Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Az lesz az igazi. Polip evéssel én sem kínoznám magam.
![]()
Akkor már inkább valami ilyesmi. Nem kell új, sokszor lomtalanításban is található.
Ez már több mint szívás: a múlt héten vizet kapott a mobil netes stickem, ezért a múlt hét csütörtök óta nem tudok netezni. Most is a könyvtárban ülök.
MTZ hidraulika szivattyúból akarok csinálni hajtóműolaj szivattyúzásra és nyomásra egy szerkezetet.Mit gondoltok,milyen erős DC motor kellene hozzá? Az olaj 85W-90-es sűrű hajtóműolaj.Vékony (6-8 mm) tömlőn pár méter hosszon kellene átnyomni.A DC motor az egyszerűbb fordulatszám szabályzás miatt lenne.
István
Egy ablaktörlőmotor elég lesz. Vagy valami hasonló 50-100W.
Lomtalanításkor nem nagyon tudok ilyesmit találni(meg amúgy se)
Bizonyos emberek egy 2 cm-es vasdarabkáért is csapatustul járják a lomtalanítást és visznek minden fémtartalmút. Kár, pedig néha én is találok egy két jobb, alkatrészektől hemzsegő kütyüt, de mire megtalálom már szétbarmolták az egészet A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2013
Én meg valószínűleg soha nem tudom meg mi volt a hiba. Végül is mindegy.
A régi fajta acélhordók kitűnőek erre a célra. A volt cégemnél, a műhelyt ilyennel fűtöttük, kb 6 évig. Semmi baja nem volt amikor kidobták. És mindent ami éghető, el lehetett tüzelni benne.
A tetőn volt egy műanyag gyógyszeres dobozba, csak aznap nagyon sok eső esett és beszivárgott. A becsatlakozásnál meg csak szigszalag volt. De most 4990-ért vettem másikat. És most a padláson van a tető alatt.
Nem rossz az sem, csak sok helyet foglal egy kicsi műhelyből és meg is kell csinálni ami azért nem kis feladat valakinek, aki nem lakatos munkával foglalkozik.
![]()
Gondolom erre jobban vigyázol. Kicsi felétek a térerő? A szobában is kellene működnie.
Tanuló koromban csináltunk dobkályhákat, élveztem a dolgot, jó vastag volt az anyag így lehetett jó nagy áramon hegeszteni,
![]()
Házon belül EDGE van, azon kívül már a HSPA, HSUPA, és a WCDMA.
Jaj ne káromkodj már, azt sem tudom ezek mit jelentenek.
![]()
Ezt a képet most lőttem. Értem én, hogy samsungot szeretett volna, de legalább le tudná írni...
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2013
Hát igen.Hegesztő meg hozzá pálca van is itthon 120A-ig jó vagyok
![]() ![]() Vagy hasonlók... ![]()
A suliban lehet a legolcsóbban megúszni az építést.
Sziasztok egyáltalán nem a témához kapcsolódik a kérdésem de azért megkérdezem hátha valaki ért hozzá
![]()
A Stilh-es magas fordulatra és igénybevételre van kitalálva a sima 2T meg kommersz motorokhoz. Azokba meg nem előnyös a Stihl-é, nem csak az ára miatt.
Egy repmodellező kollégára hivatkozom, aki fő állásban erdész, így mind a két olajat, motorfajtát ismeri. A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2013
Gyakorlatban négy éve jár Stilh motorolajjal két Simson napi rendszerességgel. Csak előnyöm származott belőle. Nem tudom milyen hátrányokat lehet felsorolni elméletben, mert a gyakorlatban semmilyent.
![]()
[off]A dolog úgy került szóba, hogy előszeretettel használnak repülőmodell motorokhoz is St.olajat. Egyrészt sokszor ingyen van és nem károsít. Azt mondta a kollégám, hogy az alacsony fordulatú, nem csúcsra járatott motoroknál az olaj nem úgy távozik el, ahogy az jó lenne és oda inkább jó a sima 2T. Vagyis, az olajtól még nem pusztult el motor, az, hogy a másiktól a közönséges motor jobban megy-e...?Ehhez kell ismerni mind a két olaj milyenségét, melyiket mire és miért használják. A kérdés az lehet, érdemes-e pénzért(!) megvenni és nem kapni a St. olajat, vagy jó helyen vagyunk a sima 2T-vel is. Eszembe jutott!
![]() A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2013
Sziasztok Akkor ne variáljak a 2T-s olajjal?vegyek Sthill HP olajat? A gép papírjába az van írva,hogy benzin-olaj keverési arány 1:25 / az első 20 óra üzemidőig 1:20 na hát most ez nagyon olajos ugye és mondthatni hogy többe kerül az olaj bele mint maga a benzin. A bejáratási idő (20 óra) megvolt már most azon gondolkodom,hogy nem 1:25 be keverem hanem 1:30-1:35 ez még jó neki ?
Most mit csodálkozol? A Smasung, egy jó nevű elismert márka. Megbízható, jó minőségű termékei vannak..... Kínában.
![]()
Gyakorlatban az észrevételeim. Könnyebben indul mint a sima 2T-vel, kevesebbet is fogyaszt, és nem köpi be oly gyakran a gyertyát, és láthatóan könnyebben is oldódik a benzinben. Ha nagy fordulatra, ergo nagyobb igénybevételre jó, akkor felvetődik miért lehet gond az alacsonyabb fordulaton? Az autószerelő ismerősömet kérdeztem erről, és Ő azt mondta, ez egy kitalált történet, nagyon jó minőségű, és jobban is ken mint a sima, tehát használjam nyugodtan, csak jót teszek vele. Én 5L-esbe veszem 11ezer környékén, ez ugye 250L benzinhez elég a Simoba, az 10 000km-re elég. Szerintem megéri, ez nálam több mint két év motorozást jelent. Simson for ever!
![]()
Elfogadom a választ
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |