Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Én az alkatrészeket szerettem volna " retro"-ra építeni.
Az alkatrészek elérése hála égnek nem gond ,mert a suliban irdatlan nagy orosz alkatrész raktár van felhalmozva és nem használják azon kijelentés miatt ,hogy " Korszerűtlen és nagy" Így ha kell kaphatok anyagot a GU50Se projektemhez hisz úgy is csak kidobnák idővel.
Ajánlj fel társadalmi munkában lomtalanítást, selejtezést. Csak előtte otthon készíts elég helyet!
Már sokszor felmerült ott de annyi a rossz gép ,hogy inkább neki sem kezdenek.
Rengeteg Fok-Gyen táp hibás tranyókkal csak cserélni kellene őket
Szervezz takarítócsoportot az iskolai haverokból (néhány 'jófej' szülő is bevonható!), mert egyszer-csak rájuk jön a selejtező roham, és elvitetik valami "veszélyes hulladékossal", akkor meg már fújhatod! Van tapasztalatom a hülyeségből.
Szólsz, megbeszéled a sulisokkal, pár haverommal bérlünk kisfurgont, és elhordanánk, csak kéne tudni , mi van ott...
Én már azt sem tudom hol az iskolám, a BME-vel is~40 éve végeztem. Árpi jobban tudja.
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2013
Már le is vettem
Én tegnap este egy TY-233-A műgyantával impregnált, "szétszedhetetlen" illesztőtrafót szedtem szét, azóta olvastam, hogy nem lehet szétszedni. Későn tudtam meg, mindegy.
Egy db lemez az odalett, de egyébként épen maradt minden. Van még egy másik is vissza, remélem boldogulok azzal is. A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2013
Ha egyszer ment, menni fog másodjára is. Lehet még jobban is
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy SE kapcsolásban a végerősítő csövek párhuzamos kötése eredményez -e valamit?
Pl. A kimenőtrafó impedanciája elég ha a fele, meg megduplázódik az arra kimenő teljesimény. (azonos fesz, dupla áram.), Kétszerezi a végcsövek áramfelvételét, továbbá kétszer annyi végcsöved lesz, oldananként.
Arcra estem a másodiknál... Úgy befolyt a műgyanta, hogy a tekercs szétfűrészelésével tudtam csak szétszedni a trafót. Két oldallap a kivezetések felől és egy kis lap a vastest mellől "bánja", meg én. A lemezekből viszont csak 1 veszett oda.
SE kimenő tekercselése olyan bonyolult, mint a PP-nek, vagy csak a légrés ami a különlegessége?
Sziasztok. Tudtok-e erről az erősítőről valamit? Hol, milyen könyvben szerepel(t)?
Valamelyik RádióTechnika évkönyv, szerintem, ki kell keresni, az oldalszám látszik. Olyan 1970-1980 közt valamelyikben talán.
Valóban RádióTechnika évkönyv,méghozzá az 1971.évi .
Köszönöm. Pillanat és keresem.
Megvan, köszönöm a gyors segítséget!
Na Uraim! Megtekertem az első hálót csöveshez! Egészen fel vagyok villanyozva. Hozzáértem a 2x300V~ -hoz. Ekkor leütöttem az asztali lámpát, megyek másik fénycsőért.
Úgy vigyázzatok.
Akkor be lett mérve rendesen.
Én egy gitárt dobtam el,egy elkötött vezeték miatt.
Még mielőtt a hazaér az asszony fogd meg a vízcsapot! Nehogy megrázd!
Én a 250V -al kötöttem szorosabb barátságot , hozzáért a z ujjam a csatlakozóhoz, az eredménye egy takaros lyukat égetve rajta.
Sziasztok, nekiáltam tervezni egy kisérleti erősítőt, PL504 -es végcsővel, és néztem az adatlapját, és 160V ra szeretném kideríteni, hogy menyi áram folyik olyankor, elnéztem valamit vagy tényleg 450mA ? Ez nekem kissé soknak tűnik ... Bár lehet rosszat nézek, sohasem voltam jó a grafikonolvasásból, valaki ki tudna segíteni?
ÜdV!
Szia,
szerintem az áramod, a munkaellenállásodtól fog függeni.
Én ott olyat olvasok,hogy Anód:160V , Segédrács feszültség:130V , -20V negatív előfeszültség mellett 38-40mA.
De ez most SE vagy PP lesz?
Szia, sima SE. De negatv előfesz nem lesz (max ha izzana az anód, de nem szeretnék belerakni.)
Szia! Ha nem titok, muti a sémát...
Sajnos nincs digitalizálva, a kamera meg gajra ment
|
Bejelentkezés
Hirdetés |