Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Vagy "gyárilag" kijelölik a leggyengébb láncszemet, így hamarabb pusztul a vég. Így a gyártási szórást ugye valamennyire kiegyenlítő emitterellenállások mögé bújt végtranyók közül ez az egy ilyenformán kilóg. Jön a teljesítmény löket, és legyalulja mit sem sejtő tranzisztor barátunkat. Manapság ezt se tartom kizártnak. Ha egy kapcsitápban az így is alulméretezett bordára ragacstaknyolják a pufferkondit, hogy hamarabb száradjon, akkó' ezt miért ne? Minden kínai.
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2013
Ez most nem szimuláció.
A közismerten nagyon gerjedékeny TDA2030-al próbáltam ki a Záborszky kapcsolást. Még a képen látható kazalban megépítve is stabil volt. Ugyanakkor a torzítás majdnem 30dB-el lecsökkent, igen hallgatható lett a kapcsolás. Este a másik képen látható erősítő nyákjának aljára fogon rászerkeszteni.
Sziasztok!
50/80W -os hangsugárzópárhoz szeretnék egy olyan erősítőt építeni, ami nem túl bonyolult vagy túl költséges, de elég jó hangminőségű szerkezet. Az A-osztályúak melegedés, költségek, stb. miatt kilőve, a csöves erősítők szintén, IC -set pedig nem különösebben szeretnék építeni. Rengeteg erősítő található a neten, de én nem vagyok túl járatos ebben a témában, ezért szeretnék tőletek segítséget kérni, hogy mit ajánlotok! Köszönöm
Kedves mraulajos!
Nagy jelentőséget nem tulajdonítok neki. Terhelés alatt a sima ellenállásos tranzisztorokon 5A a csúcsáram, a patkolton 7A durván. Ha ilyet csinálnék azért tenném, hogy a nullátmenet közelében legyen egy kellően nyitott tranzisztorpárom, melytől a keresztezési torzítás csökkenését remélném.
Meglátásom szerint utólag lett beépítve, akitől vettem nem tudja miért, azt mondja hozzáértő ember csinálta, egyébként látszik rajta hogy szakmunka. Az utolsó tranzisztor pároknál van ez, tehát 4 db.
Ha meg vagy elégedve az erősítővel, akkor legjobb így hagyni. Sok aprólékos beállítás szakadna a nyakadba ha eltávolítanád, vagy ha a másik erősítődnél is szeretnéd alkalmazni.
Köszönöm, nincs szándékomban hozzányúlni.
Ezt így azért nem tartom valószínünek..
Sziasztok, tegnap este olvasgattam a fórumon az Ágota DS-600-as erősítőről, de sajnos csak az új verziókat találtam meg, nekem volt a régi típusú linkelek egy képet róla hátha jobban beugrik valakinek, ebben egy oldalon 4db 2N3442-es vagy 4db 2N3773-as volt és nagyon szép hangja volt és ehhez nem találok kapcsolást főleg nem nyáktervet, esetleg valaki találkozott már ezzel a típussal?
Nemrég régi vágású DS1200-es volt nálam egy kis venti-vezérlés javításra. Az se egy rossz darab. Van rajzom, de szerintem az sem az ami neked kell. Abba fetek vannak.
Az a rajz nekem is meg van, de valamiért szimpatikusabb volt a régi mint az új, valahogy a hangja is kellemesebb, de ez csak az én egyéni véleményem
Sziasztok.
Tudnátok nekem ajálani olyan tranzisztoros erősítőt ami +-60V-ról megy és van hozzá nyákterv? A PA300 nem érdekel mert túl nagy a nyákja. Egy erősítő átépités lenne a célom és a tápfesz adott csak a hely szűk egy picit.
Hát ez nem olyan egyszerű mint hinnéd, arra 2x60V-ra nem olyan sok panelt terveztek, lehet hogy érdemes lenne áttekerni egy kicsit nagyobbra, de linkelek egy 275W-os végfok rajzot illetve nyákot, azt hiszem olyan 2x65V-ról megy de szerintem 2x60V-ról is tökéletesen működni fog.
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2013
Ilyesmire gondoltam. Igaz ez csak +-55-ről megy, de megoldható lenne 60-ról is nem? Csak az a baj, hogy ehhez nincsen semmi rajz. Áttekerni nemtudom a trafót mert ez egy gyári technics trafó.
Szia! Nézz be az ST151 témába! Az egyszerű és nagyszerű, alapos teszt áll mögötte. Ha akadna kérdésed ott szívesen válaszolok.
Attól még azért maradjunk a realitásoknál.
Igen láttam, hogy egy kollégával fejlesztgettétek a kapcsolást. Szemezgettem is vele, de nemtudom, hogy beférne e majd a helyére.
Vigyázzba állíthatjuk az 5W ellenállásokat
Jelenleg 90x125mm. A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2013
Hmm... Azthiszem holnap megmérem mennyi helyem van.
Sziasztok tudom nem teljesen ide való, de megcsináltam életem első,nyákját,igaz kezdő hibával az elsőt nem tükröztem le de a második jó lett...
Szia, keresd meg az enyémet, az csak 6cm széles, és PA300-as verhetetlen mind hang minőségben, és meg bízhatóságban. Viszonylag kevés alkatrészből áll ezért olcsón kivitelezhető. Vagy itt van egy kicsit felturbózva
Szia a végfok honlapján ezek az adatok voltak esetleg lehet segít
Technical parameters: A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2013
Szia!
Ne haragudj hogy kozbeszolok, de megnezhetnem esetleg ennek az erosito kapcsolasi rajzat, aminek leirtan a parametereit?? (Szeretnek ehhez hasonlot epiteni)
Ott van 9 hozzászólással feljebb, rajz, nyákterv, stb.
Köszi, de ez nem nekem való kapcsolás.
Hali!
Erről a "Záborszky kapcsolásról" hol lehetne többet megtudni? Köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |