Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   104 / 293
(#) StMiklos válasza blackdog hozzászólására (») Máj 1, 2013 /
 
Szevasz!
Nem tudom hol "szolgál" ez a klixon (adatai szerint nem kompresszorhoz tartozik, legalábbis nem a szokásos értelemben, ugyanis nincs hozzárendelt áram adat), akkor viszont akár egy kompresszoré is használható (amelynél hőmérsékletet és áramot, így túlterhelést is "figyel"), amelynek nagyobb az az árama, amely az adott kapcsolásban átfolyik rajta.
Ha ez eddig megállja a helyét, akkor már csak a hőmérsékleti értékeket kell "egyeztetni", ezek az értékek viszont igen-igen egy sima hűtőgép kompresszornál is "használt" értékekhez hasonlítanak.
Kb. ennyit gondolatébresztőnek, fenti klixonok meg hozzáférhetőek.
Azért annyit (bár szerintem ezt tudod), hogy a klixonok védelmi funkciót látnak el, normál üzemi állapotok túllépésekor védenek, és akkor ez annyit jelent, hogy ott már korábban hibák jelentkeztek.
Üdv: StMiklos
A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2013
(#) blackdog válasza StMiklos hozzászólására (») Máj 1, 2013 /
 
Mint írtam egy CNC gép hűtve szárítójának a kompresszorán volt.
Amit mellékeltem adatlapot annak a 3. oldalán ott van minden paraméter. A fizikai paraméterek miatt nem tudok mást betenni. Az áramrelét meg nem szeretném cserélni főleg, hogy semmi pontos adatom nincs a kompresszorról.

Tisztába vagyok vele, hogy mi a funkciója.
Klixon nélkül tökéletesen üzemel a gép. Nem tartom kizártnak, hogy egy hálózati feszültség probléma miatt ment tönkre. És ebben az esetben ellátta a feladatát mert a kompresszort megvédte.
(#) StMiklos válasza blackdog hozzászólására (») Máj 1, 2013 /
 
Szevasz!
Megvan a kompresszor típusa, hozzá tudok férni eredeti TECUMSEH katalógushoz, bár azt hiszem az nem lendít sokat a dolgon, hátha?
Mindenesetre furcsán néz ki jobban megnézve a rajzot és nincs áramra "válogatva", ami számomra érdekes. Így ha megszorul vagy bármi indulási gondja van kb. rövidzárnak tekinthető, leégéstől persze megvédi.
Üdv:
(#) kadizsuzsi hozzászólása Máj 2, 2013 /
 
sziasztok! 2 hete vettem 1 50 literes fagyasztószekrényt, /zanussi/ és azt szeretném kérdezni, hogy természetes-e az, hogy amikor a motor dolgozik, meleg az oldala? amikor nem, akkor hideg. tökéletesen hűt, csak észrevettem ezt a problémát.
köszönöm a válaszotokat, zsuzsa
(#) kaqkk válasza kadizsuzsi hozzászólására (») Máj 2, 2013 /
 
Ez nem probléma, úgy hívják hogy keretfűtés. Nem engedi hogy befagyjon az ajtó .
(#) Cogita hozzászólása Máj 2, 2013 /
 
Üdv. mindenkinek. A következő problémával küzdök. Hihetetlen nagy szakértelemmel bíró hűtőgép leolvasztó vagyok. Ennek köszönhetően ki is lyukasztottam a Zanussi hűtő fagyasztóját. Sebaj! Mivel ahoz is értek, hogyan kell jól megválasztani a szerelőt, kihívtam az elsőt amit az intenet kidobott. És mivel rendkívül jó emberismerő is vagyok, megbíztam benne amikor azt mondta: "Meg tudom ragasztani, de garanciát nem vállalok rá..." Megragasztotta, feltöltötte, kifizettem, lelépett, nem hűt. :/ Jobban mondva hűtöget, de nem annyira, hogy fagyasszon is. Az istenverte piros lámpa világít már második napja. Persze a szerelő sem veszi fel a telefont. Biztos csak nem hallja, mert amúgy nagyon rendes embernek látszott amikor ittvolt. No meg ugye meg is mondta kerek perec... A lényeg: Tippet szeretnék kérni. Mi lehet a baj? Esetleg víz került a rendszerbe? Bár ÉÉN, mivel nagyon tehetséges hűtőgép szerelés előkészítő vagyok, mielőtt a szerelő megérkezett, gondosan kiszívattam a lyukat porszívóval, mivel az pont arra lett kitalálva. Szóval sztem nem nagyon lehet benne víz. De lehet tévedek. A kompresszor meleg, belül a hűtőtest valamennyire hideg. A legfelső része eléggé, de ahogy haladok lejjebb, egyre kevésbé. (ez még majdnem rímel is) És ha kinyitom az ajtót, mindíg hallok ilyen szörcsögő hangot... Ha valakinek volt türelme végigolvasni és van ötlete, kérem írja le. Nagyon hálás lennék.
(#) lukovicsek hozzászólása Máj 2, 2013 /
 
Sziasztok.
Lenne egy olyan kérdésem, hogy a hütőbe ha cserélem a kompresszort amibe nekem most R134a gáz megy bele, akkor egy ugyan olyan gázt mghajtott kell bele, vagy jó olyan amibe más gáz megy és a teljesitménye egyezik.

Kösz mindenkinek előre is. Laci!
(#) Tomi111 válasza kadizsuzsi hozzászólására (») Máj 2, 2013 /
 
Üdv!

Ez normális. Valószínű, hogy a hátulján nincsen "rács", mint általában a hűtőknek, hanem az oldalába van beépítve.
(#) kaqkk válasza Tomi111 hozzászólására (») Máj 2, 2013 /
 
50l fagyasztót még nem láttam "rejtett kondival" hűtőládát igen ...
(#) amakara hozzászólása Máj 2, 2013 /
 
Sziasztok! remélem tud valaki tippet adni...

Van egy Privileg márkájú hűtőm. Fogta magát és lecsapta a biztosítékot. Amint visszadugtam el sem indult hanem egyből leverte újra... egyszer még valamiért elindult, működött a kompresszor de a relé vörösre felizzott. Vettem hozzá másikat (mpv 38). most nem veri le a biztosítékot sem az új sem a régi, viszont mindkettő felmelegszik és a kompresszor nem indul.

Van valakinek ötlete? előre is köszönöm!

András
(#) kaqkk válasza amakara hozzászólására (») Máj 2, 2013 /
 
Kompresszor csere!
(#) StMiklos válasza lukovicsek hozzászólására (») Máj 2, 2013 /
 
Csak ugyanolyan teljesítményű, ugyanolyan működési tartományú (normál vagy mélyhűtő) ugyanolyan hűtöközegre alkalmas tehető bele....
Üdv: StMiklos
(#) StMiklos válasza amakara hozzászólására (») Máj 2, 2013 /
 
Kompresszor megszorult, rendszer eldugult, magyarul: ezért azért amazért nem pörög fel a kompresszor ha egyáltalán van rá hajlandósága, nagy az áramfelvétel ezért észleled fenti jelenségeket.
(Talán nagy oda az MP38, de látnok nem vagyok, hogy mekkora kompresszorral szerelték azt Privileget. Nem csak egyetlen típust gyártanak).
Üdv: StMiklos
(#) lukovicsek válasza StMiklos hozzászólására (») Máj 2, 2013 /
 
Kösz az infót!
(#) amakara hozzászólása Máj 3, 2013 /
 
Köszönöm a válaszokat! Féltem, hogy a kompresszor lesz a hibás, csak reménykedtem, mert egyszer még beindult...
(#) tanyasi hozzászólása Máj 3, 2013 /
 
Sziasztok!
Hűtőm bekapcsolás után pár másodperccel leáll. A szerelő is és ti is azt írtátok a fórumban, hogy ez motorcsere. Nem érdemesebb akkor már egy újat venni? Kb 44e lenne a motorcsere a szerelő szerint, új hűtő meg a kategóriában 63. Legalább 10 éves a masina.
(#) kaqkk válasza tanyasi hozzászólására (») Máj 3, 2013 /
 
Ez egy fogós nehéz kérdés ! Egy 10 éves hűtő javítása megér 44 ezret? Egy új hűtő (amit 5 évre terveztek) megér 63 ezret? A döntés a tiéd
A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2013
(#) tanyasi hozzászólása Máj 3, 2013 /
 
Nyilván úgy értem, hogy más alkatrészek is fáradhatnak benne és ha még valami gáz lesz, akkor már egy új hűtő áránál vagyok.
Egy Liebherr hűtő bírja már ki hosszabb ideig is, mint 5 év. Ahogy ez is bírta.
(#) blackdog válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 3, 2013 /
 
[off]És ezt mégis mire alapozod? Tisztában vagy az árakkal hűtéstechnikában? Ismered a technológiát?
(#) erababa2 hozzászólása Máj 4, 2013 /
 
Sziasztok Mindenkinek!A segítségeteket szeretném kérni hátha tud valaki segíteni!Van egy IKEA WHIRLPOOL kombinált hűtőszekrényem nettó266 literes,R600 as kompresszoral,alul fagyasztó ,felül a hűtőszekrény kivitelezéssel,használtan vettem kb.4éves.A problémám illetve a kérdésem a következő 3as fokozaton 25 percet megy 35öt áll ez normális?Amikor bekapcsol a kompresszor elöször csak a csendes hangot hallani utána 1 2 percig azt lehet hallani mintha erölködne valami hátul de ezalatt is megy az a csendes hang utána elkezdődik a fortyogás mintha a fölöttem lakó engedné a vizet és ez eltart 20 percig!mikor leáll a kompresszor a fortyogás is nemsokkal késöbb abba marad!Ez normális vagy mit jelent ?Miért olyan nehezen indul a fortyogás mintha erölködne?Kérem szépen segítsenek mit tegyek vagy mire számíthatok !KÖSZÖNÖM
(#) StMiklos válasza erababa2 hozzászólására (») Máj 4, 2013 / 1
 
Szevasz!
"Miért olyan nehezen indul a fortyogás mintha erölködne?"
Egyáltalán miből gondolod, hogy rögtön fortyogni kéne neki és az miért is lenne jó?
Egyébként azért, mert induláskor még (abban a részben, ahol később majd fortyog) gáz állapotban van a hűtőközeg, indulást követően idő kell, amig folyadékállapotba kerül, mert a fortyogást a folyadék(+gáz) állapotból történő halmazállapotváltozás okozza (némileg egyszerűsítve a dolgot).
A 25+35 perces idő jónak mondható, bár sok minden befolyásolja, pl. a hűtő elhelyezése is, na meg pl. mikor volt karban tarva, tisztítva (nem a szekrényen belül).
Üdv: StMiklos
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2013
(#) erababa2 válasza StMiklos hozzászólására (») Máj 4, 2013 /
 
Szia StMiklos!Nagyon szépen köszönöm a válaszodat,az igazság az Én teljesen tapasztalatlanul írtam le amit látok hallok tehát fogalmam nincs mi a jó és mi nem ezért kértem egy hozzáértő személy véleményét mert nem tudok illetve nem gondolok semmit egyedül egy háztartásban.Most már meg sem merem kérdezni ezt a karban tartás dolgot hogy kihez kellene fordulnom ennek elvégzése céljából.Minden esete köszönöm a választ!További szép napot kívánok!
(#) StMiklos válasza erababa2 hozzászólására (») Máj 4, 2013 / 1
 
Szevasz!
Tulajdonképpen nem nagy dolog az a karbantartás, de a gépnek sokat segít.
Ki kell húzni a konnektorból, aztán ki a helyéről és a hátulját rendbetenni...
Vizes, esetleg oldószeres kefével, ecsettel le kell mosni a fekete rácsról a koszt, rendkívül rontja a hőleadást (azért ne ráncigáld le a helyéről), pedig itt éppen az kéne, aztán már csak nedves ruhával letakarítani azt a fekete "motort", lehet bátran is, csak nedvesség ne kerüljön az elektromos dobozba (alá).
Aztán visszatolni a helyére, hagyni a faltól legalább 3-5 centit, mert ott kéne a meleg levegőnek távozni és az oldalát sem "körülbástyázni"..
Kb. ennyi, amit bárki meg tud tenni, ha rendben van, akkor nem kell hozzá hűtős.
Üdv: StMiklos
(#) erababa2 válasza StMiklos hozzászólására (») Máj 4, 2013 /
 
Szia kedves StMiklós!Nagyon kedves Tőled amiket írsz meg fogom tenni köszönöm szépen a jó tanácsokat de legfőképp türelmet!!Mivel most már bátrabb vagyok Hozzád újból visszatérek még egy kérdésre.A fortyogást megértettem hogy úgymond az rendben van,de miért van az hogy nem minden esetben indul ez a fortyogás csak úgy magától mint már említettem van amikor hallani hogy erőlködik a fortyogás előtt valami 1 2 percen keresztül és utána indul ez a fortyogás!Ezt mi okozza?Félek hogy meg akar halni a hűtőm és "egyedül "maradok!Még egyszer köszönöm szépen hogy ennyit foglalkozol a problémámmal!!Még egy kérdés mosogatógéppel kapcsolatos kérdésekben fordulhatok hozzád vagy az másnak a szakterülete?üdv ERABABA2!Legyen szép ESTÉD!
(#) erababa2 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 4, 2013 /
 
Nagyon szépen köszönöm!
(#) StMiklos válasza erababa2 hozzászólására (») Máj 4, 2013 /
 
Szevasz!
Sok függ az éppen aktuális hőmérsékletektől, mennyi idő múlva kell újraindulnia stb. Olykor egy ajtócsukás sok perccel előbb is újraindítja, mint amikor magára van hagyva.
Indulás után egyébként a legnagyobb a motor teljesítménye, amikor újra "elrendeződik" akkor már csendesebb lesz...
Hogy meddig tart? Ki tudja, de az biztos, ha gondját viselik jóval tovább...
Üdv: StMiklos
(#) erababa2 válasza StMiklos hozzászólására (») Máj 4, 2013 /
 
Köszönöm szépen a hasznos tanácsaidat most már megnyugodtam!Minden jót kivánok!ÜDVÖZLETTEL
(#) StMiklos válasza blackdog hozzászólására (») Máj 9, 2013 / 1
 
Szevasz!

Egy ilyet fel tudok ajánlani, ezt találtam...

Üdv: StMiklos
(#) blackdog válasza StMiklos hozzászólására (») Máj 9, 2013 /
 
Helló!

Nagyon köszönöm, hogy fáradtál és megnézted!
Holnap megnézem, hogy ez jó lesz-e az én gépembe.
(#) StMiklos válasza blackdog hozzászólására (») Máj 9, 2013 /
 
Úgy látom 10 fokkal feljebb van és fizikailag nem pontosan az a kialakítás, itt egy vezeték van 4,8-as fastonnal a végén (a képen a sárga az ragasztószalag, hogy ne boruljon fel).
Üdv: StMiklos
Következő: »»   104 / 293
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem