Fórum témák
» Több friss téma |
A 3089 a régebbi modulokban 10V-ról üzemel. Benne van a táp (helye) a modulban. A 7809 is jó, csak a test lábával kössél sorba egy diódát, akkor kb. 9,6-9,7 Voltot kapsz.
Én nem 10V-ra, hanem 15V-osra alakítottam ár a tunert! Gyárilag 10V-ra van méretezve. Én csak a munkapontokat raktam helyre a 15V-os tápfesz miatt.
Kedves Péter és Laci!
Köszönöm mindkettőtök válaszát! Tényleg,a 7809-et a földtől kicsit megemelve nagyobb feszültség állítható vele elő,ez de jó ötlet! Okés,akkor az UT85 megcsapolása sztornó. Azt hiszem a 741 körével fogok kezdeni,aztán jön a 10V-os téma. Majd beszámolok az eredményekről,ám lehet csak hosszabb idő múlva látok neki. Szép estét, Yannie
Sziasztok!Kellene egy kis segítség.Videoton 6363s tápegység nél 31 v helyett 52 v mérek. mi lehet a probléma.Talán a Bd40 ?
üdv:md
Köszönöm neked is, majd visszaolvasok.
Sziasztok! Találtam egy V. 6386S erősítőben egy kivezérlésmérőt ami TFK 237BG-vel van megcsinálva. Nem találtam róla semmit. 5 LED-et hajt meg. Nem tudtok róla valami infót, bekötést?
Hali! Az nem kivezérlés mérő,hanem a térerősség jelzője.Minél erősebb a jel,annál több led világít.
Azt fel lehet még külön használni valamire?
Köszi, megtaláltam a dolgokat így már.
Üdv mindenkinek! Én most vettem egy Videoton EA 6383-as erősítőt és azt a probléma hogy ha át van kapcsolva az erősítő stereo-ba akkor a baloldali kimeneten szinte semmi nem jön ki, a hangszóróból jön a hang de nagyon halkan. Ha mono-ba van kapcsolva akkor szól rendesen mind a két hangszóró. Belenézve láttam, hogy a végfokba már bele van piszkálva. A baloldali csatornában a tranzisztorok már nem az eredetik. Ha valaki tudna mondani egy tippet vagy megoldást akkor annak hálás lennék.
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2013
Sziasztok!
Én is hozzájutottam egy Videoton 6363s tipusú erősítőhöz, nekem is van búgás, megpróbáltam kicserélni az égőket benne de betettem az újakat és nem világít. Nem nagyon értek hozzá, de mi lehet a baj? Köszönöm a segítséget előre is!
Földhurok!!!
Heló! Talán lehet belőle egy kivezérlés mérőt építeni (talán),de nem vagyok biztos benne.
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség!A videoton erősítő panellen cseréltem a végfok tranyókat. BD809-BD810 párt.TIP35c-TIP36C de nem néztem meg melyik hol volt a foton jelöltem. a Videoton műszaki rajzon a pár tra úgy van hogy a páratlan számú bd139 hez a bd810 kapcsolódik. ezért kérdezem mert most tanácstalan vagyok. üdv md
Hali! A kimeneti tekercsnél van a TIP36.
Hali! Esetleg cseréld a két táp kondit.Egyébként üzemel az erősítő,és az alapzajban van búgás?vagy hibás és azért van búgás?nem mindegy!!
Szia kösz a választ .beraktam most meg tűzesedik mint a franc nem tudod mi lehet az oka?
űdv:md
Akkor ott más probléma is lehet,meghajtó tranyók diódák ellenállások bc-s tranyók kondik.
Kösz! Nincs más hátra mint előre és vissza felé kiszedegetem az alkatokat.
itt vannak a fotok
üdv :md
Sziasztok! Új vagyok itt a fórumon, de lenne egy kérdésem a Videoton 6363-mal kapcsolatban. A helyzet a következő, ha rádiót hallgatók rajta, akkor nagyon szépen és erőteljesen teszi a dolgát, ám mikor laptopról szól a zene v. rácsatlakoztatom a tv-re jack-en keresztül, akkor a hangerősség jelentősen lecsökken. ( Rádiót kb: 1-es és 2-es álláson szoktam max hallgatni, de így is elég hangos, ám hogy rá csatlakoztatom a gépre, akkor 4-es 5-ösig fel kell tekernem a hangerőszabályzót, hogy ugyan azt a hangerősséget kapjam.) Nincs vmi ötletetek, hogy mitől lehet ez az "elgyengülés"? Válaszotokat előre is köszönöm.
Lehet, hogy a magnókimenetet használod bemenetnek! A tuchel csatlakozó másik oldalát használd, akkor jó lesz!
Sziasztok! Szeretném megkérdezni ,hogy a vidi végfokpanelen eltávolítom a némító FEt és ellenállást amiatt befog indulni?
Heló! Természetesen be fog indulni.A két tekercs,kimeneti zárlatnál szokott megégni,és elégni is. 2x0,47óhm.
A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2013
Kösz a választ!
Beindult brutális hangerővel tisztán semmi zúgás a háttérben magas és mély hangok rendben pedig még nincs előerősítő.A végfok tip35c-tip36c.Most már csak egy gondom van mekkora jéghegy kell a hűtéshez, így simán semmi hűtés nélkül már negyedóra múlva nem lehet hozzáérni a TIPEKHEZ olyan forró.Kérnék egy tanácsot ezzel kapcsolatban kösz:md
Sziasztok!
Van egy Videoton RA 6363S erősítőm, és próbáltam beüzemelni, de van néhány érdekesség ami elég zavaró. Első körben azt vettem észre, hogy a némító nem működik rajta, tehát, ha a gombokhoz hozzáérek ugyan úgy szól tovább. Ez még nem is lenne olyan nagy probléma, de bekapcsolom és nincs rajta semmi jel, akkor egy olyan 20 másodperc múlva a bal oldal elkezd sisteregni ( egy picit a jobb is, de sokkal halkabban) Ha kapcsolgatok a bemenetek között a sistergés csak akkor tűnik el, ha az FM gombot nyomom be. Továbbá ha a hangerő eléggé fel van tekerve akkor is el- el hallgat a sistergés. A végfokokat próbáltam kicserélni, de a hiba megmaradt, és ugyan azon az oldalon is maradt erősebb, ebből arra következtetnék ,hogy a végfokok jók. Ez a sistergés a hangerő változtatására se reagál semmit, tehát ha maxon van akkor is ugyan annyira sistereg, mintha le van tekerve. Még egy másik probléma, hogy ha pl a tape2 csatornán van a bemenő jel, és én átkapcsolok a tape1-re, akkor ha eléggé feltekerem a hangerőt, akkor lehet hallani a másik csatorna jelét is gyengén. Ezt se kéne csinálnia gondolom. Merrefelé keressem szerintetek a hibát?
Hali, Anno nekem a Prometheus RA5350S volt. Azoknál volt jellemző, hogy melegedésre a csatornák is kezdtek elmászni, s az AFC nem bírta megfogni. Mikor kicseréltem egy Cleo tunerra rögtön megszünt minden problémám.
Sziasztok lenne egy kérdésem a videoton ra6363s végfok panelének mekkora a maximális árama.
+- 12v hány wattot adhat le? előre is köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |