Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   808 / 1274
(#) pingvin23 hozzászólása Máj 28, 2013 /

Sziasztok!Nekem van egy Daevoo DTH-29U7-CP 830F készülékem.Egyik ismerősömtől kaptam,mivel ő nem bírt el a hibával,vagyis inkább nem volt ideje buherálni,így nekem adta-Az vele a baj hogy a kép össze van húzódva furán hajladozások a szélén,felül egyenes vonalban összezsugorodva.
Van benne egy IC ami állítólag "eltérítő" ic-nek neveznek,hűtőbordán van,és ahogy bekapcsolt állapotban mozgatom úgy megy szét a kép és a végén jó lessz.A panel eléggé szétvan már forrasztgatva,sufnis megoldásokkal javítgattam rajta.Összeraktam a készüléket mivel 3-4 bekapcsolásnál is működött tökéletesen,vittem volna be és az alaplapon az IC-től jól távol eldurrant egy kondi,majd a csere után egy dióda.Tovább nem mertem kisérletezgetni vele,kérlek titeket valamit találjunk ki.Ja az eltérítő IC-t ki is cseréltem másikra de ugyan az volt a jelenség.
Köszönöm a segítségeteket!
(#) Blockbuster hozzászólása Máj 28, 2013 /

Sziasztok! Annyit szeretnék megtudni, hogy van-e valami lehetőség arra, hogy az LCD TV-be lévő panel beazonosítására (anélkül, hogy szét szedné az ember a tv-t)? Egy honlapcím, vagy egyéb lehetőségre gondolok. Van el esélye annak, hogy Sony-ba bele lehet tenni adott Samsung, vagy stb panelt? Segítségetek előre is köszönöm.
(#) Helldrinker válasza kislacikahu hozzászólására (») Máj 28, 2013 /

köszönöm szépen a segítséget! ez a samsung tökéletesen működik,
a másikkal még mindig az a probléma, hogy barna enyhén keresztirányú barna csíkok benne vannak a képben (csak fekete képnél lehet észrevenni) ezt mivel tudnám orvosolni?
holnap kicserélem a többi kondit ebben is ,(a 100v 35uf) meg megnézem a sorkimenőn a potmétereket lehet hogy az segít!
ha valaki már tapasztalt hasonlót és sikerült megoldania megköszönném.
(#) kadarist válasza Helldrinker hozzászólására (») Máj 28, 2013 /

Szia!
Tekerd vissza egy kicsit a G2 (Screen) potmétert.
(#) Atosbacsi hozzászólása Máj 29, 2013 /

Tiszteletem!

Kaptam egy Videoton Super infracolor tv-t. Műnyagdobozos kivitel. Gond vele, hogy bekapcsoláskor amíg hideg, kattogó hangot hallok, a készülék jobb oldala felől, ami megjelenik a hangszóróban is. Ez 1-2 perc múltán megszűnik. Viszont a képernyőn folyton vízszintes csíkok, vonalak vannak, és a kép teteje is megvan "fojva". Kikapcsoláskor a képernyő közepén megjelenő szívárványszínű folt normális?
Kérdéseimből kiderült hogy abszolút kezdő vagyok, de egy-két elkó, vagy más alkatrész cseréjét meg tudom oldani.

Előre is köszönöm a segítőkész hozzászólásokat!
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2013
(#) kadarist válasza Atosbacsi hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

Szia!
Lehet, hogy a nagyfeszültség húzogat át valahol. Egy alapos kiporolást kellene eszközölni.
(#) bandriska válasza kadarist hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

Kivettem a ptc-t, de úgyis elszáll a biztosíték, igaz T315al250v nem volt, csak a gyors F315AL250v, de ez nem okozhatja nem? Továbbiakban valami ötlet, nem igazán értek a tv-k hez. Előre is köszi.
(#) kislacikahu válasza Atosbacsi hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

Hali!

A nagy páratartalom bekapcsoláskor okozza a zavart, - tisztítás portalanítás fontos!

A kép tetejét trimmer potméterrel ki lehet húzni, - a kikapcsoláskor a leírt jelenség nem veszélyes.
(#) Lalle válasza bandriska hozzászólására (») Máj 30, 2013 /

Szia diódákat nézd át, valamelyik lehet hogy zárlatos. Áramtalanítás után 230 vezetéktől visszafelé haladva kövesd nyomon az áram útját.
(#) seredavid hozzászólása Jún 1, 2013 /

Sziasztok van egy öt èves LG lcd tvm modell:37lc55-za
Nem jó a kijelzö be kapcsólom ès egy színű az egész. Hang van de minden egy színű.
Egy idő utàn fogja magát és jó lesz gondolom be melegszik. Az lenne a kérdésem hogy ezt hogy lehet javítani.
Házilag hogy mi kell hozzá.
(#) hotigris hozzászólása Jún 1, 2013 /

Sziasztok! A kezembe akadt egy thomson 28dp420 g tipusú tv, amivel csak egy probléma van,hogy működés közben,a menü föl le ugrál folyamatosan! Nem a táv csinálja,sem a gombsor az elején (egyébként sincs menü gomb rajta) sőt,ha bekapcsolás után lehúzom a gombsorhoz vezető kábelt,akkor is beugrál a menü! nincs esetleg valami ötlet,hogy mi lehet a probléma?
(#) hotigris hozzászólása Jún 1, 2013 /

Sziasztok! A kezembe akadt egy thomson 28dp420 g tipusú tv, amivel csak egy probléma van,hogy működés közben,a menü föl le ugrál folyamatosan! Nem a táv csinálja,sem a gombsor az elején (egyébként sincs menü gomb rajta) sőt,ha bekapcsolás után lehúzom a gombsorhoz vezető kábelt,akkor is beugrál a menü! nincs esetleg valami ötlet,hogy mi lehet a probléma?
(#) tommymarty hozzászólása Jún 2, 2013 /

Sziasztok! Megakadtam egy Goldstar ckt 9322 tipusú tv-nél.
Tökéletesen üzemel de készenlétben 2-3 perc után
elkezd észnélkül ciripelni a táp trafó. Az összes kondit lecseréltem kínomba,
feszek rendben,ellenállás,dióda, mérve rendben.
Most ilyenkor mi a fene van? Valakinek ötlete?
Előre is köszönöm!
(#) tommymarty válasza hotigris hozzászólására (») Jún 2, 2013 /

Szia! Lehet nem segít de egyetlen hasonló problémám volt edig.
Nekem a gyógyír a sebbenzines mosás volt. Szemmel láthatólag semmi "olyan" nem volt a nyákon
de átmosás után működött normálisan! Pedig csak a rárakódott port akartam lemosni.
(#) hipoid válasza hotigris hozzászólására (») Jún 2, 2013 /

Jelalakvizsgálat, kondik ESR mérése, szerelö......
(#) hipoid válasza tommymarty hozzászólására (») Jún 2, 2013 /

Jelalakvizsgálat, kondik ESR mérése, szerelö......
(#) hipoid válasza pingvin23 hozzászólására (») Jún 2, 2013 /

szerelö....ha elvállalja még
A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2013
(#) hipoid hozzászólása Jún 2, 2013 /

A televizió részegységei müködésének elsajátítása, méréstechnika elsajátítása, oszcilloszkóp vásárlás, továbbá alapvetö elektronikai felkészültség. Kapcsolási rajz olvasás.... Ennyi az egész tv javítás....Talán még egy 30-40 éves rutin hozzá jót tesz....
A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2013
(#) jocpoc hozzászólása Jún 3, 2013 /

Sziasztok nekem szükségem volna erre az inverterre INV174012A ez 1 belinea 19"-os tft monitoré. púpos volt rajta a 3 kondi, cseréltem, de akkor sem világít a monitor kijelzője. Kép van rajta csak sötét nem világít a monitor. Szerintem csak az inverterrel lehet gond. Persze ha van valaki aki többet tud erről, meghalgatom. Előre is köszönöm a segítséget
(#) matyusz válasza jocpoc hozzászólására (») Jún 3, 2013 /

Üdv.
Most akkor ez LCD vagy képcsöves? Ha nem old le a tápja valószínű, hogy kiment az inverter előtti bizti és ennek az lehet az oka, hogy a meghajtó fet vagy tranyó valamelyike zárlatos.
(#) jocpoc válasza matyusz hozzászólására (») Jún 4, 2013 /

Szia LCD. 19" monitor. És 12voltos saját trafójáról megy
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2013
(#) Viktor10 hozzászólása Jún 4, 2013 /

Sziasztok . Lenne egy problémám van egy samsung tv-m és amikor bekapcsoloma tv-t egymásután 5-ször 6-szor kibe kapcsol mire megáll bekapcsolva . Mi lehet a bajja ?
(#) Helldrinker válasza Viktor10 hozzászólására (») Jún 4, 2013 /

tipus szám jolenne
szerintem kiszáradt a puffer kondi (általában a legnagyobb) nekem a samsungokban 100 uf 400 voltosak voltak , meg egy thomsonban is. ezeket cseréltem és megoldódott a probléma
(#) Viktor10 hozzászólása Jún 4, 2013 /

Írhatok privátba neked? Ott megbeszéljük
(#) 1984white hozzászólása Jún 6, 2013 /

Sziasztok!
Adott egy lg lcd tv. Elszállt benne a hang ic. Típusa: Yamaha yda138-e. Ilyet hol tudok venni? Ha valakinek esetleg van kérem írjon privátot. Köszönöm!
(#) HL84 hozzászólása Jún 6, 2013 /

Sziasztok!

Néhány hónapja a fórumozók segítségével javítottam a tv-m, sorvég tranzisztort kicseréltem és jó lett, de most sajnos megint kipurcant benne a tranzisztor.
Vettem újat hozzá, de sajnos azt is kinyírta egyből a bekapcsolás után. Igaz, ez se a gyári típus, az nem volt, BU2508AX helyett BU2508AF.
Kicsit tanácstalan vagyok, mit érdemes vizsgálni, cserélni? Mi miatt purcanhatott ki megint?

Köszönöm előre is a válaszokat!
(#) kadarist válasza HL84 hozzászólására (») Jún 6, 2013 /

Szia!
A lényeges a típusszám: BU2508. Tehát a két tranzisztor cserélhető egymással, csak a tokozásban térnek el. Az ilyen hibát a sortrafó szokta okozni, ha egyébként a kollektorköri kondenzátorok jók.
(#) HL84 válasza kadarist hozzászólására (») Jún 7, 2013 /

Köszi, kutatok még hibás alkatrész után.

Viszont a BU2508AF adatlapja szerint csak 5 A-t tud, az AX 8-t (abszolút maximum értéknek ezek vannak megadva). Ez nem lehet gond?
(#) kadarist válasza HL84 hozzászólására (») Jún 7, 2013 /

Nem tudom, hogy milyen adatlapot néztél, mert az eredeti AF az 8A-es: Bővebben: Link.
(#) HL84 válasza kadarist hozzászólására (») Jún 7, 2013 /

Hmm.. jogos. Google-ban az első találatot néztem.. Bővebben: Link
Következő: »»   808 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem