Fórum témák
» Több friss téma |
Neked valamilyen egyszeru step-down (vagyis csokkento) kapcsolouzemu tapegysegre lenne szukseged, azoknak meg ebben a feszultsegtartomanyban is jobb a hatasfoka, mint egy linearis szabalyozonak. (a termelt horol nem is beszelve)
Ha be tudod szerezni, a legegyszerubb megoldasnak tunik egy Texas TPS62080 alkalmazasa. A parszaz mA-es tartomanyban 90% korul mozog a hatasfoka. Beallithatod 3.7V-ra (normal Li-Ion telepfesz, de akar 4V-ra is)
MCP1702 Datasheet
MCP1703 Datasheet itt van mind kettőnek a leírása ha emelet döntesz de lehet az aksihoz tényleg jobb a a step up-os fesz szabi de azt nem ismerem abba a többiek tudnak segíteni.
Értem,nekem legalább 4,5V kéne.De sajna nekem ez nem sokat mond amit te javasoltál.
Ha nem kérek túl sokat tudnál valami kapcsolást erről??? Köszi.
Szerintem Proli007 tanácsát is érdemes volna fontolóra venni ,egy régi autós mobiltöltő képében.Esetleg ,ha nem érzel bátorságot az átalakításhoz, és 4,5V kell lehet legegyszerűbb egy autós USB töltő a kimenetén egy/két diódával ,meg egy minimális alap terheléssel és egy kondival a diódák után .Így is gazdaságosabb mint az egész veszteséget elfűteni.
MC34063, LT1765, vagy hasonló SMPS step-down vezérlőt nézz (PC tápokban, TV-kben is előfordul); néhány egyszerű alkatrésszel kiegészítve tökéletesen megfelel és jó a hatásfokuk (85-95%, nem elfűtik a különbözetet).
Köszi szépen a tanácsokat.Meg próbálok szerezni egy autóba való mobiltöltőt,az szerintem is elég megbizhatónak kell lennie.
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy bicikli hátsó lámpám, ami 5 ledet tartalmaz, valamint a kis elektronikát ami bele van égetve. Ez 2 ceruza elemről megy. Ezt szeretném egy 5v 1a tápegységről üzemeltetni. Hogy tudom megoldani, hogy ne melegedjen a cucc, mivel, ha most rákötöm, egész erősen fűt. Köszi előre is.
Szia!
Ha van feszültségszabályozó IC-d akkor azzal. Ha nincs akkor marad a barkács megoldás. Vagy két ilyen villogót kapcsolsz sorosan, de ez esetben nem tudom, hogy fognak bekapcsolni. Vagy megpróbálkozhatsz soros ellenállással, úgy, hogy a 2V-os feszültség essen az ellenállásra és 3V a villogóra bekapcsolt állapotban, de ez sem életbiztosítás. |
Bejelentkezés
Hirdetés |