Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Érdeklődnék, hogy valaki rendelkezik-e ilyen műszerrel? Én 2 napja vagyok boldog tulajdonosa, teljes megelégedettségemre
Pozitívumok: Üzemidő >3 óra Nagyon jó auto szinkron Könnyű kezelhetőség, hordozhatóság Negatívumok: 40MHz-es sávszélesség? Szerintem ~10MHz TF-Card nyílás mögött nincs semmi (OK, ezt nem is írják a manuálban) 3 pixelhiba a kijelzőn (Egyéni szocprobléma ![]()
Először tudni kellene, miről van szó.
Üdv!
Ilyen szkóppal van valakinek tapasztalata már? A megbízhatóságra lennék kíváncsi. Az igazat megvallva nem nagyon kedvelem ezt a márkát (láttam már nagyon pontatlan voltcraft szkópot) de a frekvenciagenerátor benne elég csábító. Használtan, jó állapotban ti mennyit adnátok érte? (Mondjuk arra sem jöttem még rá, hogy 1 vagy 2 sugaras-e. Meg a képen nekem az az idővonal sem tetszik, mintha görbe lenne...) A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2013
Itt van hozzá magyar nyelvű leírás is
Egyébként két csatornás, az idővonalat az oszcilloszkópokon a Trace rotation potméterrel lehet vízszintesre állítani, ezen az oszciloszkópon is van, a képernyő alatt, a fókuszgomb mellett.
Az ok, hogy 2 csatornás, de hány sugaras? A két sugár úgy tudom jobb, mert külön lehet triggerelni, vagy hogy is van ez?
De a kérdés még mindig fennáll, hogy mennyire megbízhatóak ezek a Voltcraft szkópok, illetve a fent említett típus megér-e vagy 40 ezret?
Csak nagyon kevés szkópban van valódi kétsugaras ks cső. Általában néhány speciális esetet kivéve nincs is rá szükség. Az ilyen szkópok elég drágák is.
A kétcsatornás szkópok egy sugarasak, a két bemeneti csatornát kapcsolgatják, a szinkron forrását pedig ki lehet választani.
Sziasztok!
Szerintetek mennyit érhet egy orosz OML-3M oszcilloszkóp? Elég jó állapotban van. Köszi A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2013
Köszi! És magáról a márkáról nincs véleményed? kb. 40-et megérne?
Az árakhoz nem értek, nem is vagyok naprakész. Ha neked megéri, és amire használni szeretnéd megfelel, vedd meg. Azért nézz körül, hogy hasonló tudású más gyártóktól származó szkópok éppen hogy állnak.
Ennyi pénzért lehet, hogy kapsz jobbat de az sokkal idősebb is. Ha jól látom ez valami új gyártmány.
Hali! http://viewitem.eim.ebay.hu/HANTEK--6022BE-PC-USB-2CH-Digital-Oscil...4/item
ez meg ér ennyitm vagy jó valamire? ![]()
Attól függ mire akarod használni. Mondjuk én biztos hogy nem vennék olyat, ami után egy PC-t is cipelni kell...
A specifikációkban nem említik meg hogy max 35V-os a bemenetei.
Szerintem ennyiért nem éri meg, 10-es ért még vennék is egyet.
Udv!
Egy palyazaton belul lehetoseget kaptam eszkozbeszerzesre. Kb. 130ezer van egy szkopra. Milyet ajanlotok, en mar elvesztem a sok cucc kozott ![]() Elore is koszonom! A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2013
Felfedezték a laptopot és a netbook-ot is!
![]()
Az még mindig egy eszközzel több mint amire a méréshez feltétlenül szükség lenne.
![]() Plusz a laptop kiegészítői (egér, töltő, stb), és még így se olyan kényelmes mint egy DSO, amin dedikált gombokat tekergethetsz. Persze árban jobb az USB-s, illetve egy előnye a megoldásnak hogy valószínűleg több adat tárolható mint a (hasonló árkategóriás) hagyományos tárolós oszcilloszkópon. Idézet: Pld. amikor egy kombájnba behasalva fejjel lefelé két kézzel kapaszkodva kell szkóppal mérni. Csak műhelyben jó a laptop notebook. „Felfedezték a laptopot és a netbook-ot is!” A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2013
Nem látom életszerűnek, hogy az elromlott kombájnt a mezőn kéne javítani olyan hibával, amihez kizárólag oszcilloszkóp szükséges. Viszont ha olyan a kombájn, hogy van diagnosztikai rendszere, ahhoz kitűnő egy laptop.
De létezik kisméretű, kéziműszer, (multiméter) nagyságú kombinált műszer, ami a gyors hibakereséshez jól jöhet. Az ilyen rendszerek amúgy sem túl gyorsak, nem feltétlen kell hozzá 200 MHz -es DSO. Persze ha egy teljeskörű szervizt kell felruházni, vagy a pénzt kell elkölteni, az más kérdés.
Sziasztok, érdeklődnék, hogy valamelyikőtök rendelkezik-e vele, avagy használja-e a HP54200A/D típusú szkópot?
A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2013
Egyedi fejlesztéű áramkörök kikisérletezése, beállítása -amivel is foglalkozom- a feladat. Sokszor csak üzemelő gépeken végezhető el a szántóföldön. Laptop itt teljesen alkalmatlan, kézben nem tartható, sokszor tömény por, erősen rezgő gép, fröcsögő sár körülmények vannak. De a gépek gyári elektronikáját is gyakran a szántóföldön javítja a gyári szervíz, mert ott lerobbant, nem tud hazamenni. A mai gépek nagyon túl vannak bonyolítva elektronikával, sokféle akár egyszerűbb elektromos meghibásodásnál letiltódik a gép, nem indítható.
A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2013
Aki még nem javított modern autót az nem tudja elképzelni, hogy mi is kell oda
![]() A legutóbbi hibakeresésnél nagy hasznát vettem a Fluke kéziszkópomnak.
Amelyik gép elektronikával van felszerelve, annak van diagnosztikai csatlakozója is. Erre sokkal inkább egy laptop a megoldás, amiből kideríthető, hogy melyik egységet kell cserélni. A mezőn nem gondolom, hogy más javításra lenne mód, ha mégis, akkor arra a célra teljesen megfelel egy kombinált (pl. Fluke) kéziműszer grafikus kijelzője. (persze nem biztos, hogy egy 80 eFt -os laptop alkalmas, léteznek direkt erre a célra gyártott (esetleg cél) laptopok.
Persze a műhelyben, (szervizben) ahol az elromlott egységeket javítják, szükség lehet egy jobb szkópra. A gyári mozgó szervizek megengedhetik maguknak egy jól felszerelt szerviz gépkocsi használatát, megfelelő szakemberrel, de szerintem azok sem javítanak a helyszínen alkatrész szinten, csak funkcionális egységeket cserélnek. Ezeket az egységeket lehet aztán kényelmes körülmények között, műhelyben javítgatni. Még autó szervizekben sem mennek túl sz egység cseréken javításkor, pedig egy autót be lehet vontatni, szállítani a szervizbe, kombájnt pedig nem.
Kombájnok zöme hazánkban régebbi, sok fel van szerelve különböző elektronikákkal, de nincs diagnosztikai csatlakozója. Nem komputeres. Csak szkóppal javítható. A modernebb diagnosztikás gépekhez is kell, a csatlakoztatott laptop nem minden hibát tud pontosan beazonosítani. Pld. szemveszteségmérő ák.-ben a főpanel, vagy melyik szenzor hibás. Mert a szenzorok esetleg láncba, vagy párhuzamosan vannak kötve. Vagy pld: valamelyik villanymotor szénkefe elfogyóban, ívet húzva hatalmas zavarjelet kelt, bezavarodnak tőle egyes részegységek. A diagnosztika ezt meg nem mondja. Találkoztam olyan esettel, hogy kontakthibás féklámpakapcsoló -egyszerű kapcsoló- kapcsolásakor 150V-os 100nS-os tüske keletkezett, zavart okozva.
Nézd vitatkozhatnánk még jóideig, hogy mit, miért nem. A szkóp sem mindenható, és azt sem tartom valószínűnek, hogy magad is szaladgálnál a szántóföldön, szakadó esőben, 10 fokos hőmérsékletnél egy szkóppal, 150 ns impulzusokra vadászva. Az általad felsorolt hibák egyike sem okoz mozgásképtelenséget. Mozgásképtelenséget az agyonkomputerizált kombájnokban tud okozni a központi egység meghibásodása, ott viszont biztos van diagnosztika. Azt viszont gyorsan, csak cseredarabos javítássál lehet elhárítani. Minden helyszíni javításhoz jó stratégia, kíváló szaktudás, és megfelelő cseredarab állomány szükséges. Ezek bármelyikének hiányát semilyen szkóp nem pótolja. Nem hiszem, hogy terepi körülmények között szükség lenne impulzus vadászatokra. Elég sokáig foglalkoztam szervizeléssel, bár nem a kombájn technikában.
Idézet: „Egyedi fejlesztéű áramkörök kikisérletezése, beállítása -amivel is foglalkozom- a feladat. Sokszor csak üzemelő gépeken végezhető el a szántóföldön.” Mint pár hozzászólással visszább is írtam, ebből a megközelítésből beszélek. Elírtam, jelenleg már nem, régebben foglalkoztam ezzel.
Sziasztok,
Pont erre szerettem volna rákérdezni, mikor az Ebayon általam fellelt szkóp képe hasonlított az általad mellékelttel. Az 4 csatornás autódiagnosztikai-nak titulált, valóban 4-600€ között mozog az ára. Itt a link: http://www.ebay.co.uk/itm/Hantek-6022BE-PC-Based-USB-Digital-Storag...e6577d "Hantek 6022BE PC Based USB Digital Storage Oscilloscope 20Mhz 48M Sa/s Bandwidth" Kínából a szállítás ingyenes, ára: 60 font, 21eFt környékén. Kérdésem az lenne, hogy van-e valakinek ilyen, s mi a véleménye róla? Mindkettő csak számgép/laptoppal együtt mükszik.
Már többször gondolkodtam, hogy vásárlok egy oszcilloszkópot, de idáig sajnáltam rá a pénzt, gondolván, hogy máshova is tehetem.
Most úgy döntöttem, hogy egy oszcilloszkópra egy elektronikával foglalkozónak szüksége van. Tehát mit szóltok a Siglent márkához, konkrétan Siglent SDS1102CML? Amit erről tudni lehet, 2x100MHz, 1GSa/s, 2MPts. Árban nincs sok különbség az 50, 70, es 100MHz között. Inkább vennék olyat, amit aztán biztosan nem akarok lecserélni, bár digitális cuccokhoz később a 100MHz is kevés lehet. Tehát ti mit ajánlotok? Köszönöm előre is. A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2013
Szia!
Ez egy szuper kínai készülék, nekem is ilyen jellegű van és teljesen megfelelőnek tartom otthoni célra. A MHz-különbségek nem hardveresek, hanem szoftververzió-különbségek, tehát egy 50 MHz-es felokosítható 100MHz-re, szoftvercserével. |
Bejelentkezés
Hirdetés |