Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
PL.:http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_2549.html
Ez nem EI trafó, de találtam már egy topikot ahol tudnak segíteni. Köszi.
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2013
Kösz !
Egész olcsó. Jó lenne tudni a kapcsolási rajzát.
Ennyiért nem szabad vele dolgozni. Ha rajz kell, veszel egyet és lerajzolod. Ha a 220 kevés és mindenáron építeni szeretnél, nézz szét a villanypásztorok környékén.
Sziasztok!
Kéne egy kis help, elektronikából. Ube feszültség adott, DC táp felkapcsolása +10V. Az Uki(t) kimeneti időfüggvényt kellene meghatároznom az R és C paraméterekkel, a C1 C2 kondik csak szűrnek kb. mintha ott se lennének. Az áramkör: Bővebben: Link
Üdv mindenkinek.
Nekem egy olyan problémám lenne hogy egy 12V-os led-et szeretnék 220VAC-ről vezérelni, és ehhez kellene nekem egy egyszerű kapcsolás. A segitséget előre is köszönöm.
Sziasztok !
Nem tudom hogy OFF-e , de szeretnék mélyen megismerni egy PCB tervező programot. Manapság olyan helyeken/cégeknél ahol PCB tervezéssel foglalkoznak melyik szoftvert használják ?
Szia ! Akkor te valószínűleg nem tudsz válaszolni a kérdésemre
![]() azaz NYÁK.
Á, akkor ez a nyomtatott áramkör angol rövidítése? Köszönöm! És így már tudjuk, hogy a fórumon több topik foglalkozik a témával.
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2013
Köszi a segitséget.
Lenne még egy kérdésem. A diakot- lehet valahogy helyettesiteni?
Nem igazán, de ez egy filléres alkatrész. Bontani is egyszerű, minden kompakt fénycsőben van.
Nem is a vétellel van a gond már mint az árával
![]()
Egy ilyesmi olcsóbb Bővebben: Link, mintha építenél.
Hát igen nem rossz ez sem csak mire ez megjön
![]()
Sziasztok!
Szeretném elkészíteni az autóm kábelkötegét teljesen új kábelekkel, csatlakozókkal. A teljes kábelezés rajza színekkel, kábelvastagsággal megvan. Viszont a vezetékek hossza nincs. Emiatt beszereztem egy 90%-os köteget, amit mintaként szeretnék felhasználni. Viszont ha már ezt megcsinálom, akkor szeretném ledokumentálni az egészet. Milyen szoftver ajánlanátok ehhez?
Nagyon egyszerű, tegyél egy próbát: rendelj egyet és kezd el építeni. Amelyik biztonságosabb, szebb, jobb, olcsóbb, vagy előbb megvan, azt használd
![]() (Nem biztos, hogy ez a jó Neked. Nézd meg a LED-et, hogy milyen áram / feszültség szükséges.) A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2013
Első közelítésben t idő múlva, amikor C feszültsége eléri a 0,7 Voltot, akkor a tranzisztor bekapcsol.
0,7=(10-0,7)*(1-e-t/(R*C)) Tehát t idővel késleltetve jelenik meg a kimeneten a feszültség. A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2013
Sziasztok! Egy 6V-os DC motor működtetéséhez/kezeléséhez kellen beszereznem egy H-bridge (L293D típusszám) és egy hex inverter (296-3542-5-ND típusszám) nevezetű alkatrészt. Angol könyvből tanulok, ezért csak így tudom a nevüket. Kezdő lévén, hiába kerestem rá ezekre..nem tudom hol vehetek ilyet. Az érdekelne, hogy esetleg van-e magyar nevük ezeknek, illetve, hogyan keressek rájuk (esetleg hasonló típusszám).
Köszöm előre is!
Szia!
A 296-3542-5-ND nem a típusszáma, hanem a Digikey-es rendelési száma. A típusa: SN74F04. Mindkét alkatrész kapható.
Szervusz!
Köszönöm a gyors választ. Lehetőség szeretném még a mai napon beszerezni őket. A kontha elektroban nincs, de a conrad.hu-n megtaláltam a H-bridget (http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=174003). A hex inverterre nincs találatom, azt sem tudom, hogy keressem... ![]()
Üdv Mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy egyutas-és kétutas egyenirányítót,milyen módon lehet összekapcsolni, hogy a két egyenirányító hullámformája periodikusan kövesse egymást (áram-idő függvényében)??? Válaszokat előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |