Fórum témák
» Több friss téma |
Mégse:
PICkit 3 detected Connecting to PICkit 3... Firmware Suite Version...... 01.28.56 Firmware type......................Midrange Failed to properly connect to PICkit 3 Oké: PICkit 3 detected Connecting to PICkit 3... Firmware Suite Version...... 01.28.56 Firmware type......................Midrange PICkit 3 Connected. PK3Err0045: You must connect to a target device to use PICkit 3.
Ez nem látja a PIC-et! Csatlakoztattad a megfelelő lábakkal és a megfelelő típus van kiválasztva ( MPLAB alja?! ) ?!
Jó van kiválasztva PIC18f877 Úgy látom nem kap tápot.
Kapcsold be a PK3-on vagy a PIC legyen a megfelelő áramkörben ( polaritásra vigyázz! ) !
A Programmer résznél van egy Vdd on menüpont... ( remélem jól emlékszem !) !
szerk.: Ilyenkor világít a sárga LED, ha jól emlékszem! A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2013
Nincs!
De most olvastam valahol Programmer Settings / Power. Ha ott bepipálom akkor van.
Target Device ID (00000000) does not match expected Device
ID (000009a0). Ezt írta. Ez mi lehet? A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2013
Nem egyezik a beállított és a megtalált PIC ( nem jót állítottál be! )!
Remélem látszanak.
A képek látszanak, csak a bekötés nem !
Hogy csatlakoztattad ( melyik PIC láb hova csatlakozik a PK3-on !)? szerk.: Idézet: az azonosítóként '0'-t olvas --> nem jó csatlakozás v. nincs táp v. rossz PIC, stb. ! „Target Device ID (00000000)” A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2013
Mindjárt próbálok küldeni egy kapcsolási rajzot.
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2013
A NYÁK rajz alapján én jónak látom... !
Tápot kiadja a PK3 (világít a sárga LED?) , mérni mennyit mérsz ? Nincs fóliaszakadás ?
A táp meleti led világit a Panelon tehát ott van táp 4.54V A pic lábainál is 4,54V
Akkor nincs több ötletem ( a PK3 hozzávezetéseket ellenőrizted szakadásra és zárlatra? ) !
Ha minden OK, akkor marad az IC !
Még egyszer végigmérem a közöket és kiderül majd. Remélem nem az IC mert csak ezt az egyet kaptam ismerősömtől.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget! És a ráfordított időt! Nagyon sokat segített! Köszönöm!
OK, ha sikerül megoldanod, akkor várok egy "ujjongást" !
Rendben értem.Csak már hétfőn tudok csak menni könyvtárba.
Sziasztok! Egy egyszerű kérdésem lenne, adott egy 16F628A- pic. Ennek a 3. lába (RA4) nyitott kollektoros lehúzásra képes ha kimenetnek van állítva, viszont ha bemenetnek szeretném használni, pl egy nyomógombbal, akkor ugyan úgy kell rákötni, mint a többi lábra? Köszi előre is!
Igen.
Köszi!
Sziasztok! Barátkozok a mikrovezérlőkkel és van egy számomra érdekes dolog, amire nem találom a választ. Tegyük fel, hogy az egyik TMR-t használva szabályos időközönként növelem egy változó értékét. Ha a változó értéke elér egy bizonyos számot, pl. 3560-at, akkor végrehajtódik egy makró utasítás. Ez a makró teszem azt éppen másodpercenként van meghívva. Ha a makró lefutásához kell pl. 250 ms, akkor a következő hívása 250 ms + 1 s után történik meg, vagy a TMR miatt minden másodpercben?
Tehát, a TMR periódusidejét változtatja-e az, hogy az abban lefutó parancs mennyi idő alatt hajtódik végre? Remélem jó fogalmaztam meg a kérdést...
Nem változtatja. A hardveres timer mindig a beállított időközönként ad ütemet.
Viszont azon elcsúszhat a dolog, hogy ha úgy írod meg, hogy amint megnövelted a változó értékét, és túllép 3560-on, ott azonnal futtatod a rutint, ami sokáig tart. Az ilyenre való a megszakításban növelni a változó értékét, és amikor elérte a kívánt értéket, akkor nullázni, és beállítani egy jelzőbitet. A jelzőbitet pedig a főprogramból figyelni, hogy ha egyesbe billent, akkor lefuttatni a sokáig tartó rutint. Így a sokáig tartó rutin közben is növeli a timer a változó értékét a beállított időközönként.
Tehát akkor ezeket is ugyan úgy kell kezelni mint a 7segmeses kijelzőket?
De ahogy nézem az adatlapot nincs minden segmensnek kivezetve a közös pontja. |
Bejelentkezés
Hirdetés |