Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   902 / 1387
(#) kérdező válasza richard49 hozzászólására (») Márc 25, 2013 /

Szerintem ne költs üvegszálas panelra, megfelel a cellulózos is. A gyári készülékekben is cellulózosat használnak évtizedek óta. Üvegszálasat csak melegedő részeknél láttam, valamint alaplapokon. Még a TV sorvégfokozat is cellulózos, régebben bakelit lapon van.
Nekem is lenne egy kérdésem a NYÁK anyagával kapcsolatban: Létezik még bakelit alapú nyáklemez?
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2013
(#) proba válasza BarnaPili hozzászólására (») Márc 25, 2013 /

Nem gondolom,régen még a piros EVIG fúrógéppel is fúrtunk 1mm fúróval oszlop nélkül ,kézben. Ami hibába estünk először ,azt hittük lassú fordulaton fúrunk majd vigyázunk... Ezzel szemben ,ha van egy bizonyos fordulat ,éles a fúró akkor nehezebben törik ,mert fúr magának lyukat oldalra is.
(#) Szpisti hozzászólása Márc 25, 2013 /

Csak egy tipp, ami nekem az eddigiek közül legjobban bevált nyák fúráshoz: AD-628S

Volt már Triplex, Miniplex cserélhető betétes, van nagyobb 230V-os Ferm, meg még jópár megoldás. De ennél kényelmesebbet és precizebbet nem találtam. A 0.5-öst ugyanolyan stabilan és centrikusan befogja ugyanazzal a befogópofával, amivel a 3,2-est. Ereje szinte csak a hozzá csatlakozó táptól függ, bár a 3-as fémfuratokat már inkább a nagyobbal fúrom.
Szabályozható a fordulatszáma, és tartja a nyomatékot, és ami nagyon fontos : rendkívül jól a kézbe simuló kialakítása van és nem forrósodik olyan hamar mint a többi. A szárcsere is pillanatok alatt megy a kezes tengelyrögzítője és jól recézett tokmányfeje által.
Érdemes kipróbálni!
(#) Szpisti válasza Szpisti hozzászólására (») Márc 25, 2013 /

Bocsánat, közben ráleltem hogy itt a HE-Store is forgalmazza ezt a fúrót masinát.
(#) sastas01 válasza Szpisti hozzászólására (») Márc 25, 2013 /

Leginkább forgalmazta, ugyanis már nem rendelhető(pirosan írja is ).
(#) havranarpi válasza Szpisti hozzászólására (») Márc 26, 2013 /

Én anno 5-6 éve egy ilyenre ruháztam be: Bővebben: Link
A fordulatát a 14-18V-os állítási tartományban lehet állítani.
Én Labortápról szoktam hajtani és nincs még gond vele.
A tokmányban a fúrócseréhez meg kell fogatni valami kis átmenő csavarral a tengelyt és le lehet csavarni a tokmányt.-Ide egy pici imbusz kulcsot szoktam használni.
(#) nagym6 hozzászólása Márc 26, 2013 /

Nagyon bevált a " PROXXON " nálam. Kb. 10 éves, sok használat mellett még szénkefét sem cseréltem. Csak ne patronos, hanem normál tokmányos (0.4-3.5mm) legyen.
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2013
(#) ElemElek hozzászólása Márc 26, 2013 /

Vajon ehhez jár a tokmány?
(#) kameleon2 válasza ElemElek hozzászólására (») Márc 26, 2013 /

A felsorolásban benne van: "Kézi szorítású tokmány (0.8 - 3mm szárig)" . Ha nem adják hozzá, az megtévesztés lenne.
(#) Szpisti válasza ElemElek hozzászólására (») Márc 26, 2013 /

A kép alatt ha a 3-ra kattintasz, látható 8 darab befogó patron.
A világ legidegesítőbb dolga, mikor egy ezekből eltűnik, és pont olyannal szeretnél fúrni.
Ezért jobb az amit pár hsz-el ezelőtt ajánlottam(itt). Az ráadásul nem csak 0,8-tól, hanem 0,4-től be tud fogni ugyanígy 3-ig.
(#) ElemElek hozzászólása Márc 26, 2013 /

Ha lesz egy ilyen mini fúróm és egy ilyen csigafúróm, akkor már más nem kell hogy kifúrjam a nyákot?
(#) kaqkk válasza ElemElek hozzászólására (») Márc 26, 2013 /

Akkor már csak egy nyák kell amit kifúrhatsz!
(#) kokozo válasza ElemElek hozzászólására (») Márc 26, 2013 /

De.. Áram.
(#) kameleon2 válasza ElemElek hozzászólására (») Márc 26, 2013 /

Meg biztos kéz , esetleg egy kis fúróállvány...
(#) kérdező hozzászólása Márc 26, 2013 /

Sziasztok!
NYÁK-ot szeretnék készíteni, vasalásos technikával. A kérdés az, hogy lézernyomtató helyett megfelel-e a fénymásoló festéke? Annak mekkora az esélye, hogy a fénymásoló begyűri az öntapadós lap hordozópapírját?
(#) kaqkk válasza kérdező hozzászólására (») Márc 26, 2013 /

A fénymásoló is tökéletes a célra.
(#) sastas01 válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 26, 2013 /

Én hozzátenném, hogy csak akkor ha az is lézeres technikával dolgozik. A tintasugaras nem jó.
(#) kérdező válasza sastas01 hozzászólására (») Márc 26, 2013 /

Nem tudom, hogy milyen fénymásoló, de szerintem sima mezei analóg gép lehet. Biztosan nem tintasugaras. Ha analóg, gondolom ott is olyan a festék, mint a lézeresben.
(Nem én fogom másolni, oda nem mehetek be)
(#) nagym6 válasza ElemElek hozzászólására (») Márc 26, 2013 /

Meg nyugodt idegzet a patroncserélgetések, és a bizonyos fúróméretek nem biztos rögzítése miatt. Normális "tokmány" legyen a fúróbefogó fej, itt többen is ezt ajánlják.
(#) pjg válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 26, 2013 /

Hogy mondja az angol a tokmányt?
(#) sastas01 válasza kérdező hozzászólására (») Márc 26, 2013 /

Azért kérdezd meg.
(#) BarnaPili válasza pjg hozzászólására (») Márc 26, 2013 /

(#) pjg válasza BarnaPili hozzászólására (») Márc 26, 2013 /

Más tipp?
(#) BarnaPili válasza pjg hozzászólására (») Márc 26, 2013 /

Szerintem elég egyértelmű.De én nem beszélek angolul,csak ugatom.
(#) pjg válasza BarnaPili hozzászólására (») Márc 26, 2013 /

OK! Bejött a tipp. Csak az ára.... Bővebben: Link
(#) fordkapcs hozzászólása Márc 27, 2013 /

Ilyet érdemes NYÁKfúráshoz használni, 230V-os, fordulatszám szabályozós, tokmányos.
(#) nagym6 válasza fordkapcs hozzászólására (») Márc 27, 2013 /

Egyetértünk. Biztosan nem a legolcsóbb, de egy ilyen élettartama alatt ahány gyengébb típust elhasználunk, azok áraik összeadva több mint 1 db. PROXXON új ára.
(#) Szpisti válasza pjg hozzászólására (») Márc 27, 2013 /

Ennyiért itthon ugyanilyen tokmánnyal komplett gépet kapsz.

Biztosan nagyon profi gép a Proxxon, főleg állványos munákhoz.
De a súlyát nézve az 50. 1,8-as furatnál letörik a dógozó keze.
Ezért szeretem azt amit linkeltem.
(#) Szpisti hozzászólása Márc 27, 2013 /

Amíg maratódik a panelem, felvetek egy profán kérdést.

Ki hogyan szokta a maratószerbe helyezni a nyákot?
Belógatva, alátámasztva, lebegtetve vagy miként?
(#) havranarpi válasza Szpisti hozzászólására (») Márc 27, 2013 /

Én egy krokodil csipeszre kötöttem damilt és úgy lógattam bele a marató kádba
Következő: »»   902 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem