Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtató probléma

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   56 / 117
(#) Pyte válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 17, 2013 /

Én már böngésztem sokat ez ügyben de eddig nem sok sikerrel Viszont találtam egy jó kis oldalt sok embernek segíthet.
(#) zsoltee0001 válasza Pyte hozzászólására (») Ápr 17, 2013 /

Hmm, ez tényleg jó kis oldal.
(#) Pyte válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 17, 2013 /

Tegnap este találtam miközben egy HP P4015 ös parts-ot keresgettem.
(#) coyote55 hozzászólása Ápr 26, 2013 /

Sziasztok!
Segítséget kérnék egy IBM 4070 IJ nyomtatóval kapcsolatban. Használtan vettem, gyakorlatilag üres tartállyal. A tesztoldalt sem tudta befejezni, olyan kevés tinta volt benne, de az látszott, hogy működik, reagál a papírhiányra, stb. Vettem bele új fejet, azóta be sem kapcsol. (A nyomtatófej egybe van építve a tartállyal)
Bekapcsoláskor a fej pozícionál, ennyi az összes életjelenség, még a "Power" LED sem világít.
Mi lehet a baj?
Leírást nem találok hozzá sem IBM 4070 IJ, sem Lexmark 4070 IJ néven (ők is gyártották).
Kérem, aki tud, segítsen.
Előre is köszönöm!
(#) SanyiFeri válasza Nifty hozzászólására (») Máj 1, 2013 /

Felélesztés (angol nyelvű bogarászás eredménye):
Menu/Set gomb + * + 286480 + Mono/Start ezután addig jöttem-mentem a nagy kerek gomb fel-le irányában amíg meg nem találtam a „Purge couter”-t a sok jellemző között, akkor beadtam a 2783-at oszt jónapot (a számláló lenullázódik).
Ezután kiléptem (igazából nem tudtam mást tenni, mint kihúztam az áramellátást, majd kis idő múlva újra bedugtam – és máris HAWAII !
Előrebocsátom, hogy én a BROTHER MFC-215C típusú nyomtatóval kekeckedtem. Angol nyelvű források szerint a fentiek érvényesek még az alábbi típusokra is (azért ezt fogadd kritikával):
MFC-620CN / -420CN / -410CN / -210C és FAX2440C
Üdv.
Remélem még nem késtem el.
(#) pika75 hozzászólása Máj 15, 2013 /

Hali, van egy Samsung SCX4200-as multifunkcio gep, ami bekapcsolas utan kinyomtatja/masolja az elso dokumentumot, de a masodikat mar nem akarja, sot ilyenkor mar a rendszeradat oldalt sem nyomtatja ki. A menuben lehet navigalni, beallitasokat valtoztatni, de munkaat nem hajlando vegazni. Ha kiveszem a tonert belole es visszataeszem, ujbol hajlando masolni/nyomtatni, de csak az elso dokumentum erejeig, es neha a kazetta visszahelyezese utan azt az uzenetet irja ki, hogy "no cartrige". Toner csip csere volt, de semmi valtozas. Kerdes: irany a kuka, vagy lehet meg segiteni rajta?
(#) zsoltee0001 válasza pika75 hozzászólására (») Máj 16, 2013 /

Szia
Nekem nagyon szoftver hibának tűnik, megpróbálnék fw-t frissíteni, ill átnézni nincs-e kontakthiba a panelon.
Üdv
(#) eyess válasza pika75 hozzászólására (») Máj 16, 2013 /

Inkább a toner kontakt hibára gyanakodnék .Irtad , hogy igazítás után jó volt utána nem , szóval ott keresgélnék.
(#) Pulyka hozzászólása Máj 16, 2013 /

Üdv.

Nektek mi a véleményetek a tintasugaras, és a lézer nyomtatókról?
Mostanában fogok lézernyomtatót vásárolni, a tintásban beleszárad a tinta, tapasztalat sajna, de van itthon egy LPT portos lézernyomtató, ami a mai napig működik, igaz nem úgy ahogy kell, csak foltokat hagy ki.
Olyan régi már, hogy amit nyomtatni szeretnék, annak csak egy része jelenik meg, adatátviteli hiba, ezzel csak azt akarom mondani, hogy jobbat szeretnék, mivel ez régi, és még mindig működik(MW officenál nincs ilyen gond, és eaglen keresztül is ezzel nyomtatok fóliára nyákrajzot, hibátlanul), ezért tintasugaras helyett lézer nyomtatóban gondolkozok, de mi a ti véleményetek?
Köszi előre is.
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2013
(#) Medve válasza Pulyka hozzászólására (») Máj 16, 2013 /

Szia, csakis lézert! Gyorsabb, szebb, olcsóbb.
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2013
(#) pika75 válasza Pulyka hozzászólására (») Máj 16, 2013 /

Szia, en is a lezeres mellett teszem le a voksot, azzal az ajanlattal, hogy ne ujat vegyel, hanem masodkezbol, inkabb HP(nem kell csipet cserelni tolteskor), de lehet Xerox, Samsung (ez a 2 egy lere megy) Lexmark (csipes), lehet Canon is(HP kategoria). Udv.
(#) Mengyán válasza Pulyka hozzászólására (») Máj 17, 2013 /

Normál irat nyomtatáshoz lézer, fotó nyomtatáshoz tintás. Szerintem. Én egy használt HP 2200-t vettem, ~3500 oldalt nyomtattak ki vele a lapszámlálója szerint. Toner nélkül volt kb 7-10.000Ft, már nem emlékszem pontosan. Ja, és 5000 oldalas toner való bele, és elég gyakori, tehát olcsó. Persze ha nem gyári.
(#) oriza hozzászólása Máj 17, 2013 /

Sziasztok!

Keveset használt Samsung ML-2525 nyomtató állt 5-6 hónapot. Újra bekapcsolás után vízszintes csíkokat is nyomtat az amúgy szép szövegbe. A távolságok egyenlőek, csak máshova kerülnek az új lapokon. Megtöröltem a fényhengert, de nincs változás. Mit lehet itthon csinálni vele?

samu.jpg

(#) eyess válasza oriza hozzászólására (») Máj 17, 2013 /

A keveset használtra nem esküdnék .Életbe lépése 2009 ben történt, és most 2013 tehát 4 éve.Ez még mondjuk nem lenne sok , ha tényleg alig használt lenne.
az hogy állt 5-6 hónapot az nem számottevő egy lézer nyomtatónál .
Nekem úgy tünik mintha a , vagy a fuse , vagy a fényhenger pont ugyan annál a résznél hibás lenne .Ugyanis láthatóan mindig pont ott van hiba amikor ahhoz a részhez ér.
(#) oriza válasza eyess hozzászólására (») Máj 17, 2013 /

Decemberben volt egy éves. Körbe forgattam a hengert, hibátlannak látszik.
Látnom kéne valamit?
Az öreg OKI-nál elég volt a LED sort papír zsebkendővel egyszer áthúzni.
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2013
(#) zsoltee0001 válasza oriza hozzászólására (») Máj 17, 2013 /

Meg kéne mérni milyen távon ismétlődik a hiba és kerületet számolni, összevetni minek a kerületével egyezik meg.
Az opc dobon lesz valami, lehet a töltőhenger nyoma, szerintem le lehet dörgölni.
Mérd le és bizonyosodj meg, hogy tényleg az opc mérete az ismétlődés.
Üdv
(#) oriza válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 17, 2013 /

A távolság 7,5 cm. Az a dörgölésre szoruló felület látható?
Az a fényhengeren van? Vagy beljebb kell menni?
A fényhenger kb 2,5 cm átmérőjű - becsülve - akkor ez pont a henger kerülete.
Pl a szemüvegtisztító lötty megfelelő lenne, vagy van itthon etil alkohol.
Az alacsony felbontású kép miatt vonalnak látszik, ám inkább apró, közép felé halványuló pöttyök.
(#) zsoltee0001 válasza oriza hozzászólására (») Máj 17, 2013 /

Ezt most innen a franc se tudja
Lehet, hogy csak nem fekszik föl azon a részen valamiért a töltőhenger
Opc átmérő:= 2,38 ?
(#) eyess válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 17, 2013 /

Ha nem feküdne fel a henger , akkor nem hagyna nyomot sem.Én még gyanakodnék az éllehúzó szilikon gumira , lehet a széleken már nem az igazi.

Tényleg nagyon keveset ment! Állás közben az érintkező felületek - ha van ilyen - nyomot hagyhatnak egymáson? Véglegesen?
(#) oriza válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 17, 2013 /

Igen, kb. 2,38 cm.
Egyébként keveset mintha nagyon halványulni látszana most 10 lap után.
(#) zsoltee0001 válasza eyess hozzászólására (») Máj 17, 2013 /

Nem teljesen...
A töltőhenger negatív töltéssel tölti a dobot, ahol a lézersugár éri ott lecsökken ez a töltés és a pozitív töltésű festéket rávonza.
Ez történik akkor is ha mondjuk lehúzod a töltőhenger vezetékét, tök fekete oldal jön ki.

Ha a gumi hajlamos arra , hogy az idő behatásaira úgy reagáljon , hogy a hozzá érő anyagokban kárt tegyen felületbeli kárt , akkor lehet Pl a gumi kiszívja , vagy nyomot hagy a fény hengeren stb.
Annyit kell tudni , hogy a fényhengert nem érheti tartós fény Pl napfény stb , mert veszít a tulajdonságaiból.innentől kezdve bármi lehet mivel nem tudni a gép előéletét tárolás használat stb, így csak arra lehet hagyatkozni , hogy ha szemmel látható hiba nem látható az alkatrészeken , akkor feltételezhető , hogy nem rosszak.Viszont a Blade penge , így hívják , azt úgy tudod ellenőrizni , hogyha pl egy műanyag pálcával aláemelsz annak vissza kell simulnia a henger felületéhez hézag mentesen , ha ez nem így van , akkor el van öregedve , vagy meg van kopva , és már ott ott fogja hagyni a toner port , ami viszont már a papíron is ott fog maradni.

Értem!
De, ha otthagy, miért csak egy vonalban, mindig ugyan ott?
Ha lehúz, ahogy mondod, akkor ott valami tartós töltöttség lehet/van?
Bocsi, csak számomra is annyira érthetően mondtad el, hogy most már a fizikája érdekelne.
Most üres oldalakat nyomtattam ki kb. 15-t és jól halványul, de még ott van. Lehet valami összefüggés?

Több ilyen lehúzó van a tonerben , és nem csak a fényhengernél .Azért van mindig ugyan ott , mert amikor a következő rész töltődik fel a hengerre , mert ugye egy A4 oldalnyi adatot csak többszöri körbe fordulás , és / feltöltéssel tud rávinni a gép .Na most pont amikor azt a résznyi adatot felviszi amennyit éppen fordul a henger pont a végén amikor le kéne húzni a nem kívánt port , azt ott hagyja , mert vagy kopás , vagy stb miatt.És ez ismétlődik addig amíg az A4 oldalnyi adatot ki nem nyomtatja röviden ennyi nem tudom érthető volt ?

Köszönöm a türelmed!
Igen, érthető! Ezért látszik pl. a filmen a lovas szekér kereke egy ideig visszafelé forogni, mert a kép készítés és a küllők pillnatnyi pozíciója nincs szinkronban.

Az inkább csak optikai csalódás, mert ha nem lenne szinkronban , akkor kimaradnának képkockák , illetve lehet , hogy ki is maradnak , csak azt már az emberi szem nem tudja annyira érzékelni , és azt hiszük , hogy úgy van pedig nem is.
(#) oriza hozzászólása Máj 17, 2013 /

Most nyomtattam egy fekete oldalt és a csíkok itt halványak. Mondhatni ugyan olyan tónusúak maradtak, mint fehér oldalnál. Tehát a fekete felületen világos csíkok vannak. Amúgy teljesen homogén a fekete felület.

Ezt különben talán még úgy tudnád a legkönnyebben megnézni , hogy kiveszed a toner , és elkezded kicsit fordítani abba az irányba ahol port tesz a hengerre , utána visszafelé , és figyeled , hogy a hengeren mennyi por marad elvileg le kellene teljesen húznia .Ha nem , így van , akkor az addig úgy sem lesz jó amíg blade cserét nem csinálsz.

4-5 lépésben tudom csak körbe forgatni a könnyebb irányba (az nem tudom melyik) és teljesen tiszta. A másik irányban van nyoma a megállásnak és erre igen nehéz tolni az oldalsó fogaskerekekkel. Bőven van benne festék! Át lehet ezt majd menteni az újba? Egyébként sokat javult amióta írogatunk. El is tűnhet?
Következő: »»   56 / 117
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem