Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   922 / 1388
(#) every válasza _vl_ hozzászólására (») Máj 14, 2013 /

Na jó persze nálam is csökken pár fokot, de 155-156 körül van.
(#) Doky586 válasza kameleon2 hozzászólására (») Máj 15, 2013 /

Idézet:
„és kiderült, valahol a nyomtató beállításoknál pár (1-2 %-al) kisebb lett a panel”

Itt sokan mondják hogy 'csak' ki kell nyomtatni, de ez a HIT akár 300%-os méreteltérést is okozhat (a napokban is itt a fórumon megesett). Még pdf-nél is azért ottvannak a nyomtató driverei, a nyomtatóban is lehet állítgatni (nemcsak PCn), és magát a nyomtatót se azzal a céllal építették hogy méretpontos panelt nyomtasson.

Szerintem egy próbanyomtatás egy fénymásolópapírra, és ott ellenőrizni a méreteket, majd állítani a beállításokon, nem egy pénzügyi katasztrófa.
(#) Mdavid válasza every hozzászólására (») Máj 15, 2013 /

Még jó, hogy csökken. Ha nem csökkenne, nem működne az egész eljárás. A nyáklemez hőt von el a hengertől. A nyák hőmérséklete emelkedik, a hengeré csökken. Csupa fizika az egész.
(#) boris92 válasza Szpisti hozzászólására (») Máj 15, 2013 /

Kész a nyák , hát meglátszik rajta hogy az első , azt ajánlották hogy forrasztóval cinezzem be a nyákot, érdemes vagy felesleges ?
(#) Doky586 válasza boris92 hozzászólására (») Máj 15, 2013 /

Ha azért ajánlották mert a vezetősávoknak folytonossági hiányuk van, vagy annyira keskenyek hogy félő hogy nem birják az ampereket, akkor segít a cinezés.
(#) boris92 válasza Doky586 hozzászólására (») Máj 15, 2013 /

Értem
(#) kameleon2 válasza Doky586 hozzászólására (») Máj 15, 2013 /

Szia! Nem állítom, hogy nem lehet kinyomtatni helyesen és az is igaz, hogy nem katasztrófa - csak idő. Hosszú időnek kellett eltelnie mire rájöttem, hogy ha valami nem működik - az a legjobb, mert azzal nem kínlódik az ember. Ha valami "majdnem" jó - az a legrosszabb - mert annyi kis apróság jön elő, amitől már "majdnem" tökéletes, hogy az ember fél élete is rámehet, mire jó lesz. Emellett vannak a tökéletes és azonnal reprodukálható dolgok - amik működnek.
(#) nagysasy hozzászólása Máj 15, 2013 /

Sziasztok !

Egy olyan kérédsem lenne, hogy csináltam az első foto nyákomat 15 perces levilágítási idővel és az a problémám ha beleteszem az előhívóba sok helyen leszedi a festéket is. Mi lehet a baj? Az előhívó Szi-Ti lefolyótisztító. 0,5 liter víz 2 kanál Szi Ti. Köszönöm.
(#) kaqkk válasza nagysasy hozzászólására (») Máj 15, 2013 /

Szerintem túl tömény az előhívó.
(#) tomipap válasza nagysasy hozzászólására (») Máj 15, 2013 /

Mivel vilagitottad le 15 percig? Az is lehet, hogy atvilagitja a foliat mert nem elegge fed a nyomat. Meglehet az is, hogy alavilagit. De ahogy kaqkk is irta az elohivo tomenysege szinten nagyon fontos. Bar nalam Bungard nyakkal ha kicsit tomenyebb is az elohovo akkor sincs gondom. Inkabb a nyomtatott folia volt eleinte problemas.
(#) nagysasy válasza tomipap hozzászólására (») Máj 15, 2013 /

4 uv csöves levilágítóval kb 20 cm-ről. Dupla maszkot csináltam szerintem nem világíthat át rajta. Két üveglap között van a nyák plusz enyvező csipeszek szorítják.

Nekem az UV csoves levilagitoval 4x8W osszesen 2! perc a levilagitas 3cm-rol. Scanner-be van beepitve es siman csak racsukom a tetejet plusz egy kicsit lesulyozom azert a biztonsag kedveert. Gyari lakkozasu nyakot hasznalsz?
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2013

Ebben 4 db 15 W-os cső van. Akkor sok lenne a levilágítási idő? Light Tech 15W R4-es cső.
Gyári nyák igen.

Hat nekem a 15 perc rengetegnek tunik. Positiv 20-al sem vilagitom 2-3 percnel tovabb.
(#) vicsys válasza nagysasy hozzászólására (») Máj 15, 2013 /

Próbáld ki, hogy csak 1/2...1 kanál SziTi-t raksz bele és csak 6...9 percig világítod le. Általában a túl tömény előhívó teszi ezt és nem a hosszú levilágítási idő.
(#) nagysasy válasza vicsys hozzászólására (») Máj 15, 2013 /

Akkor kb 20 centiről 5-6 perc levilágítás elég lenne?

Szerintem boven, de ahogy vicsys is irta az elohivot higitsd elobb. Abbol baj nem lehet. Bar nalam ha dupla annyit teszek bele akkor sem szedi le amit nem kell. Ez amint latod mindenkinel mas. De nalam peldaul a vackabb foliaval is megy a levilagitas ha csak masfel percig vilagitom. Ha tovabb akkor mar atvilagitja. Ezert nem is hasznalom. De ami fontos, hogy egyszerre lehetoseg szerint csak egy dolgon valtoztass. Kulonben az eletbe nem jossz ra, hogy mi volt a valodi problema.
(#) nagysasy hozzászólása Máj 15, 2013 /

Közbe próbáltam egyet. Higítottam az előhívón, már nem jön olyan gyorsan elő a rajzolat eddig kb 2 mp alatt előjött.

Nah akkor az eleg tomeny lehetett

A levilagitasi ido nem baj, hogy tobb valamivel mert alapjaban veve ha minden passzol es tokeletesen fed a nyomat akkor nem lehet gond vele. Viszont teljesen folosleges addig vilagitani. Marmint 15 percig. A 20 centi nem tudom mennyire szamottevo a 3-4hez kepest ez esetben de szerintem annyira nem, hogy 10x-es idoket hasznalj. Szerintem az 5 perc kornyeke eleg lesz.

Holnap csökkentem a levilágítási dőt is 5 percre.
(#) eyess válasza kameleon2 hozzászólására (») Máj 15, 2013 /

A részletekben van a lényeg tudod.
(#) fongab válasza nagysasy hozzászólására (») Máj 15, 2013 /

„Két üveglap között van”
Szia
Az üveg uv ből valamennyit visszafog. ( Szűri )
Használj plexi lemezt.
Az előhívó elvileg 7g/1l De ha nem vagy biztos benne, próba panel. és vízzel hígítani vagy egy két NaHO kristályt bele.
Nálam 3….5perc az előhívás, ha rövidebb 3 percnél, nehéz elkerülni, hogy ne marjon alá.

A film akkor nem átlátszó, ha alá teszel, egy 100….150W izzót és a fekete az nem látszik át. Filc tollal javítható, ha átlátszik. (mind, a pausz papíron, mind a fólián, de a fólián, az alkoholos filc tartósabb (nem törölhető le )
De itt is nézd meg előbb, hogy a toll az fed e. Vannak meglepetések.
üdv.
(#) pjg hozzászólása Máj 16, 2013 /

Jól látom? Megköszörüli a fúrót?
video
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2013
(#) eyess válasza pjg hozzászólására (») Máj 16, 2013 /

Valószínű igen méghozzá lézerrel.
(#) hotib hozzászólása Máj 16, 2013 /

Inkább szerszám bemérés lesz az...
(#) vicsys válasza hotib hozzászólására (») Máj 16, 2013 /

Mivel szikrázik...
(#) eyess válasza hotib hozzászólására (») Máj 16, 2013 /

Az is lehet igen.
(#) hotib válasza vicsys hozzászólására (») Máj 16, 2013 /

Szikrázik??? Én max. piros (LED, izzó, akármi) fényét látom felgyulladni.
Sok mindent el tudok képzelni, de szerszám csere után a Z magasságot be kell állítani, ha az ember nem akar - jobb esetben - a levegőbe fúrogatni.
Optikai szerszám beállításra gondolok, különben hiányzik ez a lépés a folyamatból.
(#) Doky586 válasza vicsys hozzászólására (») Máj 16, 2013 /

Hacsak nem kontakthibás a lézer tápja, akkor az se szikrázik..
(#) Hilo hozzászólása Máj 18, 2013 /

Sziasztok,
Két kérdésem is lenne: A HD-114 Mini fúrógépről mi a véleményetek? kezdésnek nyák készítéshez megfelel e, vagy mást ajánlanátok hasonló árkategóriában?
Másik: Lehet nagyon hülye elképzelés, valakitől hallottam, gondoltam megkérdezem. Ha a nyákot védőlak helyett lekenem vékonyan szilikon paszta/ragasztó-val, elvileg ez rendesen véd/szigetel ha megszáradt?
Válaszokat előre is köszönöm!
Következő: »»   922 / 1388
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem