Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Legtöbbször én is magamnak rajzolom, mert nincs olyan ami pont megfelelne
Nekem is külön van mappázva az amire szükségem van
bocs de mivel futassam be ha nem fogja meg az ón anyákot mert feljött a bnyákról a réz réteg??
Hello!
Ahogy már a kezdő kérdésekben Kadarist-tól is kaptál rá választ, a hiányos fóliadarabot, át lehet hidalni egy vezetékdarabbal, ha a forrasztásgátló anyagot felkaparod (finoman) a még ép vezetősávról.
Sziasztok! Tudok olcsón jó minőségű előhívót, ha érdekel valakit: http://elektronika.vatera.hu/muszerek_alkatreszek/egyeb/natrium_hid...5.html
Egyrészt:
Nem hirdetünk a topicban. Másrészt: Van sokkal de sokkal olcsóbb megoldás. Úgy hívják, hogy hideg zsíroldó. Minden ABC-ben kapható.
Nem draga az egy kicsit? Olyan 800Ft korul van az octamex-nel 250gramm. Vagy magyarorszagi cegnel is kapni meg olcsobban. Peldaul itt, de mondjuk ok nem postaznak.
Errol a vegyszer postazasos dologrol most, hogy all a fama? Mert mi van ha valaki rendel az Octamex-tol magyarorszagra? Semmi, szepen megerkezik. Itt Nemetorszagban lehet postazni siman az ilyeneket. De magyarorszagon mindenhol azt latom, hogy nem postazhato szinte semmi ilyesmi. A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2013
Ha jól látom a HEstore-ból csak a (vízzel előre) feloldott maratószerek nem postázhatók, ha ugyanazt por alakban kéri valaki azt simán postázzák.
De tudtommal minden országban balhéznak amiatt ha postai borítékban kanálnyi lisztet vagy tejport küld valaki, pedig egyik se veszélyes...
Sziasztok! A tegnapi, es a mai nap folyaman elkeszitettem ehhez az orahoz a NYAK-ot.
Ez volt az elso ketoldalu NYAK amit keszitettem. A pamelt vasalassal keszitettem, fenyes papirra nyomtatva. Eddig mindig vasalos teknikat hasznaltam, es most jott ki a legszebben hiba nelkul, mikor a legroszabbra szamitottam. Az egyik oldal A masik oldal.
Rossz ez még most .Na jó csak vicceltem.
ha rálépsz a vékony vonalak mezejére , akkor még finomítani kell egy két dolgon , de elsőként a hőfokon a másodikként pedig ne nyomd rá ,csak a felével mint eddig , és nyíl egyenes vonal vezetést fogsz kapni.Egyébként tényleg jó lett. A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2013
Eddig meg nem csinaltam ien vekony vonalakkal(ez 0.3-as es atlagba 0.6-0.9mm-en szoktam tervezni)
A hofokon merre valtoztassak? Hogy nyomjam ra csak a felevel?
A hőfokot lejjebb , és amilyen erővel nyomod rá a vasalót elég lesz csak a felével, és tuti lesz meglátod.
Miért kell ilyen vékony vonalakkal dolgozni, amikor bőven van hely vastagabbnak is. Mert jó esély van a szakadásokra, csak most éppen sikerült.
Általában smd nél van szükség erre meg , ha kevés a hely , vagy olyan adott helyre kell a nyák ahová tényleg nem fér el nagyobb.De jó a kérdésed amúgy.
Sziasztok.
Próbálta már valaki a DuPont Riston T215 ös száraz fóliát, negatív fotórezisztet? Relatívan olcsón tudnák hozzájutni 6 A4 fóliához, ami nekem elég sok nyákra elég lenne. Eddig Positiv 20at használtam kissebb nagyobb sikerrel. Milyen előhívóra, maratóra van szükség hozzá? Továbbá a DuPont Vacrel maszkot próbálta valaki? Youtubeos videó szerint csak laminálás, UV levilágitás, maratás kell hozzá. A videó szerint nem is olyan macerás.
A vonalak azert ennyire vekonyak, mert nem en terveztem a NYAK-ot.
En mindig a leheto legvastagabb vonalakat hasznalok, hogy nagyobb aramerosseget birjon, es hogy minnel kevesebb rezet keljen lemaratni.
Akkor viszont nem neked szól a kritikám, visszavonva.
Egyébként annyiból tényleg érdekes ez a nyák , mert nem teljesem smd, és ahol a tranzisztorok lesznek, és a nagyobb alkatrészek ott tényleg lehetett volna vastagabb a rajzolat.És nem beszélve a táp vonalakat. Nem szerencsés ugyan olyan vastagságúra csinálni nem annyira átlátható , és nehezebben követhető a táp , és a többi különbsége.De , mint írtad nem te tervezted , de talán még másnak jól jöhet majd , részletek ugyan , de fontosak.
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2013
Érdekes, hogy sokan terveznek hajszálvékony vonalakkal, amikor lehetne vastagabb is, és forrszemekhez nagyon közel lévő vonalakkal, amikor van hely távolabb vezetni, nagyon apró forrszemekkel, amik első forrasztásra lejönnek. Vasalásnál, fotózásnál, maratásnál lehet izgulni, mi lesz belőle. Elmart vonalak, vagy zárlat a vonal forrsszem között. Mert nincs a tervhez megfelelő nyákgyártó technológiánk. De a terv sokszor igazítható lenne a rendelkezésre álló technikához. Lehet, hogy sivár bölcsesség amit írtam, de egyes nyákterveket látva nem értem, itt miért nem könnyítünk magunknak.
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2013
Részemről úgy vagyok vele , hogy nem szeretek pocsékolni .Sem nyák , sem marató szer, sem más anyag tekintetében.
És érdekes , de én is inkább hajlok mindig a kisebb méret megvalósítása felé , de ahol megkívánja az adott áramkör , vagy a teljesítmény , vagy a körülmények , akkor ott én sem szoktam az anyaggal spórolni. Szerintem ezekhez a tervekhez már meg vannak mindenkinek a saját bevált technológiája , és bizony néha már a gyárit is megszégyenítő minőséggel. Igazából a mostani világ az, ami az emberekbe bele ivódik , vagy rátelepszik , hogy minden olyan kicsi legyen , és nem biztos , hogy rossz ez , csak lehet nem mindig szükséges. A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2013
Én olyan esetekre gondolok előző hozzászólásomban, amikor azonos panelméret mellett lehetne vastagabb vonal, vagy távolabb forrszemtől.
Hétvégén elkészültem az első feliratozott nyákommal.
A feliratot is műnyomó papírral lamináltam, hasonlóan mint a rézoldalt, szépen meg is maradt, de az a baj vele, hogy szárazon világosszürke a felirat, így az üvegszálas hordozón alig látszik. Ha megnedvesítem, azonnal fekete lesz, jó kontraszttal, de csak az újabb száradásig. Ti hogy szoktátok ezt megoldani? Ha lakkozom az alkatrész oldalt, fekete marad? Milyen lakk nem oldja fel a lézertintát?
Áztasd be 20% -os ecetbe. Az elmarja a papírmaradékot.
Köszi, kipróbálom.
Most már óvatoskodnom kell, mert a rézről lemostam a tintát, azt gondolom megoxidálja rendesen az ecet. Majd valahogy ráengedem az ecet felszínére, hogy ne merüljön el.
WD40, töröld át vele, száradás után is fekete marad.
Köszi Neked is a tippet.
4 egyforma nyákot csináltam, első körben 1-1 darabon megpróbálom az ecetet és a WD40-et, aztán amelyik jobban beválik, azt használom ezután. |
Bejelentkezés
Hirdetés |