Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   897 / 1388
(#) pjg válasza gyengus hozzászólására (») Márc 12, 2013 /

Akkor passz!. Nem tudom, mi lehet.
(#) MAGA VAN válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 12, 2013 /

Tovább lehet javítani a Laser nyomatok kontrasztját Black Cuvering sray-vel. 1 doboz sokáig elegendő , a nyomdatechnikában éppen ilyen célra használják fóliákra.Kezelés után filmszerűvé válik. Főbb összetevők: heptán 83% toluol 12% petróleum 5% .Van egyéb módszer is ,de az egy kicsit macerásabb.
Üdv.
M-V
(#) eyess válasza gyengus hozzászólására (») Márc 12, 2013 /

Ez így nem lesz jó ugyanis az Epson tintasugaras nyomtatóknál általában a papír behúzást követően a gépen belül valamelyik oldalon el van helyezve egy opto kapu.Amikor a papír ezen áthalad , akkor kap a további műveletre engedélyt a nyomtató-De mivel te fóliára szeretnél nyomtatni , így az opto kapu a fóliáról fényt kap , és kidobja , mert azt érzékeli , hogy nincs benne semmi , és a fólia kidobása után alaphelyzetbe teszi magát ugye ?
Ezt úgy tudod ki trükközni , hogy a fólia szélére hosszanti irányba mindkét oldalára ragasztól végig papír ragasztó szalagot.Az érzékelő kb 5 -10 mm ig ér bele a papír szélébe , tehát kb 10 mm széles ragasztó csík elég kell hogy legyen.
(#) gyengus válasza eyess hozzászólására (») Márc 12, 2013 /

pjg tanácsára úgy próbáltam, hogy a fóliát A4-es lapra ragasztottam celluxal. Sajnos így is csak átmegy rajta és nem nyomtat rá semmit.

De azért nem volt jó , mert csak az egyik oldala volt takarásban az opto kapu felé.Mindkét oldalt le kell takarni , és elég csak a széle nem kell az egész felületet.

A fólia is A4-es ahogy a papírlap, pontosan fedik egymást.

ÁÁÁ
Nem az a baj , hogy fedték egymást , hanem hogy a fóliának csak az egyik oldala volt , így matt , és a másik oldala fényes maradt , ami az opto kapunak nem jó , mert a fólia azon oldaláról ahol fényes maradt fényt kap az opto , és letilt érted már ?

Így már értem! Köszönöm!
Sikerült nyomtatnom.
Elég macerás így.

Örülök , hogy sikerült a lehetőségekhez mérten mindig meg lehet találni a megoldást .De jobb egy kis macera mintha meg nem is lett volna jó nem ?További jó munkát hozzá.

Köszönöm!

Már indultam vele vissza a boltba...
Nincs más fajta fólia amire nem kell ragasztgatni?

Alapesetben nem is kellene , de valamiért az a nyomtató nem alkalmas a fólia nyomtatására .Nem tudom más illesztőprogrammal esetleg meg lehet próbálni . Persze ha a használati útmutatójában nincs benne , hogy tud fóliára is nyomtatni , akkor sajna nem lehetséges.Ez a fajta kis trükköcske ezen segít , hogy tudj így fóliára is nyomtatni. De szerintem , ha jó minőségű a nyomtató , akkor ennyi belefér..
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2013
(#) pjg válasza eyess hozzászólására (») Márc 12, 2013 /

Az egy fotónyomtató lehet. A papírfajtákról ítélve.
(#) kameleon2 válasza gyengus hozzászólására (») Márc 12, 2013 /

Szia! Nekem is volt ilyen gondom. A fólia elejére ezért öntapadós papírból 1 kb 1cm-es csíkot kellett tennem, mert a fólia átlátszó és az optikai szenzor átlátott rajta ...
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2013
(#) nagym6 válasza MAGA VAN hozzászólására (») Márc 13, 2013 /

Idézet:
„ilyen célra használják fóliákra”
Black Cuvering-et fóliára miért használják? Vagy papírra gondoltál? Köszi a segítséget.
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2013
(#) MAGA VAN válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 13, 2013 / 1

Mind kettő esetében használható. A Laser fóliára ott használják(-ták) a nyomdákban ahol nem akarnak babrálni a film készítéssel. A "film" lényegesen kontrasztosabbá és homogénebbé válik. Ugyan ezt a hatást lehet elérni a papír különböző változatainál amatőr körülmények - az van éppen kéznél- esetében. Ha sorrendet kell felállítani akkor film(!!!!!!!!), fólia (főleg ha nagy a felület pld A4 és szükséges tartani a pontos méretet)( !!!), pausz, közönséges 80gr -os papír( ! ) is használható. Természetesen más megvilágítási időre van szükség. Kellő gondossággal és gyakorlattal kis felületen papíros változattal is készíthető 10mil-es vezető réteg P20-as alapra.
Üdv.
M-V
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2013
(#) nagym6 válasza MAGA VAN hozzászólására (») Márc 13, 2013 /

Köszönöm a részletes ismertetést. Közönséges papírral a Transparent spray-vel szépen megy. A tinta nem akar rendesen tapadni a -hozzávaló többféle- fóliákra, ezért ezt kénytelen vagyok mellőzni. Sem lézer, sem tintasugaras. Valamikor régen filmet csináltattam fényképésszel, az a tökéletes, de már ilyet nem csinálnak.
(#) Frankye válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 13, 2013 /

Dehogynem. Szinte bármelyik nyomda elkészíti Neked.
(#) MAGA VAN válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 13, 2013 / 1

A 90-es évek elején dilemám volt milyen legyen a nyomtató. A tintasugaras próbák rövid időn belül bizonyította , hogy sem papír sem folia nem igazán nem hoztak kellő eredményt. Lehet hogy van olyan tinatsugaras nyomtató típus amelyik alkalmas , de az nem a kommersz kereskedelmi forgalomban kapható. Csak a laser nyomtatós jöhet szóba, de arra sem alkalmas minden típus, erőssen függ a tonner és fólia típustól és állapotától. A neten levilágításra keresve számos helyen vállalnak film készítést, pld szita nyomáshoz is. Érdemes A4-es lapra összerakni , pld. COREL formátumban küldeni.(egyeztetni kell a formátumot) kb 400-500Ft ért megcsinálják. Sajnos az amatőr igények darabszáma ,mérete és azonaliságának ez nem felel meg ezért marad a sok egyéb megoldás., kisebb nagyobb sikerrel.
A nyomdák alapból tudnak filmet készíteni, de nem szívesen vállalják be.
Üdv
M-V
(#) nagym6 válasza Frankye hozzászólására (») Márc 14, 2013 /

Kisvárosunkban 3 nyomda van, egyik sem vállalja.
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2013
(#) Frankye válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 14, 2013 /

Esetleg Győrben, vagy Tatabányán kérdezz rá. Hátha valamelyikben van "rugalmasabb" nyomda. (Ezek még elérhető közelségben vannak Tőled.)
(#) bbalazs_ válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 14, 2013 /

Hasznalj sima lezerbe valo atlatszo foliat es nyomtasd ki ketszer, majd egymasra helyezve a ket nyomatot, a negy sarkan egy-egy pirinyo potty pillanatragasztoval rogzitsd.
Igy az esetleges inhomogenitasok kiszurhetok es a nagy feluletek is szepek maradnak.

En egyebkent ugy szoktam, hogy kinyomtatom papirra, aztan a lezerfolia-darabkat a megfelelo helyre rogzitem 3M leszedheto ragasztoszalaggal es ujra kinyomtatom.
Igy csak egyszer hasznalodik a lezerfolia, ami a ho hatasara sokadszor azert mar hullamosodik.
(#) agressiv hozzászólása Márc 14, 2013 /

Én sima papírra nyomtatok és monitor háttérvilágításával (CCFL) világítom meg úgy, hogy a lámpára fektetem fel a papírt, majd rá a nyákot és nagyonjó lesz.
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2013
(#) CHZ válasza agressiv hozzászólására (») Márc 14, 2013 /

Én is sima papírt használok, sokan nem hiszik el , hogy jó, pedig jobb mint a pausz és a fólia.
Sokkal jobb minőségű nyomat készíthető rá, kevésbé átlátszó, nem gond, levilágítás idejének növelésével korrigálható. Lakkozva fekete takarása tökéletes, így túlvilágítva sem lesz vele probléma.
(#) agressiv válasza CHZ hozzászólására (») Márc 14, 2013 /

Van egy HP tistasugaras nyomtatóm utángyártott patronnal és ömlik belőle a festék, így semmiféle kezelést nem használok a papírhoz. Amúgy a CCFL-t érdems kipróbálni, mert először fóliás megoldással próbáltam és iszonyat jó bármilyen lámpához képest pedig már mindent kipróbáltam.

Ha kettőt összefordítasz, akkor egyszerre meglehet világítani mindkét oldalt és a fényterítőre ráfordítva ugye még üveg sem kell hozzá, csak simán rá a nyák és valami súly.
(#) nagym6 válasza Frankye hozzászólására (») Márc 14, 2013 /

Így meg már macerás. A sima papír igen jó eredményt ad nekem is, mint itt többen is írták. Nagyobb mennyiségeket gyártatok, csak egyedi esetekben kell nekem csinálni.
(#) nagym6 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 14, 2013 /

Az én lézernyomtatóm tintája még annyira sem tapad -többféle- fóliára, hogy 2 egymáson jó lenne. Pauszra sem. Sima papírral viszont jó.
(#) havranarpi hozzászólása Márc 14, 2013 /

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem ,hogy 2 oldalas nyákot Dry fóliával hogyan kell laminálni?
egyszerre a 2 oldalt vagy külön külön vigyem be?
(#) atiotezer válasza havranarpi hozzászólására (») Márc 14, 2013 /

Én úgy szoktam, hogy először az egyik felére rárakom, majd átküldöm hidegen, majd a másik felére is rárakom és megint átengedem rajta hidegen. Ez elég arra, hogy a Dry rátapadjon a panelra. Utána mehet melegen a laminálás.
(#) havranarpi válasza atiotezer hozzászólására (») Márc 14, 2013 /

Most próbálom először és véletlenül bubis maradt alul és ott feltépte a lamináló ,hogyan lehet bubimentesen átküldeni?
(#) pjg válasza atiotezer hozzászólására (») Márc 14, 2013 /

Hány fokra kell melegíteni? Én a lamináló alaphőfokán engedem át 3x 4x.
Következő: »»   897 / 1388
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem