Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ST151 végerősítő
Ellenállásokat, diódákat 1.5-2 mm magasságba szoktam elhozni a paneltől. Az jó?
A kontrollt úgy értettem, hogy eddig - papír forma szerint - nincs olyan ellenállás ami ne maradhatna 0,6W-os. Ha gyakorlat is ezt igazolja, akkor kevesebbet kell a NYÁK-terven módosítani.
Az ellenállások megemelése hasznos, ettől jobban viszont nem is kell.
Az az igazság, hogy ez az alkatrész elrendezés is nagyon tetszett a panelen, kivéve a végfok tranyókat. Olyan barátságos, és szép. Rendben. Figyelek a kérdéseidre.
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2013
Az MJE-k kicsit belógnak. Megpróbáltam lefényképezni, hogy a kérdésed meg legyen válaszólva.
Köszönöm a felrakott képet, az arányok tökéletesen érzékelhetők
István erre gondoltam. Ezt a www.coolcircuit.com oldalról építettem. 3A a terhelhetősége. 40V ig lehet a bemenetnek a feszültséget adni.
Ez még lemaradt. Persze 12V -ot kell majd adni neki, mivel 12 V a venti. Holnap kipróbálom.
Elkészítettem a módosítás kapcsolási rajzát.
Kérem a fórumtársakat véleményezzétek!
Az is jó, 10V és 20mA a várható legnagyobb terhelés.
Nagyobb méretben fel tudnád tölteni ?
Mert ha kinyitom, alig látszik valami. Köszönöm előre is: Müszi
Segítség kellene, nem találom a hibát.
kapcsolás A D7 dióda anódja kapott 35V-t, a D7 dióda kiéget, kicseréltem. Átnézem, mindent jónak találtam, élesztettem.. - 2 db 4A biztosítékkal 50 Hz-re villog az égő, DC védelem nem kapcsol be. - biztosíték nélkül, T3, T6 melegszik, DC védelem bekapcsol, zene szól. Én nem találok hibát, pedig valami nem jó, de mi? A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2013
Szia! Mérd meg T4 kollektor-emitter feszültségét. Ha kényelmesebb, mérheted ugyan ezt T3 és T6 kollektor között is. Ennek 2V-tól kevesebbnek kéne lenni.
Ezzel a méréssel tisztázódott, hogy nem a T4 nyitja egymásra a végtranzisztorokat.
Úgy értelmezem, hogy a biztosítékot behelyezve hatalmas az áramfelvétel. Ez származhat a 4 végtranzisztor, vagy 2 meghajtó valamelyikének hibájából. Ezeket a tranzisztorokat ellenőrizted, hogy jók-e? A nyomtatott áramkör Sixtek-féle, vagy más tervezés? Ha nem teher, mutass képet aljáról-tetejéről!
Volt egy előzmény, hogy tiszta legyen a kép.
v1.7-es Sixtek nyákja, -+55V-ra ajánlott tranyókkal. A T7 és a T11 más lábkiosztású, még mielőtt a nyákon átalakítottam volna a sávokat, méregettem a biztosíték benne volt, sajnos a T7 C - B-t* a mérőheggyel rövidre zártam**, így a T11 zárlatos lett, ezt cseréltem ki. (**DC kiült a hangszóróra, a védelem lekapcsolt. *MJE tranyónál ez a C - E) Egy kézzel végzem a dolgokat ezt hozzá kell tenni. A végtranzisztor jók, mert hasonló értéket mérek, mint a másik végfoknál(az jó, működik). T7 jó és a T11 is. T4 C - B zárlatos. A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2013
T4 cserélve, működik, köszi Reloop.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2013
Szia Szabolcs! Milyen lett az St-d? Én is megépítettem Reloop segítségével MJL21193-4 párosokkal. Nekem nagyon tetszik a hangja. Szerintem brutálisan is tud szólni. Szép lett. A toroidot Te csináltad? Én sokat játszottam a hűtés miatt vele. Mondjuk amit Reloop átkonfigurált rajta így már 450W környékén jár oldalanként 4 Ohm -n.
Szia! Én még az MJL4281 párossal szeretném kipróbálni. Majd meglátjuk, hogy fog csilingelni. Persze Alkotó a Te műved az el van mögötte dugva, a védelem meg a ventiszabályzód. Kifogástalanok azok is.
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2013
Szia! Szuper, elég jól lett, a hangja is tökéletes. A toroidot én tekertem 400W-s és +-55vról jár Melegedés.. ha felhúzom kevésbé melegszik halkan jobban melegedik, ezt megszoktam egy kisebb ST151-nél.
Amit csináltam az +-83V mellett tudja ezt a teljesítményt. Műteherrel 4 Ohm egy vödör vizben 1 óra után fürdővíz lett. Persze az 1KHz színusz jel mellett és 0 Db -ig vezérelve. 50 fokos bordával rajta az Alkotó féle ventilátor vez. Nem bírtam elfüstöltetni.
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |