte gyengén vibrál a háttérvilágítása gondoltam hogy kontakt hiba és szétszedtem de semmi beégést sérülést nem találtam és az összes kondenzátor jó nem púpos..
kontakt spray vel befújtam a csatlakozókat illetve a kis bekapcsoló panelt de a hiba továbra is fent áll ... mivel vibrál a világítása gondolom hogy a táp baja lehet mert a kép az teljesen jó volt .... mikor kikapcsolt először vissza kapcsoltam és megint lett kép kb fél másodpercig aztán megint sötétség de nem írja ki hogy no signal... aztán megint bekapcs és megint jó fél másodpercig... .viszont másnap amikor bekapcsoltam megint fél perc/percig jó aztán megint kikapcs.... én úgy gondolom hogy minden működik, míg nem melegszik be és aztán lekapcsol... létezik ilyen hogy a táp lekapcsolja a monitort? ha valaki tudna erre választ adni azt megköszönném
(#) mineral válasza kicccsi hozzászólására (») Márc 8, 2013 /

Szinte biztos, hogy Inverter hiba. Milyen gyártmányú/típusú monitor?
(#) bbalazs_ válasza kicccsi hozzászólására (») Márc 8, 2013 /

Vissza kell olvasni a forumban.
(#) bbalazs_ válasza csaba33 hozzászólására (») Márc 8, 2013 /

Mivel az a resz szimmetrikus, ezert jo esellyel ugyanazt a strukturat megtalalod a masik oldalon is.
(#) mineral válasza Soler hozzászólására (») Márc 8, 2013 /

Ennek is cső vagy inverter hibája van. Az inverter trafót ellenőrizni kell. Mi a pontos típusa?
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2013
(#) Soler válasza mineral hozzászólására (») Márc 8, 2013 /

hát nemtudom pontosan azt hiszem asus w193d de nem biztos inverter trafó az mi?

2 panel volt előttem az egyik amibe a 220 at dugod a másik amibe a monitort...

Az inverter transzformátor többnyire a tápegység panelen csücsül és a CCFL csöveknek állít elő nagyfeszültséget. Valahogy így néz ki. Ezt kell kiforrasztani és megmérni az értékeit. Mi a táp panel típusa? Esetleg egy kép is tudna segíteni.

megnézem majd... nemtudom be lehet ilyet szerezni könnyen ? mondjuk ilyen elektronikai boltba?

Meg kell tudni a pontos típusát. És szinte biztos , hogy beszerezhető.

jólvan amint tudom írok
(#) proba válasza Soler hozzászólására (») Márc 8, 2013 /

Én azért az inverter/monitor tápjában a kondikat körbe nézném ESR tanilag is.A puposság nem feltétlen tartozéka a rossz kondinak.
(#) Soler válasza proba hozzászólására (») Márc 8, 2013 /

Értem köszi proba..! hát őszíntén én arra gondoltam hogy a kondikat kicserélem újakra hátha csak az a gond naggyából tudom a körülményeket ahogyan használva volt .... napi 12 óra működés 2007 es kiadás szóval gondolom azóta használták...
(#) csaba33 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 9, 2013 /

Szia, bbalázs!
Sajnos nem szimmetrikus. A két ellenállás közül az egyik, jelesül az R111 az ON/OFF-ra megy egy WB 12 márka vagy kód nevű tranzisztor vagy zénerdiódán keresztül. Azért nem tudom megmondani pontosan, mert a Google-ban rákerestem és kettő találat jött ki erre, amit belinkelek . Úgyhogy WB 12, csak a focival kapcsolatos dolgokat találtam. Köszi, Üdv Csaba
(#) csaba33 válasza csaba33 hozzászólására (») Márc 9, 2013 /

A lényeget meg lehagytam: az ellenállás a "WB" emitter lábára csatlakozik, majd a kollektorról megy az ON/OFF-ra. Kimérni nem tudom, mert ahhoz ki kellene forrasztani. Ez egy boldogtalan tápegység, semmit nem találok róla. A CCFL vezérlőt is csak az egyik orosz oldalon találtam, mármint applikációban.Letölteni a Alldatáról rögtön meg volt: MP 1038EY. Viszont a 2 darab PWR tranyóról semmit nem is fogok megtudni, mert akármilyen nagyítóval nézzük, semmi írás nem látszik rajta. Üdv Csaba
(#) bbalazs_ válasza csaba33 hozzászólására (») Márc 9, 2013 /

Tegyel oda egy 10K-t. Baja nemigen lehet tole, max nem megy.
Aztan egy 1K-t.
Vegul rovid idore kiprobalhatod 100Ohmmal.
(#) Soler válasza proba hozzászólására (») Márc 9, 2013 /

na itt vannak a képek a monitor alkatrészeiről gondolom a transzformátor az a fényes felületű kis kocka amiből 2 van.... szóval ha valaki tudná hogy mit tegyek az jó lenne..... nem tudom hogy képhiba de a felső transz... nál körülötte narancsosabb a nyák... most ez??...
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2013
(#) zoli0078 hozzászólása Márc 10, 2013 /

Sziasztok,

Kaptam egy törött kijelzős ACER monitort ami bekapcsolt villan kettőt és kikapcsol. Gondoltam talán menthető a dolog és szereztem hozzá bontott kijelzőt és összeépítettem. Összeraktam és jött a próba. Először örültem ACER felirat megjelent majd a No Sigal és StadBuy módba ment. Ezek után rákötöttem a gépre és örültem (kb két percig), a gép bebootolt majd kis idő után összesett a kép. kikapcsoltam és megfordítottam és észrevettem hogy a Scaler panelen lévő TSU56AJ IC tűz forró. Kis pihentetés után visszakapcsoltam a monitort és ismét működött kb két percig közbe a kezemmel néztem az IC hőmérsékletét ami iszonyatossan melegedett.
Itt mi lehet a probléma, esetleg táphiba és túlfeszt kap az IC vagy maga az IC szált el?

Segítségeteket előre is köszi.
(#) bbalazs_ válasza zoli0078 hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

A tulfeszt hamar latod, merheto.
Szerintem vag az IC maga zarlatos, vagy valami, amit meghajt. Ez utobbi szinten keresheto, vannak ilyen hoerzekeny sprek
(#) martin66789 hozzászólása Márc 10, 2013 /

sziasztok
Van egy Daewoo L1711MN LCD monitorom ami a gép bekapcsolása után nem akar bekapcsolni csak ha kihúzom a konnektorból és pár másodperc múlva visszadugom. Mitől van ez??
Ha a gépet csak újra indítom és a gép lekapcsolása után kb.: 30percel indítom akkor még bekapcsol a monitor, de egy óra múlva már nem kapcsol be.
Szétszedtem megnéztem külsőre e földelés szigetelése volt megszakadva és majdnem hozzáért a panelhoz, ezt kijavítottam. De még mindig nincs kép csak ha kihúzom.
Valaki legyen olyan kedves hogy segít, fontos lenne.
(#) Leginus hozzászólása Márc 12, 2013 /

Üdv mindenkinek Lcd Lg Fletron L1752S monitor gondom van.
Hiba jelenség összedugva semmit nem csinál nyomom a bekapcs gombot semmi!
És ebböl ötöt kaptam egy iroda házból 3 év után selejtezés volt. mindeggyik ugyanazt a hibát produkálja!
Kérdésem van még ezekre esély hogy elinduljanak valami ötlet általános hibák esetleg, táp?

Köszönöm a segitséget mindenkitöl! Üdv
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2013
(#) zoli0078 válasza Leginus hozzászólására (») Márc 12, 2013 /

Szia,

Én is találkoztam hasonló problémával, első körben érdemes talán a tápban lévő kondikat átnézni (kicserélni) valamint átnézni nics-e zárlat az inverter részen (a trafóra kapcsolgató kis fetek vagy tranzisztorok szoktak zárlatosak lenni). Nálam több esetben a tápban elegendő volt az Elkókat kicserélni és máris jól működött a monitor.
Üdv
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2013
(#) Leginus válasza zoli0078 hozzászólására (») Márc 12, 2013 /

Hát..köszi neki állok bár nem profi vagyok !

köszönöm!
Üdv szép napot !
(#) Leginus válasza Leginus hozzászólására (») Márc 13, 2013 /

Szervusz gondoltam felteszem a tápról a képet igazad van pupos kondi ott van! 1000uf/16 volt.
Kérdés milyen értékek lesznek ..Majd rámérek az Lcm3-al aztán kiderül bár kondi lenne!

S401.0009.JPG

(#) andieri hozzászólása Márc 13, 2013 /

Helló!

Új vagyok még itt.
Egy kérdésem van. Találtam egy Samsung SyncMaster 226BW-t. Beüzemelve azt látom h ad ki képet de iszonyatosan villog. (Van kép aztán nincs, ilyenkor mintha a háttérvilágítás is szünetelne.) Kb ilyen 30-40 villogás/perc. Készenléti állapotban pedig 1mp-ig világít a készenléti lámpa, és 1mp-ig nem. Amikor nem világít akkor pedig szaggatott sípjel van(síp szün síp). Az első sípjel talán valamivel hosszabb mint a második.
Érdemes ezzel valamit kezdeni vagy kuka?

Köszönettel:
Andi
(#) 1984white válasza andieri hozzászólására (») Márc 13, 2013 /

Szia! Először kondicsere a tápban. Lehet utána jó is lesz. Ha visszaolvasol találhatsz sok hasznos hozzászólást is.
Következő: »»   114 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem