Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Az ic elszakadhatott a zárlattól, a 32 v-t mérd meg , hogy megkapja e az ic. Az szerintem fet lészen nem tirisztor. Majd megnézem a doksiját.
üdv olyat kérdeznék hogy van 1 régi képcsöves grundig tv-m ami kb 1 éve elkezdte azt játszani hogy hol színes hol meg csak fekete-fehér..aztán leszoktam róla de mostmeg megint kellene.. most viszont már kép sincs..tipp? biztosíték probléma lehet? v? előre is köszi! megjegyzem 1 hangyabokányit sem vagyok szaki
A 3 Ohmos ellenállásokat kicseréltem,belementem a szerviz menübe,de nem állít semmit sem a konvergencián.
Hello!
Segítséget kérnék. Most vettem egy 32" Samsung LCDTv-t. És az Xboxomat rádugva a HDMI-re "Nem támogatott üzemmód"-ot ír. Mi lehet a baj? Kérlek segítsetek!!!
Üdv. Ahogy nézegettem valamilyen szinten dolgozik a konvergencia ic, de úgy tűnik hogy csak a függőleges, ami érezhetően mert annak a hűtőbordája is kicsit langyos míg a másiknak hideg. Nem lehet mégis hogy a függőleges ic-nél van valami, mert maga a kép alja és a teteje homorúan nincs meg,sötét.Nem lehet hogy ha azt sikerülne kihúzni egyenesre akkor valamilyen szinten beállna a konvergencia is?
Ez nem eltérítési hiba, inkább valamelyik csatoló kondi szakadása a ludas. A sorról a z ic- felé jövő jelek útját kellene, megvizsgálni szkóppal.
Sajnos nincsen szkópom. Műszerrel meg tudom mérni?
Sziasztok!
Lg 42PC1RV-ZJ tipusú plazma tv javításában kérnék segítséget. Előéletét tekintve bekapcsoláskor készenlét megvolt de se kép se hang. Hosszas alkatrészvizsgálaton átesve egy zárlatos fet cseréjével már látszólag megoldódott a probléma. Egy délután néztem is rajta a tv műsort folyamatosan, bár a bekapcsolása nehézkes volt. Másnap mikor felraktam a hátlapot és egy utolsó próbát akartam végrehajtani a következő történt. Már hálózatra kapcsoláskor a piros led fel se villan( ami akkor világít ha a tv ki van kapcsolva de hálózati feszt kap), csak a fehér egy pillanatra mintha már valaki bekapcsolást hajtott volna végre. A fehér led is pillanatig világít míg egy relé meg nem húz és azonnali kikapcsolás van.Ezt a műveletet folyamatosan ismétli a készülék. Lényegében bekapcsolna magától ha valami zárlat ki nem kapcsolná. Azt sem érte miért kapcsolna be magától. Mely területen keressem a hibát? Vezérlő panel? Táp? Összefügghet ez a zárlatos fet cseréjével? stoky
Üdv!
Próbáld ki másik HDMI kábellal, másik HDMI csatlakozóban. A guglival találtam még ezt a két lehetséges megoldást is: Az Xbox-on - állítsd alap helyzetbe a videó beállításokat. Kapcsold ki, majd dugd rá a TV-re és így kapcsold be. - vedd vissza a felbontást SD-re, kapcsold ki, majd dugd rá a TV-re és így kapcsold be. Ha van kép, akkor egyesével növeld a felbontást HD-re. Nincs Xbox-om, de a Google segített a keresésben.
Üdv. Követtem a convergencia jelet,lehet hogy nem jó irányba, de jön egy R-G-B conv jel a signal panelon lévő TA1287-es ic felöl.Az ic-ből ki jön kb. 3v színenként és egy 50V 0.1-es kondin keresztül 2SC4081-es tranzisztorhoz,amin keresztül megy a "DIGITAL CONVER" panelba.Nekem digitális műszerrel mérve az 50V-os kondi után nem mérek semmit,és a tranzisztor elmenő ágán sem.Vagy ezt csak szkóppal lehetne mérni? (AZ 50V-os kondi az smd.)
A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2013
Igen, ha feszültségek rendbe vannak, a jelek meglétét csak szkóppal lehet követni. Anélkül szinte reménytelen.
Sziasztok, hoztak ma hozzám egy PHILIPS 21PT1820/01 modellű tévét, most a sasszé számát nem tudom el dönteni hogy melyik lehet de le írom ide hátha majd ti tudjátok melyik az. Az egyik- A51ERF135X12,a másik pedig 04TA090. Ami fontos lenne az az hogy ennek a tévének a rajza kellene, mert van egy kis kerámia kondenzátor az alimentálásban a trafó előtti primer részben ami szét robbant, és nem tudom be azonosítani hogy milyen értékű is lehet?. A pozíció száma a kis kondinak pedig 2508, a panelon az alkatrészek nincsenek betűvel is jelölve mint pl. R, C, L, stb. Aki tud azt kérem segítsen!, már rá kerestem én is az internetem a modell és az a két számsor alapján ami állítólag a sasszé száma volna a panelnak de rajzot nem leltem még eddig sajnos!.
Van itthon BU508 is, az megfelel? (Más a tokozása, de beleoperálom valahogy)
Hali
A chassis : LO1.2 E, a tanyán biztosan fent van. Az első szám amit írtál az a képcső, a második...azt nem tudom
Szia, köszi szépen utána nézek akkor!
Megvan a tanyán megnéztem.
Még egy buta kérdés a Videoton tápról:
Fel lehetne valahogy "tuningolni" a sortápfeszt úgy, hogy 145V helyett 300V-körülit adjon? Gondolom, hogy pár dolgot ki kell cserélni, de a lényeg, hogy a régi trafó maradjon, és a nyák lehetőleg ne változzon. Erősítőbe kell ekkora feszültség.
Sziasztok!
Lenne egy Lcd Tv aminek a típusa: OK OLE 220 B-D4. Az lenne a baja hogy nem kapcsol be nem reagál semmire. Tudna valaki segíteni? Vagy mit fényképezzek le róla, hogy tudjatok segíteni?
Szia, először is táp van? Stand by led világít?
benne van táp de ami róla megy 5 meg 12 volt azt megmértem minden kimeneten megy a feszültség. Stand by led nem világít!
Üdv. Nem találtam csatolókondit ami rossz lenne.
Mérted őket, vagy szemre ne látszik rossznak. Egyébként a nagyfeszültségű impulzus üzemi kondikat nem lehet, csak speciális műszerekkel mérni.
Meg tudnád mondani esetleg hogy pontosan melyik kondikat kellene megnézni vagy kicserélni?
Szerintem az egész konvergencia , és eltérítés áramkörrel kezd, és ne kivételezz az alkatrészekkel, csak ha már biztos ellenőrizted.
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2013
Találtam egy diódát a körén ami szakadt volt de elsőre nem vettem észre mert párhuzamosan volt kötve egy ellenállással.Kicseréltem és utána ettől vagy nem ettől, de zárlatos lett a K2920 -as fetem. Lehet az hogy a fet nem volt eddig sem jó, csak most hogy kicseréltem a diódát előjött a hibája? Tudom ezt helyettesíteni valamivel? 2SK2920
Üdv Mindenkinek!
nekem egy olyan problémám lenne, hogy van egy régi ITT-márkájú tv-m. és az a bajom vele, mikor bekapcsolom akkor a hangszoró-ból lehet hallani a tv hangját kb 1-másodpercig és azzal együt helet hallani a képcsönél is hogy be akar kapcsolni csak vissza kikapcsol! Mi lehet a baja? A válaszokat előre is köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |