Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Próbáltam aldis újságra, de arra csíkos lett a nyomat néhol.
Fényeset, persze. A Panton papírboltjában vettem (mások ajánlották itt), valami nagyobb ívben árulják, és kívánságra méretre vágják.
Azt már én is felfedeztem, jövőhéten megyek hozzájuk papírért.
Most vettem észre, hogy maradt por a papíron még miután leszedtem.
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy honnan, merről lehetne kis multigépbe befogópatront venni. 0,8 vagy 1mm-es befogó átmérőjű kellene. A gépbe szabvány, 5mm külső átmérőjű patron megy bele. A segítségeteket előre is köszönöm!
Szia!
Milyen nyomtatót használtál? Nálam - Samsung scx4300 - maratás után, a réz felületekben, szita szerűen, apró pöttyök maródtak ki.
Nahát milyen is jó vasalni , és még gyors is hm
Az hogy mi a szabvány, nem tudom, mert nekem van (volt) legalább 3 féle patronméretű minifúróm, és mindegyiknek más volt a külső átmérője - profilja.
Itt egy Dremmel befogópatron készlet... De mint már nemrég említettem, ennyiért majdnem kapsz egy komplett csapágyazott fúrógépet preciziós tokmánnyal 0,4-3,3ig.
@kameleon2
Szia, erre a felvetésedre vicsys topictárs kérésére itt válaszolok. Amúgy is itt a helye. Amit írsz, teljesen igaz. De közelítsük meg más szemszögből a kérdést, SprintLAyout 5 a tervező. Miután készítesz egy HPGL exportot (nem muszáj elmenteni, akkor is végig csinálja) fehér vonallal körbe rajzolja a vezető sávokat. Megmértem, a fehér vonal - logikusan - a beállított izolációs távolság felére van a vezető sávtól. A vonal_1.jpg esetén ez 0.12mm, mint láthatod, minden vezető sáv körül van fehér vonal. Vonal_2.jpg esetén 0.13 az izolációs távolság, itt már nem jár körbe minden vezető sávot. A függőleges vonalak közötti távolság 0.12 és 0.13mm a képrészleten, ahol 0.13, ott már nem járja körbe. Az értékek persze a példában szereplő DC szervó vezérlő nyákra vonatkoznak, más nyák esetén ez máshogy alakul, hiszen más a vezetékezés. Azt gondolom (ezt pontosan nem tudom, nagyobb maróval, nagyobb méretben nem csináltam mérhető mintát, de úgy tapasztalom) a Mach1filter, amivel a fenti módon készített HPGL fájlból a G kódot készítettem a maró szerszám közepét ezen a fehér vonalon viszi minden vezeték körül körbe. Ahol a fehér vonalak egymást fedik, ott is elmegy kétszer, mert minden vonalat körbe jár, ergo butus, pazarolja az időt és a szerszámot, ám működik. Természetesen, mivel 0.2-es tűvel gravíroztam a példában szereplő nyákot, így vett el a vezető sávból is, de az a tapasztalatom, hogy így vette el jelen példában a legkevesebbet. Olyan tervezés esetén, ahol megengedhető a 0.2mm izolációs távolság, célszerű ezt állítani a 0.2-es tűhöz, így lesz optimális. A harmadik képen lefotóztam, hogy mindezt hol is kell beállítani (Fájl menü -> Exportálás -> Munkafájlok -> Izolációs fájl) Itt is leírom, ez prototípus készítés, a további nyákok fotózással készülnek majd.
OK. Értem, nálam is túlmar, mint említettem már az előzőekben. Nekem is prototípusokhoz kell, de nyilván sok esetben ezek funkcionális prototípusok is lehetnek, hiszen van, hogy az ember csak magának gyárt valamit egy-két darabban. Nekem is kellett tápegységet, ezt-azt összehozni gyorsan és ahhoz is tökéletes a technológia. Én is sajnos csak akkor tudom lejjebb vinni majd az izolációs távolságot, ha meglesz a precízebb megmunkálómotorom. Persze egy ekkora nagy panelnél mint a tiéd - teljesen jó így ahogy van. A HPGL sok mindent megmagyaráz - a sebességet is. A G-kód nekem gyorsabbnak tűnt. Nekem szerencsére a G-kód használata miatt van lehetőségem megnézni a gép szerszámpályáját, mielőtt élesbe engedném, így tudom még az utolsó pillanatig is optimalizálni, illetve a Mach3 lehetőséget ad a sebesség menet közbeni állítására is, így nagyobb előtolást is tudok apránként adagolni, ha úgy látom - bírja. A 90 fokos tű egyáltalán nem kopik, de sajnos ha picit mélyebbre megy- máris sokat mar mellé, a 25 fokos már az elején csorbult. Most a 45 fokosokat is tesztelgetem kicsit. Én nem csinálok próbákat, mindig, felhasználom az elkészült paneleket, maximum kis javításra szorulhat. Ha túlmar, akkor kap egy szálat az 1,5mm2-es sodrott rézdrótból + nagyító, a végén kis "nyúlnyál" azaz meleg ragasztóstift. Nekem inkább ott volt problémám, amikor 240V-ra kellett méretezni a panel egy-egy részét és a 0.2-es gravírtűvel túlórázta le a gép a 8mm izolációt.
Nem a HPGL miatt lassú, hanem mert lassúra állítottuk. Mehetne az ezerrel is, csak nem sokáig. Konkrétan semeddig, volt, hogy véletlenül 800-as előtolás maradt a fájlban, gyakorlatilag az első érintésre megrövidült a tű...
Ahogy írtad, a tű is egyébként hamar csorbul, ennek úgy lehet elejét venni, hogy kisebb előtolást használsz, vagy nagyobb fordulatot. Vagy mindkettőt, de a fordulatot eleve nem tudom 29 ezer fölé vinni, ennyit tud a Kress (korábban 30 ezret írtam, az tévedés volt részemről) A többiben egyetértünk, ezek a nyákok (a használhatók) funkcionális prototípusok. Mert olyan is előfordul, hogy nem érdemes javítani...
Sziasztok!
NYÁK-ot készítek vasalással, de sehogy se sikerül. Pauszpapírra nyomtattam, de hiába vasalom rá, visszatépi a festéket, bármennyire is áztatom. Öntapadós papír hordozópapírjára akartam nyomtatni, de azt mondták az üzletben (sajnos csak ott tudok nyomtatni), hogy beragadna a gépbe. (Nem akartam erősködni, nehogy tényleg rásüljön a hengerre, aztán ki kelljen fizetni a javítást.) Műnyomó nem volt, ezért került pauszra. A kérdés az, hogy milyen papírra nyomtassak, hogy rendesen elváljon tőle a festék? Hidrogén-peroxidot hol lehet beszerezni? (Jó a vas-klorid is, csak ki szeretném próbálni a másikat is.) A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2013
Ha minden kötél szakad és nincs műnyomó akkor itt van eyess féle vasalás sima papírral.
Én próbáltam és sikerült. Bővebben: Link Bővebben: Link Jah* és peroxidot vehetsz Pesten az Azúr-ban . Az a lényeg ,hogy olyan 27-30 % körül legyen .de gazdaboltokban is van. Illetve megfelelő a szőkítő is amit a fodrász használ de abból sok kell és ilyen "trutyis" az állaga.-Egyébként én is próbáltam ,de maradtam a kloridnál.A párja ,pedig ugye a háztartási sósav A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2013
Nem én válaszoltam meg, de idézem: magasabb előtolás, alacsonyabb sebességen. Tehát valami más oka is lehet, ha a tűd könnyebben törik. Én is 10.000 körül marom a paneleket és nagyon szeretnék följebb kúszni a sebességgel, de így is tudok nagyobb sebességet elérni. Ha könnyen törik a tű, akkor valami rezonál azon a gépen, aminek nem lenne szabad. Például ha túl nagy a távolság az utolsó csapágy és a befogás között, az is okozhat ilyet, de rossz csapágyazás is.
Én úgy tudtam , már nem adják ki , a peroxidot, de mondjuk csak fodrászüzletben próbáltam, de akkor majd elmegyek az azúrba.
Üdv! Elég sok furatot kellene elkészítenem egy következő projektemnél, és sajnos nincs rendes állványos fúróm. Alternatív megoldást kerestem, és ezt találtam. Az lenne a kérdésem, hogy érdemes ilyennel foglalkozni, vagy rakjak még hozzá valamennyi pénzt, és vegyek egy normális állványos fúrót?
Sziasztok !
Az lenne a kérdésem , dolgozik e valaki Lexmark E-120 al ? Járt e valaki úgy ,hogy tonert cserélt és a jól bevált beállítások nem érnek semmit ? Konkrétan az a bajom ,hogy - szerintem - túl sok a festék ,amit adagol és vasaláskor szétlapul, összeérintve a túl közeli vezetősávokat (pl. TQFP64). Ha visszaveszem a hőfokot ,akkor nem tapad ,ha visszaveszem a festéket (szoftveresen) ,akkor meg nem fed.Kísérleteztem sokat ,de nem jön össze.Ha nem kell sűrű vonalakat rajzolni ,akkor elviselhető a termék ,de akkor is olyan ,mintha kézzel rajzoltam volna. A kérdés az lenne ,hogy cserélt e valaki mostanában ilyen nyomtatóban tonert ,meg tudja e mondani milyet,honnan kell vennem ,vagy mit tegyek. Előre is köszönöm ! Üdv : István
A toner új , vagy felújított , vagy újra töltött vagy ?Erről nem írtál semmit.Mindenképpen csinálj egy gyári visszaállítást .Aztán próba nyomtatás , és ha nem javul , akkor tudsz játszani még a papír típus beállítással , illetve a minőség beállítással.Ezekre kell hogy legyen változás , ha nem , akkor a tonerben lévő por nem a nyomtatóhoz való alacsonyabb hőfokú , és a gép nagyon megolvasztja , ezért lapul már szét nyomtatáskor is.A festék vastagság beállítása nem kellene , hogy azt eredményezze , hogy szétlapul .Fedni jobban fedne , de nem szabadna szét lapulnia .A tonerben lévő porral lesz valami szerintem nem hozzávaló.
Újra töltött (nem általam) toner.Nyomtatáskor nem látszik lapulás egyáltalán.
A papíron tökéletes a nyomat.
Akkor a vasalás hőfokával kell játszadozni, és nem kell nagyon nyomni.
De talán még a nyák nem megfelelő tisztasága is okozhat ilyet, hogy nem tapad meg.Próbálgatni kell , hogy megtudd melyik fázisban lesz a hiba erre ez a legegyszerűbb válasz.Utána már fogod tudni hol kell korrigálni. A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2013
Sok 100. nyákon vagyok túl ,tisztasági okok kizárva és mint mondtam a hőfokkal addig mentem le ,amíg már nem tapadt .Igazából a kérdés az lenne ,hogy konkrétan kinek van ugyanilyen nyomtatója és tudja hol és mit kell vennem.
Köszi a velem való foglalkozást !
Azért írtam neked , mert nekem van lexmark nem is egy fajta .Töltöttem is újra saját magam , de én ilyet nem tapasztaltam amit leírtál .Persze hozzávaló porral lett után töltve is. A te nyomtatód gyárilag 185 fokon dolgozik ebből ki indulva , ha ugyan ilyen hőfokkal vasalsz , és mégis megolvad megfolyik a por , akkor érthető , hogy a por ami benne van alacsonyabb hőfokú , és nem hozzávaló.Sok helyen ahol utántöltik nem foglalkoznak a por minőségével , mert ugye papíron nem annyira lehet észre venni .Pedig vannak árnyalati különbségek fekete , és fekete por között is , és a hőfokát illetően is.Nem igazán arra vannak beállva ezen helyek ahol töltik , hogy mindig vadi új port tegyenek bele , és nem gondolnak arra sem , hogy egy adott kinyomtatott kép, rajz , vagy bármi a hordozón lévő por újra átdolgozásra kerüljön .Amit persze a nem megfelelő por nem visel el károsodás nélkül.
Végül is megvan még a régi tonerem ,bár idegi alapon tegnap leforrasztottam róla a 12f683-at újrahasznosítás jeligével úgy sem tudom újraírni .Ha tudnál abban segíteni ,hogy milyen port vegyek ,megpróbálnám azzal.
Korrektnek néz ki az "arc" ,aki tölti ,sokféle nyomtatóhoz ,fénymásolóhoz tart mindenfélét,kiszállással és olcsón dolgozik.
Pl ITT
De nem kellett volna csipet sem leforrasztani róla , mert némelyik nyomtatónál ez is befolyásoló tényező lehet a gép beállítását illetően .Nem mindig csak a lap , vagy oldal szám számolására vannak kitalálva, és a gép tiltására.Újra írni meg újra lehet , de ez egy másik téma, és hát a kugli a barátod.Aki keres az talál.
Félre értettél !
Én azt a port keresem ,amit ajánl valaki (pl. Te),amivel biztosan tudok majd megint vasalni. Valóban Guggenheim a barátom ,csak nincs olyan keresési opció ,ami nekem kell A PIC-el kapcsolatban : - többek közt - pont ilyeneket használok
Figyelj köbzolinak igaza van .Nem a vásárlásra értette ő hanem ezek a dolgok ki lettek vesézve már sokadjára , és én sem szándékozom jobban belemenni.Ami linket kaptál az korrekt , vagy magad töltöd , és port veszel , vagy gyári toner egységet veszel, ezt neked kell eldöntened mennyit szánsz rá.És ha bármikor is rá keresel ne csak azt ird be , hogy Lexmark E120 hanem 12016SE stb , ezt megtalálod a toner kazettán valahol .Nyilván a por leírásánál figyelni kel arra , hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik , és a géped milyen üzemi paraméterekkel rendelkezik hőfok stb .És ezek után venni a port , mert egy azon toner kazettát használnak más típusú nyomtatókban is.Van rá példa hiába Lexmark toner mégse Lexmark a nyomtató típusa , és így tovább.
Talán még egy sosem bízok meg senkiben , hogy tuti jó port töltene bele ilyen nincs.Esetleg csak ha előttem tölti , és tudom honnan származik a por csak is saját magam csinálom.
Jó ! Köbzolinak igaza van ,neked köszönöm ,csak épp okosabb nem lettem
Befejezem az OFF -ot ,majd csak válaszol valaki a legelején feltett kérdésemre. Mégis csak kíváncsi lennék azon emberek véleményére ,akik ugyan ilyen nyomtatót használnak.
Akkor ez legyen a végszó Innen szerezd be , és nem lesz több gondod.
Itt meg a cég egyik embere tölti fel. Remélem most már elégedett vagy. |
Bejelentkezés
Hirdetés |