Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Lakásriasztó
Szia!Köszike a segítséget.Akkor utána ha megvan akkor meg tudja különböztetni hogy melyik központról,zónából jött a riasztás és elküldi smsben.
Csak a zóna számából tudod de ha eredeti paradox pcs200 vagy 250-esed van akkor sms ben azt küldi el! Ahhoz tudni kéne milyen gsm-ed van
most akarok venni gsm modult paradox sp-hez.Mindegyik gsm modulhoz kell telefonvonal?Nem elég neki csak a SIM kártya.
A GSM modul maga a telefon vonal. Van a másik kiegészítő modul, ami a vezetékes telefonhoz kell, de a kettő nem ugyanaz.
A Vaterán árulnak most GSM modult, de azt én akarom megvenni ![]() A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2013
Az sp-hez pcs250 ajánlom! Ha van gsm nem kell vonal de a programozásba elsődleges és másodlagos vonalhoz is a gsm et kel beállítani és csak egy feltöltött sim kártya kel! Kapcsolt vonal abban az estben nem! pcs250 tipusú gsm 2 db sim kártyát is befogad.
de akkor összeköthetem 1 db GSM modult amit ajánlottál Paradox SP+Paradox spectra 1728 központokkal, de akkor csak egy relét kell betenni és már mehet az sms ha riasztás van és meg tudja különböztetni a két központot és a zónákat is hogy honnan jött a riasztás
A zónát különbözteti meg nem a központot! A zónából viszont már tudod hogy melyik a másik központ! PL: 1-7 lakás (sp) 8 zóna pl a másik! Csak a másik központot pl 9-es zónának veszi függetlenül hogy a másik központon hány zóna van. Viszont egyszerűbb lenne a másik központot eladni venni inkább az sp-hez egy bővítötőt és azt bekötni. Akkor már mindenről küldi az sms-t. A kérdéseid alapján látom elég kezdő vagy még, de minden így kezdődik!
Kérdezz ha valamit nem értesz nyugodtan
milyen árakkal dolgozik egy riasztószerelő?mennyibe kerül pl egy kezelő,érzékelő,központ,sziréna,felrakása és felprogramozása.
Akkor elmondom az egészet.Van egy ház ahol már be van kötve a Paradox Spectra 1728-as központ ki van használva mind a 10 zóna,de rakni akarok hozzá még egy pár zónát de már nem lehet hozza kapni bővítőt és még ehez a központhoz kellene egy GSM modul,de van kivül még 3 épület az egyikbe kell rakni egy szemet a másikba még egy szemet és egy pár füstérzékelőt a 3.-ba pedig egy kezelőt meg egy szemet.Úgy akarja hogy a külső részt azt külön akarja kezelni a háztól.Az a kérdésem hogy külső épületbe kell-e rakni központot a füstérzékelő miatt meg hogy ne kelljen 2db GSM modult rakni mert az egy kicsit drága.Ezért kérdeztem hogy össze lehet-e kötni két központot GSM modullal.
Vezetékkel egyszerűbb és olcsóbb lenne összekötni a két központot. Ha nem kell külön sziréna, akkor akár azt is használhatod az összekötésre. Mármint a kinti központ sziréna jelző ágát, de akkor valóban egy zónának veszi a kinti központot a benti központ.
Ezt találtam a meglévő Spectra 1728-ról:
JELLEMZÕK • Max. 16 teljesen programozható zóna • Két teljesen független partíció. A legtöbb jellemzõ és opció, mint az esemény jelentés, belépés/kilépés késleltetés, auto- élesítés stb., a Spectra Rendszerben függetlenül állítható partíciónként. Minden zóna, kulcskapcsoló és felhasználókód partícióhoz rendelhetõ, biztosítva a valódi partíciózott rendszert. • Kommunikációs bus könnyíti a bõvítõ modulok hozzáadását, programozását és felügyeletét. Ez csak 3 kiollózott jellemzője, de ezek szerint a központ még nincs kihasználva.
Nem kell ismertetned! Meg van mindenem hozzá!
Sziasztok!
Van egy saroktelki ház, melynek van egy kis kertrésze és egy tetővel fedett része. A kertben sok tujafenyő és bokor is van. A képen pirossal jelöltem azt a betonfalat amit védeni kellene, hogyha valaki beugrik a kerítésen. A kerítés 1,8 méter magas. Mit ajánlotok, kültéri infrás dopler érzékelőt, vagy infrasorompót? Köszi.
Radar vagy infra sorompó, esetleg elektromos kerítés, ha már betonfal...
Ár szempontjából infra sorompót ajánlanék minimum 4 sugarast ha nincs kutya! Én pl a radarban jobban bízok sokkal inkább bevált. infrasorompó átka a pára fagy lecsapódás lefagyás a fűthető meg k... drága! Radar ami jó és megbízható tapasztalataim szerint max 12 m távig jó és 25 ezer feletti áruk van viszont nekem atom biztosan mennek mind amit eddig raktam.
Köszönöm a segítséget.
Infra sorompó lesz telepítve, mert a kombinált radarnak (pir-es is) túl kicsi a terület és mindenféle tereptárgy bezavarhat neki.
Sziasztok!
Egy PS128-as sziréna bekötéséhez kérnék segítséget. 3 vezetékkel építeném ki, ebben az esetben az EOL ellenállásnak milyen értékűnek kell lennie? Balázs
Ha 3 vezeték akkor nincs szabotázs, vagy a sziréna belső szabotázsát kell használni, így nincs ellenállás sem.
12V GND és start. Ehhez még kell két vezeték a szabotázsnak. Nem írtad milyen központon lesz, ugyanis központ függő, milyen ellenállást kell használni.
Szia!
Nem írtam semmit, hogy pontosan hova kell az ellenállás, így nem is tudhattad az értékét. A központ barkács, 4 vezeték megy majd a központtól: a táp (2 ér természetesen), a SERVICE szál és a Tamper szál, ami csukott szirénánál GND-n van. A tampert a szirénán belül is összekötöttem a Start csatlakozóval, így az buherálás esetén akkor is megszólal, ha nincs élesítve a rendszer. (természetesen nem csak "simán" van odakötve, úgy nem működne) Táplevételre fog indulni. Az asztalomon mindent összekötöttem és kipróbáltam, tökéletesen működik, már csak fel kell szerelni. Üdv! Balázs A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2013
Felszereltem a szirénát, gondoltam megosztom veletek a tapasztalataimat a PS128-ról. A felszerelése a fúrósablonnak köszönhetően egyszerű volt, bekötése is gyerekjáték még saját készítésű riasztóba is (én is olyanba kötöttem). Egyetlen gyenge pontja van: a tamperkapcsolót eléggé nehézkesen lehet úgy becsavarozni a falba, hogy ne szoruljon meg a mikrokapcsoló karja. Utólag vettem észre, amikor kipróbáltam, hogy bekapcsol-e, ha kicsavarom a csavarját. Én úgy gondolom, hogy magát a riasztóközpontot és a kezelőegységet simán össze lehet hozni házilag (pár tranzisztoros inverter alapkapcsolás, az enyémben 2 relé egy tranzisztorral és kondenzátorral végzi az időzítést) A szirénán és az érzékelőkön nem érdemes spórolni. Ezelőtt egy házi készítésű sziréna működött.
Balázs A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2013
Sziasztok,
Segítségeteket szeretném kérni. Előre bocsájtom, hogy az elektronikához semmi közöm, talán a villany szereléshez értek hobbiszinten. Van egy Matrix 424 tipusú lakás riasztónk, és az egyik mozgás érzékelőt a lakás átalakítás miatt arrébb kellene tenni kb 1 m-el. - Hivogattam a srácot aki csinálta de nem értem utol, és mivel hétfőn kezdődik a festés addigra szretném ha meglenne. Tulajdonképen én is megbontanám, és arrébb raknám csak attól tartok ha levágom a vezetéket valami szabotázs érzékelés vagy valami miatt elrontok valamit. Tudnátok segíteni, hogy hogyan szokták ezt csinálni??? Valahogy ki lehet kapcsolni/áramtalanítani úgy a cuccost, hogy visszakapcsolás után az előre programozott dolgok megmaradjanak neki? köszi, L A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2013
Szia!
1: kapcsold ki a szabotázst (telepítői kód kell!) 2: áramtalanítás 3: kikötés (jegyezd meg mit honnan kötöttél ki! 4: tedd arrébb a megfelelő távolságra 5: visszakötés 6: áram 7: szabotázs vissza 8: Ha minden jó már megy is
Volt szó a 307USB helyettesítéséről. Utánépíteni szerintem nagyon felesleges, és annyira olcsó a KÉSZ megoldás hogy nem is éri meg.
http://www.ebay.com/itm/F04879-USB-RS232-TTL-UART-PL2303HX-Auto-Con...b0b611 Tesztelve, működik. És 700 Ft POSTÁVAL EGYÜTT. A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2013
Én egy régi sony Ericsson USB adatkábelből csináltam adatkábelt. Mivel a Paradox Szabványos Soros TTL jelszinttel dolgozik, szinte mindegy, mivel oldjuk meg az adatkapcsolatot. A link jól jött ,mert ilyen olcsón tényleg nincs.
Nincs-e? Dehogynem. És működik is, használom.
A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |