Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Vag-com-hex interfész (kábel hibák)
Témaindító: illestibor, idő: Máj 20, 2008
Témakörök:
Üdv! A vag 908 interface-nél a firmware-t az atmega vagy az ft232 tartalmazza? A frimware-t csak programozóval lehet változtatni?
Köszi. Az atmega-t lehet programozni willem programozóval?
Már próbáltam a MOSI, MISO, SCK, RST, GND lábakat rákötni a willem programozóra de nem azonosítja, az olvasott tartalom üres, az üresség ellenőrzést sem csinálja meg. Esetleg valamit még rá kell kötni (pl:5v, 12v stb.)? Milyen eszközt jelöljek ki, mert az eszközlistában az atmega 162 nem szerepel?
Üdv! Tudtok abban segíteni, hogy az atmel atmega 162 mely lábait kell a programozóra kötni?
Nos akkor a kérdéseidre a válaszom sorban .
Sokkal egyszerübb a programozás STK-val mivel arra biztosabb a konfigurácios bitek leirása. tápfeszt is kell rákötnöd. +5v. Régebben feltettem egy "tutoriált" Keress rá és ott részletesen ismertetve van hogyan oldhatod meg. Willemet régebben használtam, és igy nem tudom benne van -e , de ugy emlékszem az ujabb verzioban már benne van. Ha felteszem a napokban megnézem neked. Rendeljegy STK-t a neten nincs 1000 ft és sokkal jobban jársz. Letöltö proginak meg a Pony-t ajánlom
Köszi a választ, közben szereztem egy AVR USB programozót (USBasp). A gondom, hogy az extrame burner-nél fájl megnyitásnál hex fájlt keres, viszont a meglévő atmega eeprom, és atmega flash file-om bin kiterjesztésű.
Az atmegát újra programoztam a flash tartalom íródott át. A gal 16v8-at is újra kellene írni. Tud valaki rólla, hogy willem-el ez megoldható? Esetleg valamilyen olcsóbb programozó hozzá?
Ahhoz ne nyulj! Sosem szállt még el frissités miatt a Gal.
Akkor szokott gebasz lenni ha nem jo a tartalom. A willem nem alkalmas rá, mármint a programozására. A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2013
De akkor mi lehet még a gond, az atmelt újra írtam a 232 rendben van, de a kábel még se működik. Tesztnél nem talál interfészt és pirosan világít a led.
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2013
Ne haragudj de joslásokba nem akarok bocsátkozni.
okok lehetnek.: Nem jo tartalom, nem jo konfig bitek ... A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2013
Sajnos még nem volt időm rá, de magyar vag progival kéne megoldjam valahogy hogy menjen.
teljes értékü magyarként nem fog menni bele valo tartalom nélkül
Igen sajnos tudom .
Pedig láttam neten 908 ast. Persze kompletten árulva a klónt
Üdv! Sikerült már valakinek életre kelteni a frissítés miatt tönkrement vag 908-as kábelt? A héten 4-szer írtam újra az atmega tartalmát (az eeprom és flash-t egyaránt), de még is ugyan az a hiba, gép felismeri Ross-tech hex usb-ként viszont tesztnél a program nem talál interface-t. Vagy rosszak a beállítások írásnál (progisp v1.72-vel csinálom), esetleg tud valaki segíteni milyen beállítások kellenek ennél a programnál? Azért használom ezt mert az eeprom tartalmam és a flash tartalom is bin fájlban van meg és az extreme burner csak hex fájlt keres ezeknek az írásához. Az ft 232rl-t is újra kell írni ilyenkor? Ahoz is meg van a tartalmam, de az Mprog nem akarja felírni.
Szia.
Szerinted okoskodásbol probáltam segiteni neked? Akkor kicsit visszakérdezek. Ha felismeri a VCDS akkor mivel van felirva? /ft2323rl/ Mprog csak üres 93c46-ot ir meg. Egyszerübb ha küldök neked egy ujabb tartalmat esetleg. A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2013
Kitöltöttem a tesztet,de 2 hiba volt a 3-ből,pedig egyszerű kérdések voltak!
Volt kódom,de az meg lejárt!
Mint irtad ha jo, a tartalom .
Nekem bejön az Mprog, igaz volt, hogy nem volt megfelelő az EPT tartalom , nem megfelelő volt az adott dump-hoz és tesztnél kiütközött.
Gratulálok!
A teszt kitöltése hibátlan! Szerintem nagyon egyszerű kérdések vannak feltéve. Amúgy mire lenne szükséged?
Mindenhol panaszkodnak rá mivel nagyon gagyi a konstrukcio
|
Bejelentkezés
Hirdetés |