Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
bármelyik Pc tápban van ilyen?
Általában igen. Amelyikben nincs az nagyon gagyi.
és mi van odaírva mellé?
Sziasztok!
Van egy 6v 7,2 Ah aksim ezt el kezdtem tölteni 400mA ral menyi idő míg feltölti az aksit?
hát megnéztem vagy 3 tápot de egyikbe sem találtam.
Milyen értékűt tegyek bele ha veszek? és ha ezt kicserélem működni fog? A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2013
Gondolom ez felitatott savas (zslés) akku. Arra kell vigyázni, hogy töltés közben a feszültség ne emelkedjen fel 6,9V fölé.
Nem tudom.
akkor hogy csináljam meg hogy működjön?
Köszönöm a kimerítő részletes választ, csak ma vettem észre.
Akkor marad az alul felül poti (trimmer). Jobban is hajlok e megoldás felé, kézben tarthatóbb, de az elv miatt mégis kíváncsi voltam rá. Próbáltam már szimulálni -de az innen onnan összekapart szimulátor nem igazán egyezett a win8-cal, ezért körülményes volt a használata. most kerítettem másikat, de még nem nagyon próbáltam- és annyira jutottam, hogy ha változik egy ellenállás értéke, ,mozdul az egész híd fesz, tehát a potin keresztül, amit terheletlen állapotban felfoghatunk normál ellenállásnak, áthatás van. Avagy egyik híd terheli a másikat a összekötő ellenálláson (potin) keresztül. Idézet: „keresztágak szorzata azonos” Ez nem tiszta előttem, de utána olvasok a feszültség osztóknak. Wikin hátha találok leírást. Amúgy meg annyira nem precíziós eszköz, hogy követő erősítőt építsek bele.
Hát köszi!
Akkor utánanézek, remélem találok valami hasonló megoldást!
Igen zselés aksi most rá mértem lefele megy a feszültség 7,40V volt mikor felraktam most 7,20V ot mutat a multim.
Sziasztok!
Egy 3 cellás "11,1V" lipo akksinak a feszültségét szeretném figyelni, hogy ne merüljön 10V alá. Találtam ezt a kapcsolást ami nekem böven jó lenne. A kérdésem az lenne hogy a zenert ki kell cserélnem egy kisebbre pl. 7.5V-ra vagy maradhat? Az 5k ellenállás helyett egy trimmert szeretnék berakni hogy lehessen állitani. Jó az elképzelésem? Aza a két dioda ahova nincs irva semmi, oda jó az 1N4007-s?
Hello! Ez szebb nevén maga a Wheatstone híd üdv!
Hát most már nem értem!
Tegnap szétszedtem a távirányítót, átvizsgáltam, forrasztások mérve jók, szakadás nincsen. Összerakom, nem működik, aztán, ahogy próbálgatom, a gombok benyomása után kb 3-5mp után csinálja a dolgát, csak iszonyú lassú. Sok idő telik el, mire felvillan a led. Azon gondolkozom, hogy van a nyákon egy 6pin-es tűs csatlakozósor, lehet, hogy ezekben valami AVR van benne, és program hibája van?
Ami az órajelet adja, az mi? Ha külső órajel-generátora van, akkor az is lehet rossz.
Lefényképezem majd, mert nem tudom, hogy mi micsoda benne!
Sziasztok!
Nekem lenne egy tényleg kezdő kérdésem. Egy jelgenerátorból érkező DC (egyenáramú) összetevőt is tartalmazó tetszőleges jelet egy oszcilloszkóp jelenít meg. De én hogyan tudom ennek az egyenáramú összetevőnek a csúcsértékét leolvasni az oszcilloszkóp képernyőjéről? A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2013
Szia!
A nullvonalat nulla voltos szintnek véve kellene megmérni a szinusz csúcsát.
Az egyenáramnak nincs csúcsértéke, ill az egyenlő a mért értékével.
A mérés menete: Az oszcilloszkóp alapvonalát beállítod a mérőrács középső vonalára. Az összetett jelet ráadod a bemenetre, és a bementet AC állásba kapcsolod. Leolvasod a színusz pozítív csúcsértékét, és feljegyzed. Átkapcsolod a bemenetet DC állásba, és most is leolvasod a színusz pozitív csúcsértékét. Ha a két csúcsértéket kivonod egymásból, megkapod az egyenszint értékét. Elvégezheted a mérést pozitív, és negatív irányban is, csak a kivonást előjel helyesen kell elvégezni. Ha a két érték nem pontosan egyezik, akkor átlagot számolsz a két értékből, így pontosabb lesz a mérésed.
Sziasztok!
A 16F628A nevezetű picnek lehet nagyobb feszültséget adni mint 5 volt? és ha igen akkor mekkorát maximum?
Bocs a hülye kérdésért, megtaláltam adatlapban... előbb is eszembe juthatott volna..
Sziasztok! Egy nem légréses trafót át lehet alakítani légrésessé? Hol kell, hogy legyen a légrés, és mi alapján kell kiszámolni? (Bocsánat a buta kérdésért)
Max 5 voltot kaphat , töltsd le az adatlapját ...
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2013
Szia!
Általában lehet. SE kimenő trafó lesz, vagy fojtó (tápegységbe, vagy hegesztőbe)? Milyen maga az átalakítandó trafó; EI, M, LL, toroid (ezt nem ajánlott), I tagokból rakott, ferrit (inverteres üzem)? A légrés-számításról találsz leírást a 'Kimenő trafós', és a 'Kapcsoló üzemű táp 230V-ra', ill. az 'Inverteres hegesztőtrafó' topicban. A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2013
Még lenne mára egy kérdésem.
Adott egy 24V -os 21W -os izzó. Ezt az izzót olyan tápegységgel működtetjük ,amelynek van áramgenerátoros üzemmódja. Az áramgenerátoros üzemben 0.9 A áramerősséget állítunk be. Az izzó ilyenkor világít. De hogyha ehhez az izzóhoz sorosan egy másik 24 V -os 21 W -os izzót kapcsolunk , akkor a tápegység átvált vissza feszültséggenerátoros üzemmódba. Ez a jelenség miért következik be? Nincs elegendő áram?
Szia!
Nyilván a beállított 0,9A-es határolásnál kevesebb áram fog folyni a megnövekedett ellenállás miatt és ezért van ez a jelenség. |
Bejelentkezés
Hirdetés |