Fórum témák
» Több friss téma |
C-ben szerintem simán
Idézet: „lehet hogy ilyen ICP02v2-t veszek én is” Az ICP02V2 beszerzését ne kapkodja el senki!!! Várjatok még egy kicsit! Nekem eddig még nem sikerült Debug módba lépni vele. Igaz, nem volt túl sok időm játszadozni vele, s lehet, hogy több MPLAB verziót is ki kellett volna próbálni. Egyelőre csak a programozás terén volt vele sikerélményem...
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni! Adott egy 6 digites pic-es óra áramkör hardvere! Szeretném megírni hozzá a működtető programot, de a kusza áramköri elrendezések miatt, kissé bonyolult... A problémám az, hogy egy 16F628A portjai vegyesen lettek felhasználva, tehát ami logikus tervezés szerint egy porton lenne (pl: a szegmensek vezérlése: a,b,c,d,e,f,g,h) addig, itt fele az "A" portra fele a "B" portra van kötve! Bemenetek ugyan így vegyesen "A" és "B" portra. Assemblyben programozok, de nem tudom hogy oldjam meg a számjegyek kijelzését táblázattal.
Van más megoldás, mint hogy 2 táblázatból rakjam össze 1 számjegy kódját? Vagy át lehetne definiálgatni a portok kimenetét, hogy egy táblázatban tárolni tudjam a számjegy bitképét? Előre is köszi minden ötletet! Üdv! Balázs
Hogyan sikeredett a bekötés?
Szia! Csatoltam a rajzot!
A táblázatot az alábbiak szernit készítsd el:
A rutin, ami átalakítja a számjegyet szegmens vezérléssé (a WREG -ben a számjegy értéke)
A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2013
Nagyon szépen köszönöm! Ötletes!
Sziasztok!
Sopron környékén tudna valaki 18f4550-be bootloadert programozni nekem? ( A PIC és a HEX megvan. )
Nem vezérel senki léptetőmotort PIC-el?
A léptetőmotoros topicokban van szó pices vezérlésről is.
Ezt miből állapítottad meg ?!
Az egyik picbasic változatban van egy POT utasítás ami egy potméter állását adja meg.
Bekötésügyileg egy kondenzátor van testre kötve, vele sorba egy poti és ennek a vége bármely digitális potra köthető. Az érdekelne milyen módszerrel és programozással mérhető ez az adat. A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2013
Adott egy pic program assemblyben van írva, szeretném kiegészíteni a programot egy üdvözlő üzenettel de nem tudok programozni. tudtok segíteni hogy induljak el?
Tamás
A kondenzátor töltődésének az idejét méri: induláskor kisüti a kondit, majd megnézi, hogy mikorra vált a lábon a szint '1'-re, a közben eltelt idő arányos a poti értékével !
Három lehetőséget látok: vagy megtanulsz programozni vagy felteszed a fórumba és valaki hátha segít, vagy teszel egy ajánlatot az apróhirdetésben !
Sziasztok!
Próbálkozok próbálkozok, de még nem egészen úgy van ahogy szeretném. Ezzel a kóddal ha a poti balra fordul Cport 7.bit ad jelet villogva késéstől függően amíg fordul, ha jobbra 6.bit. Úgy szeretném hogy a szögelfordulás függvényében adjon jelet. Ha balra 33 fokonként egyik, jobbra 33 fokonként másik egy-egy rövid felvillanást. Hogyan kellene átírni az IF-en belül a két ágat? Próbáltam felosztani a "skálát" de akkor megbolondult... Ha van ötlet köszönöm előre is! Szép 7vgt!
Sziasztok!
Éleszteném az áramkörömet, de nem akarja az ICD2 látni Nem lehet, hogy a CC2 kondi miatt ellapul a PGD-n a jel? Azon a lábon amúgy az áramkör az akku feszültségét méri A/D-n. Idézet: Nem "lehet", hanem biztos. „Nem lehet, hogy a CC2 kondi miatt ellapul a PGD-n a jel?”
Sziasztok!
Mikro c-ben, hogy lehet a komparátort kikapcsolni p16f877-nél.
Sziasztok!
Az alábbi kódban szeretném a 19200-at átirni 2400-ra, mert a vezeték nélküli ado-vevo nem tud többet. Kalkulátor sajnos too low-t ir. Esetleg valakinek ötlete? A proci pic18 12mhz kvarcal.
Szia!
Nem írtad milyen mcu-ról van szó. Típustól függően a TXSTA BRGH bitjével és a BAUDCON(1) BRG16 (bár ettől 16 bites lesz, nem 8) bitjével lehet még osztani a sebességet.
Szia!
PIC18F46k22. Tudnád egy kicsit konkrétabban leirni? Igy csak 14400-ig tudok lemenni. A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2013
TXSTA2 2. bitje: 00100100 helyett 00100000, ekkor
a sebesség FOSC/[64 (n+1)] ezzel kell újraszámolni az SPBRGH-L regisztereket (nem tudom, milyen kalkulátort használsz, de valószínűleg ki fogja írni, ha átállítod a BRGH-t). Egy kis segítség: http://www.microchip.com/wwwproducts/Devices.aspx?dDocName=en547757 280-283. oldal
Köszönöm a segitséged, és hogy foglalkozol a problémámmal. 2 kalkulátort probálok, ha minden igaz 77 jön ki.
Nm. Egész jó kis kalkulátorok ezek, lehet, hogy még én is használni fogom, ha baud rate kell
Írd csak be a 77-et, szinte biztosan jó lesz!
Egészségedre, köszönöm a segítséget, tökéletes!
C-ben esetleg az előfordítót is használhatod kalkulátornak (16 bites UART osztó):
Sziasztok.
A kérdésem a következő:Tudtok valami linket vagy leírást adni a pic-ről?Kb semmit nem tudok róluk. Van egy kis pic-es elektronikai kosérletező készletem. Előre is köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |