Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Ha minden jó, de mégsem, akkor sortrafóra kell gyanakodni. Egyébként ha szerencséd van, akkor a potméterek fedlapja lepattintható a trafóról és kis szerencsével javítható a kontakthiba.
Oké meg próbálkozom vele, csak először jöjjenek le az új tranzisztorok!. Köszönöm a segítséget!.
szia noaz volna a gondom hogyvan egy loewetvm amibekápcsol elisidulvahángis demikorbejöne a képakorkikapcsol készenlétbe neharagugy mégcsag mostismerkedek a képel
Már elnézést, de előbb az írással kellene megismerkedned. Amit írsz értelmezhetetlen !
Én nem mertem szóvá tenni,de másodjára talán értem az irást
Talán értem én is, de ő az írása alapján a választ biztosan nem tudja értelmezni.
Egy LG LCD tévém van. A probléma az, hogy amikor bekapcsolom a tévét, akkor kb. 2 perc után elkezd hullámozni a kép. Mi lehet az oka?
Szia .... komolyan gondolod, hogy a hozzászólásodból ami tükröződik avval a készséggel neki akarsz állni egy tv készülék kijavításának?
Ha meg csak azért csinálod ezt, hogy jót "röhögjél" a többieken, akkor meg nem vagy eléggé felnőve a feladathoz. Javaslom az általános iskola 5. osztályától ismételni a tanulást, és talán 15-év múlva eljutsz odáig, hogy legalább írni tudjál.
Sziasztok!Van nálam egy Samsung tv S16a sasszéval szerelve.Az E-W meghajtó irf630 fet zárlatos volt,továbbá E-W körben L405 égett,D404 totál zárlatban,r406 és 409 égett.Ezek cseréje és ez E-W körben lévő összes impulzustűrő kondi cseréje után,és a táp mérésre rossz elektrolitjai cseréje után a tv még STBY-ba sem áll be.Relé behúz,és utána semmi.A szekunder oldali feszültségek nem egyeznek a rajzéval.B+ 146V, ami nagyon magas szerintem,és a tápfesz is "lüktet".
Primeren cserélve a puffer,és a két elektrolit,diódák mérésre jónak tünnek. Miért nem áll be a tápfesz rendesen?Már 3 napja görcsölök vele. Üdv.:Roymen
Elfelejtettem írni hogy mik a feszültségek a szekunderen. A+6.5V helyett 8.6V,A+12V helyett 8,9V,AMP14V ok.Ezek a feszültségek is Lüktetnek,Tehát egyszer csökken,egyszer növekszik.
Üdv.:Roymen
Szia!
Típushiba az STR hibája, ezen kívül az optocsatolót is nézd meg. Na és a 431-et se felejtsd ki a körből. A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2013
Szia kadarist. Az STRW6750f- t cseréltem,bár nem ilyen volt itthon,helyette STRW6754-t raktam be.A 431-t cseréltem egyből,ugyanaz a helyzet. Optót nem találtam másikat,mindjárt nézek valami helyettesítőt.
Az STRW cseréje előtt is ugyanez a lüktető táphiba volt a probléma?
Igen ugyan így csinált a STR csere előtt is .
PC123 optó van itthon újban.A datasheetje alapjá jó lesz bele ahogy nézem.
Üdv.:Roymen A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2013
Optót cseréltem,Ugyan az a helyzet.Még mindig ingadózik a feszültség.A primer oldalon,a pufferen is ingadozik a feszültség,és el sem éri a 300v-ot,286V-292V között ingadozik.
Sziasztok,
egy par hete elkezdett a Panasonic TX-21S3TP/Z tip tvem furcsan viselkedni. Ha bekapcsolom, megy egy ideig, aztan eltunik a kep, es villog a stdby LED. Ma mar csak villog. Megneztem a neten, es azt mondjak, hogy tapegyseg hiba lehet, valahol valamilyen kondi elszallt. Mivel ugyis kidobnam, ha nem mukodik, adnek meg neki egy eselyt, jatszani jo lesz. Az lenne a kerdesem, hogy hogyan lehet rajonni, hogy melyik alkatreszt kell kicserelni, es elkepzelheto-e hogy valoban csak ennyi a baj? Termeszetesen nincs kapcsolasi rajzom hozza. ![]() KOszonom a valaszokat.
komojan kondolom jorár tv meh jávitotam má hageg nemakarsz segiteni akor neválaszoj hali
Azota talaltam egy Manualt a TX-21S3T-hez, remelem abban is hasonlo a tapegyseg,
Majd itt kapsz választ. Valamilyen banális ellenállás vagy diódaszakadás lesz a szekunder oldali szabályzórészben.
Az a baj hogy a tulaj már türelmetlen,és azért próbálok több fórumon is valami megoldást találni.
komojan kondolom jorár tv meh jávitotam má hageg nemakarsz segiteni akor neválaszoj hali
Magyarul: Komolyan gondolom jó pár tv-t megjavítottam már,ha meg nem akarsz segíteni akkor ne válaszolj hali. Így kellene......
Kimértem már mindent a szekunderen,de nem találtam semmi hibát.Nem lehet hogy az UOC a hibás és az produkál ilyen jelenséget?
Valószínűleg az én hozzászólásomra "kékült be még jobban a magyar tudása".
De egy biztos hogy amit és ahogyan ír, már ha annak lehet ezt nevezni azt nem fordító program csinálja, hanem a színvonala. A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2013
Idézet: „De egy biztos hogy amit és ahogyan ír, már ha annak lehet ezt nevezni azt nem fordító program csinálja, hanem a színvonala.” ![]()
Üdv.Van egy kis mini tv(DM D-508)amiből kiment az ic állítólag,hogy lehet le ellenőrízni,jó-e az ic? hwcat54554 csc5151p fajta
Esetleg lehet-e helyettesíteni más ic-vel? A datasheet alapján full kínai.
Sziasztok!
Videoton Infracolor 2000 tv-ről lenne szó. Nem jegyzi meg a hang beállítást. Bekapcsolom teljes hangerőn megy, nem is lehet teljesen lehalkítani. Egyébként minden más beállítást megjegyez ( szín fény, csatornák). MI lehet a gond? Előre is köszönöm a választ. Üdv: Laci
Sziasztok!
Hozzám került egy MEDION MD 3795 VT Tipusu Kistv,a helyzet a következő bekapcsolom a hangyacsata bejön , de nincs kép és a hang is csak néha ugrik be. De hang az mostanra nincs, és nem reagál egyik funkció gomjára sem ,egyetlen egy a baj hogy előttem már valaki áthidalta a panelt a sorkimenőnél mert elrepedt eltört. a kondik jónak tünnek , és a forrasztások is szerintetek mi okozhatja?ezt a jelenséget,minden ötlet érdekel köszönöm előre is a segiségeteket.
Üdv.HWCAT54554 CSC5151P ic-t hogy lehet ellenőrizni,hogy jó-e?Vagy milyen ic-vel lehet helyettesíteni? (DM D-508 mini tvről)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |