Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Az lesz az igazi. Polip evéssel én sem kínoznám magam.
Akkor már inkább valami ilyesmi. Nem kell új, sokszor lomtalanításban is található.
Ez már több mint szívás: a múlt héten vizet kapott a mobil netes stickem, ezért a múlt hét csütörtök óta nem tudok netezni. Most is a könyvtárban ülök.
MTZ hidraulika szivattyúból akarok csinálni hajtóműolaj szivattyúzásra és nyomásra egy szerkezetet.Mit gondoltok,milyen erős DC motor kellene hozzá? Az olaj 85W-90-es sűrű hajtóműolaj.Vékony (6-8 mm) tömlőn pár méter hosszon kellene átnyomni.A DC motor az egyszerűbb fordulatszám szabályzás miatt lenne.
István
Egy ablaktörlőmotor elég lesz. Vagy valami hasonló 50-100W.
Lomtalanításkor nem nagyon tudok ilyesmit találni(meg amúgy se)
Bizonyos emberek egy 2 cm-es vasdarabkáért is csapatustul járják a lomtalanítást és visznek minden fémtartalmút. Kár, pedig néha én is találok egy két jobb, alkatrészektől hemzsegő kütyüt, de mire megtalálom már szétbarmolták az egészet A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2013
Én meg valószínűleg soha nem tudom meg mi volt a hiba. Végül is mindegy.
A régi fajta acélhordók kitűnőek erre a célra. A volt cégemnél, a műhelyt ilyennel fűtöttük, kb 6 évig. Semmi baja nem volt amikor kidobták. És mindent ami éghető, el lehetett tüzelni benne.
A tetőn volt egy műanyag gyógyszeres dobozba, csak aznap nagyon sok eső esett és beszivárgott. A becsatlakozásnál meg csak szigszalag volt. De most 4990-ért vettem másikat. És most a padláson van a tető alatt.
Nem rossz az sem, csak sok helyet foglal egy kicsi műhelyből és meg is kell csinálni ami azért nem kis feladat valakinek, aki nem lakatos munkával foglalkozik.
Gondolom erre jobban vigyázol. Kicsi felétek a térerő? A szobában is kellene működnie.
Tanuló koromban csináltunk dobkályhákat, élveztem a dolgot, jó vastag volt az anyag így lehetett jó nagy áramon hegeszteni, 10-12mm-es falú anyag egy jódarabig nem ég ki, és nem kell attól félni hogy véletlenül felborul.
Házon belül EDGE van, azon kívül már a HSPA, HSUPA, és a WCDMA.
Jaj ne káromkodj már, azt sem tudom ezek mit jelentenek.
Ezt a képet most lőttem. Értem én, hogy samsungot szeretett volna, de legalább le tudná írni...
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2013
Hát igen.Hegesztő meg hozzá pálca van is itthon 120A-ig jó vagyok Még a hegesztés is megy. De mondjuk már akkor megbeszélném itt az egyetemen a tanárokkal,hogy a gépészekkel sajtoltassanak ki egy kályhát házi feladatként
Vagy hasonlók...
A suliban lehet a legolcsóbban megúszni az építést.
Sziasztok egyáltalán nem a témához kapcsolódik a kérdésem de azért megkérdezem hátha valaki ért hozzá a 2T motorolajat belekeverhetem a láncfűrész benzinjébe vagy maradjak a sthiles olajnál ? 1000 bocsánat amiért itt kérdezem
A Stilh-es magas fordulatra és igénybevételre van kitalálva a sima 2T meg kommersz motorokhoz. Azokba meg nem előnyös a Stihl-é, nem csak az ára miatt.
Egy repmodellező kollégára hivatkozom, aki fő állásban erdész, így mind a két olajat, motorfajtát ismeri. A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2013
Gyakorlatban négy éve jár Stilh motorolajjal két Simson napi rendszerességgel. Csak előnyöm származott belőle. Nem tudom milyen hátrányokat lehet felsorolni elméletben, mert a gyakorlatban semmilyent.
[off]A dolog úgy került szóba, hogy előszeretettel használnak repülőmodell motorokhoz is St.olajat. Egyrészt sokszor ingyen van és nem károsít. Azt mondta a kollégám, hogy az alacsony fordulatú, nem csúcsra járatott motoroknál az olaj nem úgy távozik el, ahogy az jó lenne és oda inkább jó a sima 2T. Vagyis, az olajtól még nem pusztult el motor, az, hogy a másiktól a közönséges motor jobban megy-e...?Ehhez kell ismerni mind a két olaj milyenségét, melyiket mire és miért használják. A kérdés az lehet, érdemes-e pénzért(!) megvenni és nem kapni a St. olajat, vagy jó helyen vagyunk a sima 2T-vel is. Eszembe jutott! Azt mondta a St. olajtól jobban kokszolódik.../off]
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2013
Sziasztok Akkor ne variáljak a 2T-s olajjal?vegyek Sthill HP olajat? A gép papírjába az van írva,hogy benzin-olaj keverési arány 1:25 / az első 20 óra üzemidőig 1:20 na hát most ez nagyon olajos ugye és mondthatni hogy többe kerül az olaj bele mint maga a benzin. A bejáratási idő (20 óra) megvolt már most azon gondolkodom,hogy nem 1:25 be keverem hanem 1:30-1:35 ez még jó neki ?
Most mit csodálkozol? A Smasung, egy jó nevű elismert márka. Megbízható, jó minőségű termékei vannak..... Kínában.
Gyakorlatban az észrevételeim. Könnyebben indul mint a sima 2T-vel, kevesebbet is fogyaszt, és nem köpi be oly gyakran a gyertyát, és láthatóan könnyebben is oldódik a benzinben. Ha nagy fordulatra, ergo nagyobb igénybevételre jó, akkor felvetődik miért lehet gond az alacsonyabb fordulaton? Az autószerelő ismerősömet kérdeztem erről, és Ő azt mondta, ez egy kitalált történet, nagyon jó minőségű, és jobban is ken mint a sima, tehát használjam nyugodtan, csak jót teszek vele. Én 5L-esbe veszem 11ezer környékén, ez ugye 250L benzinhez elég a Simoba, az 10 000km-re elég. Szerintem megéri, ez nálam több mint két év motorozást jelent. Simson for ever!
Elfogadom a választ én csak erre a gyakorló erdési véleményére hivatkoztam, nincs még közvetlen tapasztalatom. A benzines modellmotorjaim még nem kezdték el a szolgálatot...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |