Fórum témák
» Több friss téma |
Ez a "leggazdaságosabb" megoldás
A ledeket úgy rakd be, hogy a megvilágított terület egyenletesen lila/kék legyen.
120 fokos lednél kb 8cm távolságnál ez 4,5-5*4,5-5 cm-es mátrix. Ha a ledjeid 20 fokosak akkor a mátrix akár 2*2 cm-es is lehet vagy még kisebb.
Nekem így van elhelyezve. Tegnap lett kész, tesztelve még nem volt.
A felső sor azért más mert a kedves kis kínaiak 100 led helyett 92-t küldtek így másikra cseréltem azt a sort
Jól néz ki ! Majd kérünk képet az első nyákról is amit vele világítottál le .
Nincs a ledekkel gond! Csak megfelelõen ki kell õket újra osztani! Én 2db Led-del világítok, és nincs vele gondom. 15percig tart ugyan, de ráérek. A 10x16cm-es nyák még megy, de annak több idõt adok. az ennél kisebbeknek a 15perc bõven elég.
És szerinted, hogy kellene újra akkor kiosztani a 6db led-et. Köszi!
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2013
Értelemszerűen, egyenletesen szétosztva ahogy nálam is volt.
Ha pl egy A4-es lap méretét nézzük akkor szélességében 21cm/3, hosszban 29,5cm/3 Így lesz egyenletes az elosztásod, de ha nem fedi le így a levilágítandó felületet akkor csökkenteni kell a méretet és így sűrűbben rakni a ledeket
Ahogy én csinálnám: Fogni egy LED-et,beüzemelni.Fölé tartani egy papírlapot,vagy matt üveget.Így meg tudod határozni,hogy mekkora LED-üveg távolsághoz mekkora besugárzott felület tartozik.Én,mikor az enyémet csináltam,megbíztam az adatlapban...
Még a négyjegyű függvénytáblát is előkotortam.Természetesen nem lett egyenletes a megvilágítás. István
Én 200 UV LED-ből szeretnék készíteni egy levilágítót, mert nagyon olcsón hozzájutottam. Az lenne a kérdésem, hogy milyen tápegységet használjak ehhez? Vagy valami más megoldás van erre? Mondjuk áramgenerátorral?
Mindenképpen áramgenerátoros táplálás szükséges a LED-ek táplálásához. A számolásban segítenek a segédprogramok. Néhány hozzászólást visszaolvasva kapsz a többi, felmerülő kérdéseidre is választ.
Köszönöm. Az lenne még a kérdésem, hogy a Skori honlapján talált áramgenerátor kondenzátorainak értékét változtassam meg, vagy építsem meg kétszer a 100-100 LED-nek?
Ha mindenképpen ezt a kapcsolást akarod használni, akkor inkább két példányban építsd meg. De előtte azért nézd meg, hogy kell-e mind a 200 UV LED a levilágítódhoz!
Nem ragaszkodom hozzá, csak egyelőre nem találtam jobbat :/
Nemrég a kollégák leírták, hogyan lehet meghatározni, hogy mekkora felületet sugároz be egy LED. Szerintem előbb csinálj egy ilyen próbát, és ha ez megvan, utána számold ki, mennyi LED is kell a projektedhez. Felesleges LED-eket ne építs be, inkább add el őket.
Igen, kicsit jobban átgondolva rájöttem, hogy 30-40 db megmarad
Én többre saccoltam látatlanban a visszamaradó mennyiséget, de persze nem ismerem a sugárzási szöget és a bevilágítandó területet.
Ha írásvetítő fóliát használok a levilágításhoz, akkor mindegy, hogy tükrözve nyomtatom? Véleményem szerint igen, mert a világításnál lényeg a helyes nézet. Jól gondolom?
Amennyire én tudom a maszk vastagsága az alámarásnál fog jelentkezni. Minél kisebb a vastagság annál kisebb mértékű az alámaródás.Szóval lehet, jobban jössz ki ha tükrözve nyomtatod .
De nálamnál nagyobb tudorok úgyis meg fogják cáfoni ha nem így van.
Lucky fórumtárs jól mondja. A fólia vastagsága miatt alávilágítás alakulhat ki, elmosódott/szellemképes lehet a rajzolat. Nagyobb vonalvastagság esetén nem annyira zavaró, de vékony vezetősávoknál már komoly gondot okozhat, szélsőséges esetben akár le is oldódhat a vezetősáv. Mindenképpen ajánlott a tükrözve nyomtatás.
(Egy apró trükk: Helyezz feliratot a fóliára, akár olyan részre is, amely nem kerül a panelre, ezzel könnyen beazonosíthatóvá válik, melyik oldala melyik.)
Köszönöm, ez egy hasznos tipp, mindenképp megcsinálom! Van értelme több réteget egymás fölé helyezni fóliából? Arra gondoltam, hogy mondjuk 2-3 réteget egymás fölé helyezek, nehogy a festéken átvilágítsanak a LED-ek. Vagy ez teljesen értelmetlen?
Igen, van értelme. Én alapból 2db-ot nyomtatok és így teszem a lévilágítóba.
Köszi!
Természetesen, bár először érdemes megnézni, mennyire fed a nyomtató. Általában - ahogy tiggersoft is írta - kettő elég szokott lenni, de ha nem, akár hármat is egymásra tehetsz. Ha profi megoldást szeretnél, akkor pedig nyomdával kell elkészíttetni, az egy rétegben is tökéletesen fed.
Miért is kellene tükrözni? Pont az a lényeg, hogy a nyomtatott oldal hozzáérjek a fotólakkos nyák oldalhoz. Ebben az esetben, pont nem kell. (Én SL-tal, a hagyományos módon az alkatrész oldal felöl tervezek, de gondolom, hogy Eagle-lel is így van.)
Igen-igen, olvastam erről, első sorban megpróbálom itthon, ha nem lesz megfelelő a minőség, akkor marad a nyomdai levilágítás.
Igy, ahogy mondod, nem kell tukrozni pont akkor lesz jo.
Mdavid: A ket maszk egymasra helyezesevel meg nehogy meggyuljon a bajod... Hacsak nincs 50 de meg inkabb 100ezer ft-os nyomtatod, vagy rengeteg foliad, akkor nehez lesz hiba nelkuk osszeilleszteni a lezeres nyomatot. A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2013
Próbálkozom lézeres és tintasugaras nyomtatóval is, a lézerest egy barátom nyomtatja, nem tudom, hogy milyen lett, de a tintasugaras elég jól sikerült (bár elég drága hozzá a fólia, hiszen míg a lézereshez 80 Ft egy db, tintasugarashoz 250 Ft... :/)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |