Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Nincs adatlap mellékelve, de a kép alapján szerintem ez egy "egyes", áramkorlátos táp.
Nem tudom a kolléga mit akar vele csinálni, de az amatőr körülmények között a tápegység a legegyszerűbben megépíthető eszközünk. Ha van rá pénze, akkor inkább keressen a kettős tápok között ( mert hamar "kinőheti" ennek a tudását, persze kérdés, hogy mire használja !), ha nincs, akkor inkább építeni kell egyet ( vannak itt a fórumon is kapcsolások hozzá!) !
Ismerőstöl kaptam, vadonat új kinézetre és nem tudtam hogy mire való, de akkor megpróbálom eladni, hátha adnak érte néhány forintot. Köszönöm a segítséget. Itt egy kép a saját labortápomról, nem a legszebb darab, de működik hibátlanúl. Az asztalom felső részébe építettem be.
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2013
Köszönöm a választ! Itthoni hobbira lenne csak, arra ez elég. A másik, amivel szemezek:
3 in 1 Az én hobbimra ez is bőven elegendő és így egyben talán még olcsóbb is
Ez bizony jó, és valóban sokkal olcsóbb, mint külön-külön megvenni a három készüléket.
Itt egy videó róla, amin látni a belsejét. Igaz nem pont ugyan az, amit kinéztem, de hasonló. Elég egyszerűnek tűnik, van benne egy jó nagy trafó, gondolom arról megy minden. Szerintetek érdemes ezt választanom?
Az én kis műhelyem, még alakulóban és néhány műszer még hiányzik.
Túl nagy a rend
Jó kis műhely, tölts benne sok időt
Szia!
Azt kell megvizsgálnod, hogy Neked érdemes-e megépítened egy labortápot. Ennyiből -munkát nem számolva- alkatrészáron kijön egy hasonló paraméterekkel bíró műszer. Ha be tudsz szerezni hozzá ezt-azt, (pl. trafót bontásból fillérekért vagy ingyen) már jóval olcsóbban kihozod. Volt olyan barátom, aki úgy volt vele, hogy megéri neki megvenni a kész terméket, mert amennyi időt az építéssel eltöltene, annyi idő alatt megkeresi vele az árát. Más (én is) inkább úgy állok hozzá, hogy ha hobbi, akkor nem számolom a munkaidőt, lazább vagyok az alkatrészárakkal, de inkább az építés során szerzett tapasztalatokat tartom értékesnek. Az, hogy ez egy kínainak tűnő termék, nem boncolgatom tovább. Abban biztos lehetsz, hogy nem egy XXI. századi, legmodernebb technológiával készült műszer. Volt szerencsém hasonló eszközökhöz, leginkább egy uA723-szerű IC-vel épülő, panelműszerekkel kiegészített csoda, mezei áteresztő tranzisztorokkal. Ami egyébként nem rossz, de egy-két ezer forint az alkatrészára. A dobozolást is nézd meg! Ha nincs meg a megfelelő műhelyed egy igényes doboz elkészítéséhez, a késztermék külalakja nem fogja megközelíteni a gyárit. Ezzel vagy megbarátkozol, vagy kemény pénzeket fizetsz egy kész műszerdobozért. Tudom, a hozzászólásom nem volt túl hasznos, nem mondott egyértelmű igent vagy nemet. A lényeg, hogy ebben a kérdésben Neked kell döntened, mérlegelve a fent leírtakat.
Azt hiszem mindenki ilyenről álmodik! Nagyon szép, gratulálok!!!
Kicsit kitakarítottam a műhelyet, mivel jött egy új lakó, egy oszcilloszkóp. Ki is próbáltam gyorsan az újdonságot. Végre jobban belevághatok a kapcsolóüzemű tápok élesztgetésébe.
Délelőtt takarítottam én is a szobámban, úgyhogy most már mertem fényképezni. Igazából nem sok mindenem van, de azért gyűlik a felszerelés.
Hmm... jó cuccaid vannak, irigylem a szkópodat, én pont most csináltam egy fapados laptop hankarival összekötős kapcsolást, működni működik, bár a lehetőségek enyhén korlátozottak.
Szia. Egy kapcsolási rajzot tudnál küldeni/felrakni a pc-s szkópodról?
A Proxxon állványt és azt az IB/E fúrót irigyelném a legjobban, de szerencsére nekem pontosan ugyan ilyenek vannak.
Sokat gondolkodtam a megvásárlásán, de nem bántam meg. Tényleg nagyon jó kis gép.
Egy kis időmbe telt mire beszereztem mindent hozzá, de most már teljes a készlet.
Mindig megcsodálom a feltett képeket , sok ember sok gép szerszám , mind más és más , mind tetszik nem szoktam olyan eszeveszett rossz műhely cuccokat látni itt . Van akinek egy cm2 -es kicsi műhely ál rendelkezésére és ezt is ki tudja használni meg van akinek félelmetes műhelye van és azt is ki tudja használni , sajnos az enyém ma már csak olyan raktár féleség ,de rajta vagyok hogy kicsit vissza állítsam a műhely formát . Na jó ez csak totálisan elektronika és nem lakatos és nem festő stb...
Egy - két részlet egy sarokból ! A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2013
Sziasztok! Én is készítettem pár képet a műhelyemben. Viszonylag rend van
Még. A végén egy asztal a napokban hegesztettem lakatolni ki az udvarra.
Jó kis műhely, látszik, hogy nem dísznek van.
Ez is igen klassz műhely. Látszik ,hogy sokat dolgozol benne. Mondjuk ez a feltett munkáidon is látszik.
Ez csak egy szeglete csupán egy két asztal amit használok a barkácsolásra, a többi részletet nem mutassuk mert az a raktár része .
Azt én sejtem, mert nekem az egész olyan, hogy nem merek feltenni róla képet, mert csak leszólnák. De mit tegyünk, ahol gyalulnak hull a forgács.
De a szép dobozok ugye nem mind itt készülnek, mert sem esztergát, marógépet de még egy nyamvadt CNC-t sem látni sehol...
Azért én még emlékszem azokra a műhelelyes képeidre is Idézet: , Gábor ehhez a doboz készitéshez nincs is szükség azokra a csúnya gépekre szükség!„szép dobozok ugye nem mind itt készülnek, mert sem esztergát, marógépet de még egy nyamvadt CNC-t sem látni sehol...” Igen mind itt készülnek általában , na jo csak részben a gépes munkát tudod másik mühelyben végzem , ezért is irtam ez csak elektronikai ... A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2013
Sziasztok!
A közel multban több változás történt szerény műhelyemben,gyári furégépállvány új fúrógéppel,karoslemezvágó olló,és a köszörüm is kapott egyik oldala védőburkolatot!Igaz rend az meg nem nagyon van,sajnos!.
Sziasztok, hol lehet beszerezni háromszögletű csavarhúzót (olyan mint a merci) persze olcsón?
Köszi a segítséget előre is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |