Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Előlapra én azért tennék egy öntapadós fóliát, az meg az olajos felületen szerintem nem állna meg.
Vagy plexi kell elé, valami mechanikus rögzítéssel.
Előlap estén WD40 után zsírtalanítás és lakkozást is kap.
Szevasztok. Hol lehet a hiba az elkészítésben, hogy ilyen a nyákom? Úgy veszem észre, hogy csak a nyák szélei, tehát középtől, minél kijjebb annál mosódottabb. Szinte minden nagyobb nyák vasalásakor ilyen, mit tegyek ellene másképp?
Még mindig csodálkozok azon , hogy van olyan valaki , aki nem veszi figyelembe a már sokadjára leírt részleteket , bele esik saját maga hibáiba.
Feltettem neked a hibákat képekben .Nagyon elkapkodott , és egyáltalán nem jól előkészített nyákot találtam a feltett képeiden. És még csodálkozol , hogy Idézet: .„Szinte minden nagyobb nyák vasalásakor ilyen, mit tegyek ellene másképp?” Nos leírom neked , és legyen másnak is tanulság ez.A nyák szélek totál sorjásak csodálkozok , hogy egyáltalán még ennyire is rajta maradt. Ott ahol kiemelte a vasalót a sorja meg is olvadt a rajzolat , mivel ugyebár tovább kellett vasalni, hogy áttapadjon, de ezzel azt érted el , hogy meg is olvadt, összefolyt.Az elmosódás amiről írtál az pedig azért van , mert amíg nem tudott megtapadni a rajzolat , de már nagy erővel oda vissza mozgattad a vasalót , ezért a rajzolat szélei elcsúsztak , és valójában amikor kezdett volna átmelegedni újra a rajzolat , és igazából megtapadni , akkor már a szélek elváltak , és ezért lett olyan szellemképes. Ha ezeken a hibákon nem fogsz változtatni , és másképp csinálni mindig ilyen végeredményt fogsz kapni sajna.
Szevasz. Lehet hogy képen sorjásnak néz ki, de igazából a sorja oldalvást áll el a nyáktól, nempedig fel a réz felé, ami megemelné a vasalót. A sorját mindig leszedem előtte, ami megemelné a vasalót, mégis ilyen :S
Azért ilyen, mert miután már egyszer odatapadt, utána elmozdul.
Nekem (nem vasalok, hanem laminálok) akkor volt ilyen, amikor pl. különböző irányokból próbáltam átengedni a laminálón a panelt. Amióta úgy csinálom, hogy a papírnak csak egy, vagy két szomszédos oldala van rögzítve ragasztóval, és mindig ugyanabból az irányból engedem át, azóta nincs ilyen.
Vasaláskor mi a megoldás? Én nem rögzítem, leteszem a nyákot, rá a papírt, és vasalom...
Nade minden esetben elmozdulna a papír?...
Sziasztok! Van egy NYÁK rajzom PDF formátumban. A rajz méretarányos, csak az a baj, hogy nem 100%-os a képméret, hanem nagyobb.Tudtok valami segédletet mondani, hogy hogy lehetne valós méretre zsugorítani? Üdv!
Azert vannak azok a forresemek ott, hogy kifurva ossze lehessen kotni a masok oldallal. A malahogy hazilag meg lehet oldani a furatok galvanizalasat??
Szellemképes, elmosódás az egyik ok, hogy túl erősen vasalhattad, ezáltal a tinta szétkenődött. A másik ok a nyomtató. Amikor szétkenődik, akkor valószínűleg túl sötétre van állítva a nyomtatási minőség, ezáltal sok toner kerül a papírra, ami könnyen kenődést okoz. Ilyenkor célszerűbb kisebb nyomtatási sötétségre állítani a nyomtatót, ill kitapasztalni, hogy ahhoz a nyomtató tonerhez milyen hőfok az ideális. Én vasalni szoktam, de a panelt is előmelegítem, hogy első vasalásnál a papírt rátéve, ne legyen nagy hőkülönbség a papír-nyák és a vasaló közt. Ill célszerű rendesen előkészített panelt használni.
Voltak erre próbálkozások , ha kicsit keresel a fórumban , de körülményes nagyon.
Ezt most nem értem, azt írod a rajz méret arányos , de nem 100% os a képméret.Ha kinyomtatva jó , akkor nem mindegy , hogy milyen a monitoron a képméret ?
Ezt úgy kell érteni, hogy van egy NYÁK rajz, amit le kellene kicsinyíteni, de nem tudom, hogy hány %-al, mert felnagyított a kép. Magyarul, ha nagyobb a kép, akkor nem fog pl. egy IC foglalat beleférni a nyákba, ha kisebb, akkor szintén zenész. De ha nagyobb, vagy kisebb, akkor is méretarányosak, mert a NYÁK mindkét oldala tartja a méretezési %-ot. Érted? Na ilyen megoldás kellene, hogy a megfelelő kicsinyítést megtaláljam.
Kinyomtatod a nyákot, lemérsz egy olyan dolgot a nyomaton, aminek tudod, hogy mennyinek kellene lennie, ez legyen A méret. Pl. soklábú IC legtávolabbi lábai. Leméred az IC-nek a valós méretét, ez legyen B méret. B-t elosztod A-val, megszorzod 100-zal, és megkapod, hogy hány %-kal kell a pdf-et más méretben kinyomtatni.
A soklábú IC-nek meg ha jól tudom, akkor 2,54mm a két lába közötti távolsága.
Sziasztok. Hogyan lehetne legegyszerűbben megoldani a "furatgalvánt"? Nem véletlen az idézőjel.
Esetleg, valami vezető gélt fecskendezni a furatokba, ami melegités során ráolvadna? Esetleg leragasztani a panelt fúrás elött, utána befújni valami vezető lakkal? Járhatók egyáltalán ezek az utak, próbálkozott valaki valami hasonlóval?
Szóval még is csak nagyobb méretű rajz van ami pdf ben van , és nem stimmelnek az alkatrész lábak így.És nem tudod , hogy mennyire kell lekicsinyíteni , hogy pont jó legyen.
Olyan nincs , hogy a nyák mindkét oldala tartja a méretezési arányt , és a rajz pedig nem változik .Az az oldalakkal együtt változik .Ha még is , így lenne , akkor csak a körülötte lévő keretet változtatod a rajzot nem. Jobbat tudok tedd fel a pdf et ide , és meglátjuk mit tehetünk .
Jól tudod, de érdemes lenne a nagy IC legtávolabbi lábaival számolni, és akkor elég a normál vonalzó is a méréshez. Sikerült megoldani? Mekkora az IC 1-es és 14-es láb középpontjai közötti távolság a kinyomtatott papíron? Ugye 13x2,54-nek kell lennie. Tehát szinte már minden adat meg van, már csak számológép kell.
Egy ekkora kis panelról van csak szó? Szerintem kb. ugyanannyi idő és energia megrajzolni a kedvenc tervezőprogramodban, mint méricskélni meg szórakozni a PDF-fel, hiszen az már megvan, hogy mit hova kell pakolni, meg merre kell vezetni a vonalakat...
Kinyomtattam. Nálam mérethelyes. A nyák mérete: 80x48,25mm
Nos tessék parancsolj nyomtasd ki , és ellenőrizd , ha valami nem jó , akkor nyugodtan jelezd , és alakítunk még rajta .De szerintem neked valami ilyesmi kellett igaz ?És így a nyák méret 79,835x49,143 mm re alakult , aminél már pontosan oda esnek az ic lábai ahová kell.
Egyébként én is kinyomtattam még előtte , és tényleg nem stimmelt. Igy már igen. Üdv .eyess A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2013
Köszi a segítséget. Most sajnos nem tudom kinyomtatni, majd később. Egyébként tudtok ajánlani egy jó NYÁK tervező programot?
Sprint Layout. Van topicja. Sokan használjuk. Van (Alkotó társunk jóvoltából) nagyon jól használható magyar nyelvű leírás. Olcsón megvásárolható. Csak kérdezz!
Egy figyelmetlen modi valamiért feleslegesen és rossz topicba mozgatta a nyáktervezővel kapcsolatos válaszom.
Sziasztok!
Egy egyszerű kérdésem lenne a TN160-al kapcsolatban. Ha készítek egy kétoldalas NYÁK-ot és kémiai ónozom akkor ez is létrehoz a két oldal között egy átmenetet mint a furatgalvanizálás ?
A Tn160 csak a fémfeületekre pontosabban a rézre tapad ha te átfúrod ott a furatbelső az üvegszállap lesz oda pedig nem tapad
|
Bejelentkezés
Hirdetés |