Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Még mindig sárga az ujjam vége a tegnapelőtti maratástól.
Lebegtetve maratom, akkor nem kell lötyögtetni. Ha lemerül, akkor állandóan kell. Vaskloriddal maratok. Azt mondják legjobb a panelt állítva lógatni. Szerintem meg vízszintesen lebegtetni. Valamikor régen akvárium pumpával nyomtam alá buborékokat. Nagyon gyorsan lemarta, de a vasklorid hamar kifáradt. Gondolom az oxigéntől. A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2013
...és a csipeszed még megvan ?
Azért kérdeztem, mert lehet sokan nem alkalmazzák, de praktikus megoldás a képen látható fogpiszkálós távtartózás. Általában maratás előtt már 2 mm ráhagyással méretre szoktam vágni a nyákot. Így nem marad hely a szigetelőszalagos felfüggesztésnek. Ha meg kétoldalas akkor az a mószer szóba sem kerülhet. Így meg 4 kis furat a fogpiszkálónak, és nem kerül lapjával a tál aljára a maratandó felület. Először mindig a teli oldal van lefelé, aztán fordítok a mintázattal lefelé. (Mert mifelénk csak 2oldalast forgalmaz a szaküzlet.)
A lebegtetésnek megvan az a veszélye, hogy mikor ráúsztatod a lére, buborék maradhat alatta. Ott pedig marad a réz...
Ezért sárga az ujjam vége. Többször kiveszem, visszarakom, hogy a réz benedvesedjen és a buborék kiszoruljon alóla.
Vegyél egy műanyag fotós csipeszt és nem leszel sárga.
Az még létezik? Régen volt, mert fotóztam.
Én a tömör erű UTP (pc hálózati) kábel egy csavart érpárjával hurkolom körbe és a rézzel ellentétes oldalon van a savból kilógó rész.
Sziasztok!
NYÁK-t szerettem volna készíteni, lézer nyomtatóval kinyomtattam a tervet, de nem akar rajt maradni a lemezen. Egyszer már csináltam ilyet, akkor simán ráolvadt, de most foltos marad. A papír már megbarnult a melegítéstől, úgyhogy szerintem nem az idővel van baj. A múltkor más típussal volt nyomtatva. Elképzelhető, hogy nem mindegyik lézernyomtató jó erre a célra?
Inkább nem minden papírtípus. Műnyomó papírt használj.
Van kisebb méretű tokmányos típus is, aminek súlya nem fárasztó. Viszont erős, egész napos munkánál sem melegszik jelentősebben.
Spongya technika
Remélem az úriembert hamarosan kivágják a kollegái a műhelyből. A sósav/peroxid ennél sokkal kevésbé intenzív keverékéből keletkező klórgáztól én már zárt térben rég megfulladtam volna.
Neki csak a haja hullott ki. Viszont kétségtelenül gyors volt. Kimaradt a filmecskéből a szokásos fordulat: Ezt ne próbálják ki otthon!
A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2013
Sósav volt és hidrogén peroxid. Leírásban benne van.
Ha tömény akkor igen. Csak ilyenkor legalább gázmaszk és vegyvédelmi kesztyű kéne zárt térben, vagy valami ipari elszívó mert komoly mennyiségű klórt fejleszt...
Ha kertes házba laksz, és van sósav és peroxidod, próbáld ki. Csak ezt a kettőt öntöd össze hígítás nélkül. Csak arra kell vigyázni, hogy rendkívűl aktív hőképződéssel jár ilyenkor, és hajlamos szó szerint felforrni! És olyan helyen, ahova ha kiis folyik semmibe nem tesz kárt, és hőálló edény! Műanyagot nekem elolvasztotta annó Az kimaradt, hogy mindezt az udvaron csináld!
A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2013
Nem próbálom ki. Még van 5l. tömény vasklorid oldatom.
Tettem fel a Ki mit épített-be egy kis érdekességet
Sziasztok! Ezt írtam le én is a múltkor. 1:1 keverék víz nélkül gyors. De nagyon intenzív, ezért a panel már valószinűleg forró volt a végén. És igen - nagyon veszélyes. Ezért kell a víz - a hűtéshez és a folyamat idejének beállításához. Nem is használok többé vaskloridot. Tettem régebben is, újabban is kísérletet vele, de mindig csak bosszúság volt a vége a gyorsmaratóhoz képest.
Ma hoztam el a GMP Photoart 17-et és az első nyákom tökéletes lett 250g-os műnyomópapírra is. Jövőhéten veszek 100g-osat arra szerintem még jobb lesz. Már bánom, hogy szórakoztam a cree ledekkel meg a sima uv ledekkel is főleg a p20-al meg a dry -vel. Ilyen jól ennyire gyorsan soha nem sikerült. És röhej, de a nyákot csak 100-as smirgli papírral alig hogy át csiszoltam a ruhámba megtöröltem át engedtem a laminálón 160fokon vagy 10 szer oda-vissza és tökéletes lett még a 0,1 -2 milliméter vastam vonalak is.
Vigyázz a szádra, mert nem leszünk jóban! Frankye A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2013
Nekem a 135g-os jobban bejött, mint a 100g-os. Ez utóbbit ki sem marattam, mert érezhetően rajta maradt a papíron egy kevés toner, a 135g-osról gyakorlatilag maradéktalanul lejött.
Én is gondoltam rá, hogy talán vékony lesz a 135g-os.
Ami szöszöket láttok benne az az hogy nem takarítottam le normálisan a papírt meg ugye első laminálásom. Majd lesz ez talán jobb is ha többször csinálom. És az egész a laminálás kezdésétől a maratás öblítésig talán tartott 5 percig.
Nekem inkább a 90-100gr.-os szórólap jön be. 165 fokon vasalva.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |