Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   1990 / 4004
(#) gkari válasza peter1995 hozzászólására (») Máj 12, 2013 /

PL.:http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_2549.html
(#) peter1995 válasza gkari hozzászólására (») Máj 12, 2013 /

Ez nem EI trafó, de találtam már egy topikot ahol tudnak segíteni. Köszi.
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2013
(#) Bell válasza marone hozzászólására (») Máj 12, 2013 /

(#) marone válasza Bell hozzászólására (») Máj 12, 2013 /

Kösz !
Egész olcsó. Jó lenne tudni a kapcsolási rajzát.
(#) Bell válasza marone hozzászólására (») Máj 12, 2013 /

Ennyiért nem szabad vele dolgozni. Ha rajz kell, veszel egyet és lerajzolod. Ha a 220 kevés és mindenáron építeni szeretnél, nézz szét a villanypásztorok környékén.
(#) etm válasza kadarist hozzászólására (») Máj 12, 2013 /

Köszönöm!
(#) etm válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 12, 2013 /

Bocsánat!
(#) Zoli_990 hozzászólása Máj 12, 2013 /

Sziasztok!

Kéne egy kis help, elektronikából. Ube feszültség adott, DC táp felkapcsolása +10V.

Az Uki(t) kimeneti időfüggvényt kellene meghatároznom az R és C paraméterekkel, a C1 C2 kondik csak szűrnek kb. mintha ott se lennének.

Az áramkör:
Bővebben: Link
(#) demcar hozzászólása Máj 12, 2013 /

Üdv mindenkinek.
Nekem egy olyan problémám lenne hogy egy 12V-os led-et szeretnék 220VAC-ről vezérelni, és ehhez kellene nekem egy egyszerű kapcsolás. A segitséget előre is köszönöm.
(#) IRONbene hozzászólása Máj 12, 2013 /

Sziasztok !
Nem tudom hogy OFF-e , de szeretnék mélyen megismerni egy PCB tervező programot.
Manapság olyan helyeken/cégeknél ahol PCB tervezéssel foglalkoznak melyik szoftvert használják ?
(#) mps válasza demcar hozzászólására (») Máj 12, 2013 /

(#) kadarist válasza IRONbene hozzászólására (») Máj 12, 2013 /

Szia!
Mi az a PCB?
(#) IRONbene válasza kadarist hozzászólására (») Máj 12, 2013 /

Szia ! Akkor te valószínűleg nem tudsz válaszolni a kérdésemre PrintedCircuitBoard.
azaz NYÁK.
(#) kadarist válasza IRONbene hozzászólására (») Máj 12, 2013 /

Á, akkor ez a nyomtatott áramkör angol rövidítése? Köszönöm! És így már tudjuk, hogy a fórumon több topik foglalkozik a témával.
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2013
(#) demcar válasza mps hozzászólására (») Máj 12, 2013 /

Köszi a segitséget.
Lenne még egy kérdésem. A diakot- lehet valahogy helyettesiteni?
(#) mps válasza demcar hozzászólására (») Máj 12, 2013 /

Nem igazán, de ez egy filléres alkatrész. Bontani is egyszerű, minden kompakt fénycsőben van.
(#) demcar válasza mps hozzászólására (») Máj 12, 2013 /

Nem is a vétellel van a gond már mint az árával Hanem hogy csak netről tudok rendleni mert bolt közelbe nincsen sehol, és a kapcsoláshoz csak már az hiányzik.
(#) Bell válasza demcar hozzászólására (») Máj 12, 2013 /

Egy ilyesmi olcsóbb Bővebben: Link, mintha építenél.
(#) demcar válasza Bell hozzászólására (») Máj 12, 2013 /

Hát igen nem rossz ez sem csak mire ez megjön nekem egy kicsit hamarabb kéne, ám köszi a tippet.
(#) pjg válasza demcar hozzászólására (») Máj 12, 2013 /

2-3 hét.
(#) hepi02 hozzászólása Máj 12, 2013 /

Sziasztok!

Szeretném elkészíteni az autóm kábelkötegét teljesen új kábelekkel, csatlakozókkal. A teljes kábelezés rajza színekkel, kábelvastagsággal megvan. Viszont a vezetékek hossza nincs. Emiatt beszereztem egy 90%-os köteget, amit mintaként szeretnék felhasználni. Viszont ha már ezt megcsinálom, akkor szeretném ledokumentálni az egészet. Milyen szoftver ajánlanátok ehhez?
(#) Bell válasza demcar hozzászólására (») Máj 13, 2013 /

Nagyon egyszerű, tegyél egy próbát: rendelj egyet és kezd el építeni. Amelyik biztonságosabb, szebb, jobb, olcsóbb, vagy előbb megvan, azt használd .
(Nem biztos, hogy ez a jó Neked. Nézd meg a LED-et, hogy milyen áram / feszültség szükséges.)
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2013
(#) Bell válasza Zoli_990 hozzászólására (») Máj 13, 2013 /

Első közelítésben t idő múlva, amikor C feszültsége eléri a 0,7 Voltot, akkor a tranzisztor bekapcsol.
0,7=(10-0,7)*(1-e-t/(R*C))
Tehát t idővel késleltetve jelenik meg a kimeneten a feszültség.
(#) golem válasza gkari hozzászólására (») Máj 13, 2013 /

zselés akkumlátor
(#) snowboarder hozzászólása Máj 13, 2013 /

Sziasztok! Egy 6V-os DC motor működtetéséhez/kezeléséhez kellen beszereznem egy H-bridge (L293D típusszám) és egy hex inverter (296-3542-5-ND típusszám) nevezetű alkatrészt. Angol könyvből tanulok, ezért csak így tudom a nevüket. Kezdő lévén, hiába kerestem rá ezekre..nem tudom hol vehetek ilyet. Az érdekelne, hogy esetleg van-e magyar nevük ezeknek, illetve, hogyan keressek rájuk (esetleg hasonló típusszám).
Köszöm előre is!
(#) kadarist válasza snowboarder hozzászólására (») Máj 13, 2013 / 1

Szia!
A 296-3542-5-ND nem a típusszáma, hanem a Digikey-es rendelési száma. A típusa: SN74F04. Mindkét alkatrész kapható.
(#) snowboarder válasza kadarist hozzászólására (») Máj 13, 2013 /

Szervusz!
Köszönöm a gyors választ. Lehetőség szeretném még a mai napon beszerezni őket. A kontha elektroban nincs, de a conrad.hu-n megtaláltam a H-bridget (http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=174003). A hex inverterre nincs találatom, azt sem tudom, hogy keressem...
(#) kadarist válasza snowboarder hozzászólására (») Máj 13, 2013 / 1

(#) nedudgi válasza snowboarder hozzászólására (») Máj 13, 2013 / 1

Az L293D van közelebb, és olcsóbban: itt vagy a LOMEXnél. Ott a másik is kapható.
(#) Gibi89 hozzászólása Máj 13, 2013 /

Üdv Mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy egyutas-és kétutas egyenirányítót,milyen módon lehet összekapcsolni, hogy a két egyenirányító hullámformája periodikusan kövesse egymást (áram-idő függvényében)???

Válaszokat előre is köszönöm!
Következő: »»   1990 / 4004
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem