Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Világos, drága lenne más HW-t produkálni és felesleges is. Kérdés, hozzá lehet férni a FW hez?
Garancia legyen. Én régebben vettem újat - más gyártmányú volt- garancia nélkül, egyből apróbb hibát javítani kellett. Akkor láttam, a nyák forrasztás minősége nem túl biztos hosszú távra. Gyanítom ez más kínai típusoknál is hasonló lehet.
A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2013
Van esetleg valamilyen európai, vagy amerikai, japán márka? Igaz, ha van is akkor sem megfizethető egy egyelőre hobbista számára. Érdekelne van e ilyen, hisz elöntenek minket a kínaiak a portékáikkal. Bár nem feltétlenül kell, hogy rossz legyen. Kínai is lehet jó fejlesztő, jó mérnök.
A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2013
Van több nagy márka, itt a legismertebb. Az ÁFA-t add hozzá az árhoz.
Az a baj, hogy a nagy márkák 2-3 szor annyiba kerülnek, és még nem is tudnak annyit. 1-2Mp felvételi hossz csak a kínaiaknál van ebben a 100-200e. Ft.-os árkategóriában, ami sokat ér. Szemben a pld. Tektronix olcsóbb gépeivel, amik csupán 2.5kp felvételi hosszt tudnak.
Nem akarlak elijeszteni a kínaitól. Amit alább írtam, 3 évig volt nálam, nem volt más baja, csak újonnan az az egy egyszerű hiba. Én azt venném amit írtál, a gariidő alatt azért általában előjön a gyári hiba, ha van. Meg hát 2-3 ilyet lehet venni egy ennél kisebb tudású Tektronix árából. A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2013
Ahogy én tapasztalom hobbi célra majdnem mindenki vagy olcsó kínait vagy használt jó nevű gyártó termékét veszi. Az itteni keresetek jóval nagyobbak mint magyarországon de egyik ismerősöm sem vesz új Tek szkópot otthonra (elég drága az használtan is). Viszont azt is meg kell említeni, hogy a jó nevű gyártók terméke tudja sőt sok esetben túlteljesíti azt amit a specifikációban leírnak, ellenben egy olcsó gyártó nem mindig jó. Illetve sok esetben egy műszert ténylegesen ki kell próbálni és úgy eldönteni a vásárlást. Nekem két digi szkópom van otthon egy Tek TDS544A és a Lecroy LT342. Papíron a Tek sokkal jobb de a mindennapi életben a Lecroy "megeszi reggelire" mert jobb. Nem csak legyártották hanem tényleg a mindennapi használatra tervezték.
Használok olcsó távol-keleti dolgokat is és szerintem ár-érték arányban verhetetlenek még akkor is ha csak egy évig tartanak.
Az a Siglent nekem elég szimpatikusnak tűnik, szerintem ha elszánom magam azt fogom megrendelni. Nemtudom Magyarországon nálatok, hogy van, de nálunk ha neten keresztül rendelem akkor egy hétig vissza kell venniük ha nemtetszik. Lehet ez mindenütt már így van. Ha majd letudom a BSc-t, az még egy hónap, akkor megrendelem és majd beszámolok a tapasztalataimról. Remélem marad az ára, most 370 euró.
Suliban Agilentek vannak. A Lecroy egészen komolyan néz ki. Melyik ország gyártja? Eléggé európai hangzatú. A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2013
Magyarországon nincs ilyen, hogy egy hétig vissza kell vásárolni. Esetleg némely cég felajánl ilyet, de ritkaság. "www.youtube.com" címen bemutatóvideó van erről a Siglent típusról, megnézhető, jónak látszik. Utánanézve, ebben az árkategóriában a különböző kínaiai gyártmányok nagyjából ugyanazt tudják. Talán ez a legolcsóbbak közötti. Agilent -régen HP-, és Lecroy típusok amerikai cégek. Nem tudom hol készülnek, de nagy cégek olcsób típusait általában kínában gyártják. Kb ugyanaz az árkategória mint előbb a Tektronixról írtunk.
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2013
Szia, barátunk bizonyára arra a törvényre gondolt, ami szerint a vásárló egy on-line vásárlás esetén 8 napon belül bármiféle indoklás nélkül visszaküldheti a megvett árut, aminek az árát a kereskedő köteles visszafizetni. Más kérdés sajnos, hogy ettől az elállási jogától számos webshop a vásárlót a vásárlói szerződésében lemondatja.
Akkor van nálunk is ilyen? Erről nem tudtam, pedig volt már valahány webshop vásárlásom.
Hantek MSO5102
És erről mi a vélemény? Ez is 100Mhz-es mint a fent említett Siglent SDS1102CML készülék, de nagyobb kijelző felbontással rendelkezik és tartalmaz 16 csatornás logika analizátort is és nem sokkal drágább. Specifikációban melyik lenne a jobb ha nem néznénk a logikai analizátor funkciót? Egyébként ezt az analizátor funkciót szerintetek hány kHz-ig, MHz-ig lehetne használni hatékonyan?
Ha kínai cuccot vesztek e-bayen akkor próbáljatok meg valami európai, jó statisztikával rendelkező eladót találni. Ha Kínából jön a cucc direkt akkor nagy eséllyel vámot is kell rá fizetni mert pár száz dollár már nem kis érték sajnos.
Üdv! Szkópot szeretnék venni a jövőben. Ehhez a típushoz mit szóltok:http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=122442;
Pontosabban egy VOLTCRAFT VDO-2052 ről lenne szó 109 ezer ft-ért....
Alacsony a mintavételi rátája. A tár mérete is kicsi. Ezeket mérlegeld, hogy megfelel-e neked.
Igen, ebben az árkategóriában már az 1Gs/s mintavételi sebesség, és az 1-2 Mpt tár méret (rekordhosz) az elterjedt.
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2013
Az enyém 1GSps-t tud, 100MHz-es az analóg bemeneti fokozat, 10 millió pontos a tárolója, és 20 centis átlójú 800x600-as kijelzője van. És kb. nettó volt egy százas jó egy évvel ezelőtt. Szerintem a Conrados cucc a műszaki paramétereivel ennyiért kissé túl van árazva.
Nemhiába "Conrad", sose volt olcsó, semmiben...
Ez így ebben a formában nem igaz.
Valóban általánosságban elmondható, hogy a conrad-ban lévő cuccok nagy része drágább, mint máshol, viszont nekem már sikerült nem egy dolgot a conradban a legolcsóbban megvenni.
Szia! Csak egy kis kiegészítés.... Én úgy vettem észre, hogy a Conrad nem is az olcsóságra épít. Lehet rendelni katalógusból a Farnelltől, Distrelectől - de....... 5-10-100 as darabszámban. A Conradnál jellemzően ugyanezeket is megkapod, de ... 1db-os kiszerelésben is. Én nem tartom szégyenletesnek, ha ezért magasabb árat számítanak fel, hiszen egy-egy darabnál megérheti így is, ráadásul elég gyorsak. Nekem is volt, hogy ki kellett próbálni valamit és így jobban megérte.
Üdv. Itt többen használnak OWON szkópot, melynek 800x600 pixel kijelző felbontása van. Függőleges irányban (Y) mi a szerepe a 600 pixelnek, amikor csak 8 bites felbontás van?
Köszönöm.
Hello! Ki is kell írni dolgokat a kijelzőre nem? üdv!
Igen, de a 8 bitből adódó 256 pixelnyi felbontásnál jóval több, kb 500 pixelen ábrázol jelalakot. Talán köztes értékeket számol? Vagy kettesével (pixel) rajzol? Köszönöm.
Nem szabad elfelejteni, hogy ez nem oszcilloszkóp, hanem számítógép. Vagy is mindent lehet ami statisztikailag lehetséges. (De mivel tudjuk, hogy "legjobban hazudni statisztikával lehet", na, ez meg is látszik rajta.) Egyébként mindig számol, hiszen az A/D időpillanatonként diszkrét értékeket ad, nem egy folyamatot mint egy analóg áramkör. Ha a jel 0-ról 1-re ugrik ez alatt, akkor mit látsz belőle? Két pontot "alul, meg felül". Azt nem tudod felfogni jelváltozásnak, ha nincs ábrázolva hogy "megy fel". üdv!
Tehát valamilyen algoritmus szerint a 256 szintből számol többet, kb. 500-at, ami több infót nem hordoz -nem is hordozhat. Mint a digit. fényképezők hajnalán, amikor a pld. 2Mp valós pixelszámú felvételt 5Mp-re növelték szoftveresen (interpolált). Ami több infót nem adott, csak jobban hangzott.
Ami digit szkópokkal találkoztam, azoknál a pixelszám passzolt a valós felbontáshoz. Ezért nem igazán értettem itt miről van szó. Köszönöm.
Az elgondolásod alapján az lehet a háttere, hogy ne legyen olyan csúnyán keskeny az LCD-kijelző. Meg a 800 x 600-as felbontás amúgy is szabványos, az LCD-k élettörténetében; gondolom, nem akartak fejleszteni csak a szkópok kedvéért 256 * 800-as felbontásút.
A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2013
Nem igazán értek hozzá, de ha a szkóp 2 csatornás, akkor 2 x 256 lépcső, és máris elfoglat 512 pixelt függőleges irányban. És még valamennyi marad szöveg megjelenítésre. Ha esetleg a szkóp tud spectrum analizátor üzemmódot is ( vagy egyebeket ), akkor meg külön jó, hogy szebb ábrát tud csinálni. Meg az sem baj, ha függőlegesen tudod tologatni a sugarakat, tehát, nem is olyan sok az a 600 pixel.
Köszönöm mindenkinek a válaszát, egyértelmű, valóban így célszerűbb gyártani a szkópot.
Mivel mindig szinuszos interpolációval számolja a mintavételi pontok közötti értékeket, gondolom ha pld. 500 pixel -függőleges- méretű a jelalak, ugyanígy vannak számítva a mintavételi értékkel nem rendelkező "üres pixelek" értékei. Tehát ezeken az "üres pixelek"-en nem az akkori időbeni mérendő jel kerül kijelzésre. Én ezért nem nagyon értettem a 600 pixel értelmét, mert ezt kihasználva -nagy jelalaknál- a "plussz pixelek" úgysem a valós mért értéket adják.
Hi!
Miért van az, hogy a Rigol hivatalos oldalán, illetve egy német online kereskedésben áfával együtt összvissz ~290 Euró egy DS1052E (áfával), itthon pedig szinte minden kereskedésben 180.000 Ft (áfával)? (Mindkét helyről megrendelve 100.000 Ft alatt jössz ki szállítással együtt.)
Ilyen ez a kereskedelem. Minél több kézen megy át az áru, annál többe kerül. Bónuszként a német kereskedő német áfát fog felszámolni, ami csak önmagában 5%-nál nagyobb hátrányt jelent a magyar kereskedőknek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |