Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2074 / 3611
(#) botesz válasza nagy hoho hozzászólására (») Márc 20, 2013 /
 
Én nem látok nála krumplit!
(#) nagy hoho válasza botesz hozzászólására (») Márc 20, 2013 /
 
Milyen igazad van, petrezselyem gyökér van a kezében.
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2013
(#) nedudgi válasza nagy hoho hozzászólására (») Márc 20, 2013 /
 
Én bicskának nézem...
(#) nagy hoho válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 20, 2013 /
 
A bal kézben hosszú fehér.
(#) Izeg. hozzászólása Márc 21, 2013 /
 
Sziasztok.
Van itt minálunk a kerten egy műhelynek nevezett dolog, ami lemezből van(tehát télen a külső hőmérséklet uralkodik benne, ami ugye se az elektronikának,se a tulajdonosának nem tesz jót.)
Mondjatok nekem valami jó és olcsó fűtést bele(ami nem eszi meg a gatyámat)
Gondolkoztam már tömegkályhában de az is benne van vagy 60E ft-ban
Egy kis teatűzhelynél meg mégiscsak nagyobb kellene,mert van vagy 20nm2.
Bár annak ellenére, hogy hideg van, én a télen is kint csücsültem esténként benne. De most valahogy rászánom magam valami fűtés beépítésére.

Szerintetek?
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2013
(#) Frankye válasza Izeg. hozzászólására (») Márc 21, 2013 /
 
Elsősorban is szigetelni kellene, mert különben kárba vész a fűtés. Utána egy házi készítésű dobkályha talán a legolcsóbb, abban szinte minden, ami éghető, elégethető. (Lemez hordóból, némi "barkácsolással" viszonylag egyszerűen elkészíthető.)
(#) pjg válasza Izeg. hozzászólására (») Márc 21, 2013 /
 
Első lépés a hőszigetelés. 10 cm vastag nikecell. Rá 1-2 sor gipszkarton.
Az alját is szigetelni kell az alap beton és a járó réteg közé. Oda is tennék 5 cm vastag lépésálló nikecellt. A plafont csak azért, hogy ne szökjön meg a meleg.
Ezután készülhet a sörkollektor. Október végéig, március elejétől jól fűt. Közte valami más.
(#) zolika60 válasza Izeg. hozzászólására (») Márc 21, 2013 /
 
Amikor még otthon télen is használtam a garázst én egy olajkályhával fűtöttem benne, amit fáradt olaj tüzelésre alakítottam. Körülbelül 40m2 Ha rendesen bedurrantottam fél óra alatt kellemes meleg volt nagy mínuszokban is. A fáradt olaj meg gyakorlatilag ingyen van. Kályhát persze egyre nehezebb találni, mert már rég kidobálták a legtöbbet, de talán nem lehetetlen. A legutolsó darabot a méhtelepen vettem talán 1500Ft-ért. Igazán jó az lenne, ha öntöttvasból készültet találnál, mert a lemezből készültek nálam a túlterhelés miatt két évente szétégtek.
(#) vicsys hozzászólása Márc 21, 2013 / 2
 
Megjelent az első receptem a weboldalon!
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2013

szszs.jpg
    
(#) zolika60 válasza vicsys hozzászólására (») Márc 21, 2013 /
 
Nem néz ki rosszul, de ez csak két féladag nem? Vagy ezután jön a sárga leves laposhús?
(#) vicsys válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 21, 2013 /
 
Nem. Ez egy adag. A tányér 2m átmérőjű....
Köbi! Neked is köszi!
(#) sooty válasza vicsys hozzászólására (») Márc 21, 2013 /
 
Jól néz ki és bizonyára ehetőbb is mint a polip, amit tegnap főztem (Sajnos a kis polipocskák olyanok lettek, hogy az F1-ben 8-10 kört is kibírtak volna a Pirelli szuperlágy helyett )
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2013

polip.jpg
    
(#) vicsys válasza sooty hozzászólására (») Márc 21, 2013 /
 
2 féle képpen lehet elkészíteni:
1. Nagyon hirtelen (10mp alatt) kisütni
2. Lassú tűzön órákig főzni...
A kettő között, bizony csak guminak lehet használni.
(#) sooty válasza vicsys hozzászólására (») Márc 21, 2013 /
 
Egy vendéglőben néztem Pesten: be volt pácolva és platnin sütötte a fickó vagy 10 percig. Én is bepácoltam (egy napig állt benne), megsütöttem, nem lett jó. Felöntöttem sörrel és főztem egy órát, meg lehetett enni, de eléggé gumis lett, nyersen meg nem mertem megenni
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2013
(#) vicsys válasza sooty hozzászólására (») Márc 21, 2013 /
 
Idézet:
„be volt pácolva és platnin sütötte a fickó vagy 10 percig.”
Vagy esetleg amit nem tudhattál, hogy konzerv, előfőzött volt... (A pizzákra is azt raknak és éttermekben is előszeretettel használják)
(#) sooty válasza vicsys hozzászólására (») Márc 21, 2013 /
 
Hát mivel én szedtem ki a pácolós tálból és úgy adtam oda neki, hogy süsse meg (Trófea grill), azt hittem már mindent tudok Nem baj legközelebb majd újra megpróbálom.
(#) zolika60 válasza sooty hozzászólására (») Márc 21, 2013 /
 
Nálam az ilyen állatok mesterszakács által készítve sem tartoznak az ehető kategóriába. Ezt egyék a tengeri ragadozók. Lehet túl egyszerűek az igényeim, de a tengeri herkentyűket inkább kihagyom.
(#) zolika60 válasza sooty hozzászólására (») Márc 21, 2013 /
 
Ettél volna inkább cipóban sült csülköt, na az ott az igazi kajának való.
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2013
(#) sooty válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 21, 2013 /
 
Azt is ettem...
(#) zolika60 válasza sooty hozzászólására (») Márc 21, 2013 /
 
Ott szokott lenni a céges évzáró buli, elég sok mindent végig kóstoltam ott, de amikor frissen kisül számomra semmi nem tudja túlszárnyalni. Azt egyik évben sem hagynám ki.
(#) Gafly válasza Izeg. hozzászólására (») Márc 21, 2013 /
 
Adhatok kályhát, ha elviszed.
Postára nem adom.

Egyszer adtam fel egy fürdőkályhát kézipggyásznak még annó.
Szerintem azóta szigorították meg a szabályokat
Pedig kicipelni a vasútállomásra sem volt semmi
(#) szamóca válasza vicsys hozzászólására (») Márc 21, 2013 / 1
 
Idézet:
„2. Lassú tűzön órákig főzni...”

No a seregbe egyszer kaptunk ilyen orosz (bocs szovjet) tintahalkonzervet, sós lében.
Mivel alapból ehetetlen volt, ezért mi okos magyar huszárok rögvest arra asszociáltunk, (a tintahal is hal) hogy akkor halászlevet kell belőle tuningolásként készíteni.
Reggel nyolctól, este tíz óráig főztük paprikás lében rezsón, de ez a valami, továbbra is ilyen légnedvesség hatására térhálósodó fugamassza szintű gumiszerű izé maradt.
Felső nevű őrkutyánk sem volt hajlandó megenni.
(#) sooty válasza szamóca hozzászólására (») Márc 21, 2013 /
 
Az a szilikonszalagra emlékeztető fehér dolog állítólag nyersen került anno a konzervbe, egy dobozzal megettem belőle, mire rájöttem. Egyszer viszont vettem görög polipkonzervet és iszap volt az egyik polip fejében, az frenetikus volt, tiszta tengerparti érzés (Imádom a herkentyűket!)
(#) Izeg. válasza Gafly hozzászólására (») Márc 21, 2013 /
 
Kedves Gafly!
Nagyon jó lenne, de sajnos nincs autóm, posta az szerintem sem éri meg, szóval sajnos nem tudom elhozni
Ha jól nézem Budapestről elég nehéz lenne Debrecenbe elcipelni még biciklivel is.
De kár,de kár..
De egyébként a szigetelés az kőzetgyapottal lesz megoldva, egy mdf lap mögé tunkolva. szerintem az is jó lesz.(mellesleg ocsó) Az aljzatbeton meg vagy 30 centi így még rápakolni 5 centi hungarocellt érdekes lehet Meg hogy lépésálló az oké de a fahasogatást és a satupadon való vashajlítgatást is bírja?
De ez a vashordóból tüzelőtéma ez tetszik. Jó ötlet! Szerintem ráguglizok,hátha csináltak ilyesmit már!
(#) sooty válasza Izeg. hozzászólására (») Márc 21, 2013 /
 
Ilyesmi lenne? Hordó kályha
(#) Izeg. válasza sooty hozzászólására (») Márc 21, 2013 /
 
Igen szerintem valami ilyesmi, de abban nem vagyok biztos, hogy ez a hordó nem-e ég el hamar?Esetleg ha kiraknám samattal..
(#) pjg válasza Izeg. hozzászólására (») Márc 21, 2013 /
 
Az jó, mert még a hőt is tárolja.
(#) sooty válasza Izeg. hozzászólására (») Márc 21, 2013 /
 
A telkünkön volt egy ilyen hordó, az alja ki volt körbe lyukasztgatva, abban égettünk el mindenféle gizgazt, hulladékot, nem égett el pedig sokszor vörösen izzott. Viszont egyszer benne maradt a hamu és megázott és jött a tél, na akkor jól szétrohadt.
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2013
(#) Izeg. válasza sooty hozzászólására (») Márc 21, 2013 /
 
Na én is ilyesmire gondoltam.
Már meg is van!hordó felállítva,aljára valami rostélyszerűség, körbe bele samattégla, tetelyébe kályhacső, oldala kivágva, az egészet négy lábra. Kiválló!
De vajon lesz-e elég huzat a "kéményben" ha mondjuk az csak olyan 3 méter?
(#) nagy hoho válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 21, 2013 /
 
Ezek a polipok valami óh borzalom, még ránézni is nem, hogy
megenni. Húsvétkor cipóban sült csülök lesz kemencében sütve.
Következő: »»   2074 / 3611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem