Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   799 / 1275
(#) stevepapa válasza adika28 hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /

Az ic elszakadhatott a zárlattól, a 32 v-t mérd meg , hogy megkapja e az ic. Az szerintem fet lészen nem tirisztor. Majd megnézem a doksiját.
(#) adika28 válasza stevepapa hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /

Megkapja a +-32v-ot.
(#) sefca hozzászólása Ápr 12, 2013 /

üdv olyat kérdeznék hogy van 1 régi képcsöves grundig tv-m ami kb 1 éve elkezdte azt játszani hogy hol színes hol meg csak fekete-fehér..aztán leszoktam róla de mostmeg megint kellene.. most viszont már kép sincs..tipp? biztosíték probléma lehet? v? előre is köszi! megjegyzem 1 hangyabokányit sem vagyok szaki
(#) adika28 hozzászólása Ápr 12, 2013 /

A 3 Ohmos ellenállásokat kicseréltem,belementem a szerviz menübe,de nem állít semmit sem a konvergencián.
(#) Teddyboy hozzászólása Ápr 12, 2013 /

Hello!
Segítséget kérnék. Most vettem egy 32" Samsung LCDTv-t. És az Xboxomat rádugva a HDMI-re "Nem támogatott üzemmód"-ot ír. Mi lehet a baj?
Kérlek segítsetek!!!
(#) adika28 válasza stevepapa hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /

Üdv. Ahogy nézegettem valamilyen szinten dolgozik a konvergencia ic, de úgy tűnik hogy csak a függőleges, ami érezhetően mert annak a hűtőbordája is kicsit langyos míg a másiknak hideg. Nem lehet mégis hogy a függőleges ic-nél van valami, mert maga a kép alja és a teteje homorúan nincs meg,sötét.Nem lehet hogy ha azt sikerülne kihúzni egyenesre akkor valamilyen szinten beállna a konvergencia is?
(#) stevepapa válasza adika28 hozzászólására (») Ápr 13, 2013 /

Ez nem eltérítési hiba, inkább valamelyik csatoló kondi szakadása a ludas. A sorról a z ic- felé jövő jelek útját kellene, megvizsgálni szkóppal.
(#) adika28 válasza stevepapa hozzászólására (») Ápr 13, 2013 /

Sajnos nincsen szkópom. Műszerrel meg tudom mérni?
(#) kérdező hozzászólása Ápr 13, 2013 /

Sziasztok!
Videoton tápba BU208 helyett jó a BU326?
(#) stoky hozzászólása Ápr 13, 2013 /

Sziasztok!
Lg 42PC1RV-ZJ tipusú plazma tv javításában kérnék segítséget.
Előéletét tekintve bekapcsoláskor készenlét megvolt de se kép se hang. Hosszas alkatrészvizsgálaton átesve egy zárlatos fet cseréjével már látszólag megoldódott a probléma. Egy délután néztem is rajta a tv műsort folyamatosan, bár a bekapcsolása nehézkes volt. Másnap mikor felraktam a hátlapot és egy utolsó próbát akartam végrehajtani a következő történt.
Már hálózatra kapcsoláskor a piros led fel se villan( ami akkor világít ha a tv ki van kapcsolva de hálózati feszt kap), csak a fehér egy pillanatra mintha már valaki bekapcsolást hajtott volna végre.
A fehér led is pillanatig világít míg egy relé meg nem húz és azonnali kikapcsolás van.Ezt a műveletet folyamatosan ismétli a készülék. Lényegében bekapcsolna magától ha valami zárlat ki nem kapcsolná. Azt sem érte miért kapcsolna be magától.
Mely területen keressem a hibát?
Vezérlő panel? Táp?
Összefügghet ez a zárlatos fet cseréjével?
stoky
(#) kadarist válasza kérdező hozzászólására (») Ápr 13, 2013 /

Szia!
Nem jó!
(#) eSDi válasza Teddyboy hozzászólására (») Ápr 13, 2013 /

Üdv!

Próbáld ki másik HDMI kábellal, másik HDMI csatlakozóban.
A guglival találtam még ezt a két lehetséges megoldást is:
Az Xbox-on
- állítsd alap helyzetbe a videó beállításokat. Kapcsold ki, majd dugd rá a TV-re és így kapcsold be.
- vedd vissza a felbontást SD-re, kapcsold ki, majd dugd rá a TV-re és így kapcsold be. Ha van kép, akkor egyesével növeld a felbontást HD-re.

Nincs Xbox-om, de a Google segített a keresésben.
(#) adika28 válasza adika28 hozzászólására (») Ápr 13, 2013 /

Üdv. Követtem a convergencia jelet,lehet hogy nem jó irányba, de jön egy R-G-B conv jel a signal panelon lévő TA1287-es ic felöl.Az ic-ből ki jön kb. 3v színenként és egy 50V 0.1-es kondin keresztül 2SC4081-es tranzisztorhoz,amin keresztül megy a "DIGITAL CONVER" panelba.Nekem digitális műszerrel mérve az 50V-os kondi után nem mérek semmit,és a tranzisztor elmenő ágán sem.Vagy ezt csak szkóppal lehetne mérni? (AZ 50V-os kondi az smd.)
A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2013
(#) stevepapa hozzászólása Ápr 13, 2013 /

Igen, ha feszültségek rendbe vannak, a jelek meglétét csak szkóppal lehet követni. Anélkül szinte reménytelen.
(#) soos csaba hozzászólása Ápr 13, 2013 /

Sziasztok, hoztak ma hozzám egy PHILIPS 21PT1820/01 modellű tévét, most a sasszé számát nem tudom el dönteni hogy melyik lehet de le írom ide hátha majd ti tudjátok melyik az. Az egyik- A51ERF135X12,a másik pedig 04TA090. Ami fontos lenne az az hogy ennek a tévének a rajza kellene, mert van egy kis kerámia kondenzátor az alimentálásban a trafó előtti primer részben ami szét robbant, és nem tudom be azonosítani hogy milyen értékű is lehet?. A pozíció száma a kis kondinak pedig 2508, a panelon az alkatrészek nincsenek betűvel is jelölve mint pl. R, C, L, stb. Aki tud azt kérem segítsen!, már rá kerestem én is az internetem a modell és az a két számsor alapján ami állítólag a sasszé száma volna a panelnak de rajzot nem leltem még eddig sajnos!.

IMG190.jpg

(#) kérdező válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 13, 2013 /

Van itthon BU508 is, az megfelel? (Más a tokozása, de beleoperálom valahogy)
(#) stevepapa válasza kérdező hozzászólására (») Ápr 13, 2013 /

Azt belerakhatod.
(#) stevepapa válasza soos csaba hozzászólására (») Ápr 13, 2013 /

Hali

A chassis : LO1.2 E, a tanyán biztosan fent van. Az első szám amit írtál az a képcső, a második...azt nem tudom
(#) soos csaba válasza stevepapa hozzászólására (») Ápr 13, 2013 /

Szia, köszi szépen utána nézek akkor!
(#) stevepapa válasza soos csaba hozzászólására (») Ápr 13, 2013 /

Megvan a tanyán megnéztem.
(#) kérdező válasza stevepapa hozzászólására (») Ápr 13, 2013 /

Még egy buta kérdés a Videoton tápról:
Fel lehetne valahogy "tuningolni" a sortápfeszt úgy, hogy 145V helyett 300V-körülit adjon?
Gondolom, hogy pár dolgot ki kell cserélni, de a lényeg, hogy a régi trafó maradjon, és a nyák lehetőleg ne változzon.
Erősítőbe kell ekkora feszültség.
(#) zsolti1985 hozzászólása Ápr 13, 2013 /

Sziasztok!

Lenne egy Lcd Tv aminek a típusa: OK OLE 220 B-D4.

Az lenne a baja hogy nem kapcsol be nem reagál semmire.

Tudna valaki segíteni? Vagy mit fényképezzek le róla, hogy tudjatok segíteni?
(#) Baxi válasza zsolti1985 hozzászólására (») Ápr 13, 2013 /

Szia, először is táp van? Stand by led világít?
(#) zsolti1985 hozzászólása Ápr 13, 2013 /

benne van táp de ami róla megy 5 meg 12 volt azt megmértem minden kimeneten megy a feszültség. Stand by led nem világít!
(#) adika28 válasza stevepapa hozzászólására (») Ápr 13, 2013 /

Üdv. Nem találtam csatolókondit ami rossz lenne.
(#) stevepapa válasza adika28 hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /

Mérted őket, vagy szemre ne látszik rossznak. Egyébként a nagyfeszültségű impulzus üzemi kondikat nem lehet, csak speciális műszerekkel mérni.
(#) adika28 válasza stevepapa hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /

Meg tudnád mondani esetleg hogy pontosan melyik kondikat kellene megnézni vagy kicserélni?
(#) kocici17 válasza adika28 hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /

Szerintem az egész konvergencia , és eltérítés áramkörrel kezd, és ne kivételezz az alkatrészekkel, csak ha már biztos ellenőrizted.
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2013
(#) adika28 hozzászólása Ápr 14, 2013 /

Találtam egy diódát a körén ami szakadt volt de elsőre nem vettem észre mert párhuzamosan volt kötve egy ellenállással.Kicseréltem és utána ettől vagy nem ettől, de zárlatos lett a K2920 -as fetem. Lehet az hogy a fet nem volt eddig sem jó, csak most hogy kicseréltem a diódát előjött a hibája? Tudom ezt helyettesíteni valamivel? 2SK2920
(#) csabii hozzászólása Ápr 14, 2013 /

Üdv Mindenkinek!
nekem egy olyan problémám lenne, hogy van egy régi ITT-márkájú tv-m. és az a bajom vele, mikor bekapcsolom akkor a hangszoró-ból lehet hallani a tv hangját kb 1-másodpercig és azzal együt helet hallani a képcsönél is hogy be akar kapcsolni csak vissza kikapcsol!

Mi lehet a baja?

A válaszokat előre is köszönöm!
Következő: »»   799 / 1275
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem