Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
A primert a maximális primer áramra kell méretezni (mondjuk a fölé). Mivel nem sok menet, lehet vastagabb huzalból is tekerni ám. Akkor csökken a rézveszteséged. A primeren a szekundertől független lesz az áram. Úgy kell ezt elképzelni, mint egy speckón megtekert hálózati transzformátort, ami jó esetben nem 50Hz-től működik, hanem 30-35hz-től.
Érdemes megnéznd az APX100 topicot is, mert ott talán van ilyen jellegű számítás. A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2013
Ja és egy másik dolog. Hogyan tudnám átszámolni a primert, mert 0,355 huzalom van itthon. A szekundernek nem lesz gond, ha 0,8 helyett 0,75-t használok!?
Köszönöm. Üdv, Palkó.
El kell bírni a csúcsban lévő áramot. 8 ohmon ez 28V-nál I=U/R, tehát 28/8=3,5A.
A huzalvastagságtól nem függ a menetszám (bár előnyös, ha úgy tudod megtekerni, hogy kifusson egész sorokat a csévén).
Sziasztok!
Ebben a kapcsolásban hogyan kell a visszacsatolásban levő ellenállás ( Rgk) értékét kiszámolni?
Sziasztok,
Pár éve eladtam valakinek egy bementeválasztó/hangerőszabályzót. Cseresznye. De nem ez az érdekes, hanem a benne lévő gázzal töltött, higanyos relék. (HGS 6013). Valaki aki ráismer? Nekem csak a relék behúzófeszültsége kellene SOS, nem emlékszem, hogy 12 vagy 24V-os, adatlapom meg sose volt hozzá
Szia!
Ha lesz a kimenőről adatod, elfogadnám...
Nekem is van egy ilyen relém, nagyon széles tartományban működik. Én azt csinálnám, megnézném, mennyiről húz be minimum és hozzáadnék 30-40%-ot.
Én is azt tenném ha itt lenne a labortápom
Most semmim nincs, amivel tesztelhetném és égen-földön nem találok doksit hozzá. Annó kiméricskéltem, de azóta már 2x gépet cseréltem :-/
Mindjárt megnézem az enyémet, ha pont olyan a típus, akkor tudsz boldogulni...
HGSSX 50002 ez már 5V-ról. 12-nél 10mA az áramfelvétele. A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2013
Sziasztok, gondolkoztam, hogy építek egy csöves erősítőt, de amiben csak 7 lábú csövek vannak, előfoknak EC92 szeretnék használni, de végfoknak nemtudom mit rakjak, és az egyenirányítást is csővel szeretném megoldani. Olyan végfok cső kéne, ami 200-250V on működik .
Üdv!
EL/PL504 pl.
Köszönöm, irányadónak jó, akkor valószinű nem 24V-os
Az a vicces benne, hogy nem kattan kapcsoláskor, mérni kell...
Nem véletlenül csináltam belőle bemenetválasztót Csöves cucchoz már csak a formája és foglalata miatt is illik...
Bocsi, kihagytam, hogy ezek a kisméretű csövek .
Akkor 6X4/EZ90 és 6AQ5.Egy ilyen arzenált én is elfogadnék.
Nincs mit.Sajnos nekem csak ez a kettő van belőlük.
Sziasztok!
Ma megtekertem az APX100 kimenőjét. Köszönöm mindenkinek a segítséget. Minden rendben van vele. Még a tápegységet rendbe rakom, meg a csatolókondikat aztán mehet a helyére. A primer 2×440me 0,355d, szekunder 3×40me 0,75d 4 Ohm-os kimenetre. Így csináltam és működik rendesen. Szóval még egyszer köszönöm Mindeninek! Majd még jövök az 785/A val is ha elakadok. Minden jót, Palkó.
Hali.Nekem is van egy APX-em .Darabokra szedtem és hosszú elrendezésbe tettem a panelt és a trafókat. Olyan dobozt fog kapni mint a Plexi.6p45sz csöveket kapott plussz trafóval.4 ohmos terhelésen 26 voltot mértem a hangszóró kimeneten torzítás nélkül.A család örül a hangos zenének de már "nem".Ez igazán hangos.
Sziasztok!
Végre oda jutottam a Gu50 SE projektben ,hogy megvannak a nagyobb dolgok (Hálózati, kimenők)-Csövek- 3 kérdésem lenne. -Ha rendelkezésre áll rengeteg orosz alkatrész (kondik ellenállások) Akkor megéri azokat használni?-Mert sokan szidták és volt aki dícsérte ezelek a gyártmányokat. Ha nem akkor milyen "Márka" felel meg ide? -Illetve még azt szeretném megtudni ,hogy hogyan jobb elkészíteni?Panelre szerelve vagy légszerelve? -Befolyásolja ez a hangot?
Szia.
Az alkatrészek milyensége,mint sem gyártója a fontos. Azt,hogy légszerelve,vagy panelre építed meg nem befolyásol semmit,inkább az,hogy ez miként van kivitelezve.
Légszerelésnél azt olvastam ,hogy jobb a minnél rövidebb alkatrészláb.
Azaz a kötés hossza. A panelnál félek az átütéstől bevallom mivel sosem építettem még panelra erősítőt. Az alkatrészek milyensége alatt mit értesz?Mondanál pár példát?
Sziasztok!
Kaptam egy ISKRA EO-0951 tipusú erősítőt, az egyetlen hibája hogy néhány potméter vezetéke nincs a helyén. Valakinek esetleg van egy kapcsolási rajza egy ilyen erősítőhöz vagy akár ilyen típusú erősítője? Mert egy fénykép a nyákról is igencsak sokat segítene.
Én mostanában panelre építkezem,és még sosem ütött át.
Például a kondenzátoroknál szűrés szempontjából a felülete számít.
Pontos megbízható márkákat tudnátok mondani?
RFT WIMA SIEMENS MM ha újraformázom ezeket akkor optimálisak a célra?
Marshal kondit szoktam azűrésre használni
Jók a régi orosz alkatrészek; nincs bennük tervezett elavulás. Ha jól formázol, akkor (ha egyébként nem sérült, kiszáradt) gyakran jobbak a paraméterei, mint a maiaknak. Méréssel meggyőződhetsz róla. A felsorolt márkák amúgy jó minőségek.
Köszönöm a válaszokat akkor ezek szerint válogatok
|
Bejelentkezés
Hirdetés |