Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PICKit2 klón építése
Lapozás: OK   177 / 211
(#) vladcepes válasza _vl_ hozzászólására (») Jún 6, 2013 /

Köszönöm, A 100nf osak meg a 22pF os gondolom ezek is kerámiakondik.
(#) _vl_ válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 6, 2013 /

Igen. A 22pF NP0-s kerámia legyen.

Még egyszer köszönöm.

Amúgy kicsit magas ez nekem mint lónak az ábc,de azért belevágnám a fejszét a fába. Ha ezt megépítem a Pic18F2550 fel lesz programozva,majd összedugva a PC-vel,hogyan programozok fel egy másik PIC-et? Gondolom arra a ICSP 6-os csatlakozóra jön majd egy másik kütyü amit úgy szintén meg kell építeni és majd abba belerakni azt a PIC-et amit fel akarok programozni? Választ előre is köszönöm!
(#) _vl_ válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 6, 2013 / 1

A kérdést eleve rossz irányból közelítetted meg.
Minek programozod fel azt a PIC-et? Hogy utána nézegessed az IC-t az asztalra kirakva?
Mert nyilván valami célra szeretnéd felhasználni. Ahhoz egy áramkörbe be kell rakni. Na az a kütyü lesz az, amit szintén meg kell építeni, és abba belerakni a PIC-et, és nem teljesen mellékesen ezt a kütyüt kell olyanra kialakítani, hogy rá lehessen kötni az ICSP 6-os csatlakozóján keresztül a programozót, hogy a kütyübe belerakott PIC-et át/fel lehessen programozni.

Na ez így most már teljesen világos!
(#) vladcepes válasza _vl_ hozzászólására (») Jún 7, 2013 /

Azt hittem először,hogy valami ilyesmit kell építeni hozzá. égető (csak ennek más az égetője).
Keresgéltem ilyen egyszerű kapcsolásokat ami PIK-es hogy kb. hogyan is van megépítve a kivezetője a felprogramozáshoz de nem találtam. (azt nem is szokták mellékelni? -mindenki oldja meg magának?). Azt amúgy hogyan? Arról hol olvashatok hogy a PIK melyik lábkivezetését kell majd kötni az ICSP-hez? Ez minden PIC-nél más más?
Üdv.
(#) Hp41C válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 7, 2013 /

Szia!
A programozandó PIC programozási leírásában... MCLR/Vpp, Vdd, Vss, PGD, PGC, PGM lábakat keress. Egyes típusoknál be kell kötni még a Vcap, AVss, AVdd, Vbus, ENVREG stb kivezetéseket is. Ezenkívül a Vdd és Vss közé 100nF kondenzátor kell. Ha csak programozni szeretnél az adapteren, akkor a MCLR/Vpp láb és a Vss közé 10k ellenállás kell kötni. Mivel a programozás soran a programozó ki- / belépked a programozási módból, a többi kivezetést szabadon kell hagyni illetve az eredeti funkció (kimenet / bemenet) szerint kell fogadni vagy meghajtani. Egy kimenetnek szánt kivezetés nem lehet más kimenetnek száttal összekötve.
Sajnos a kivezetések elrendezése eléggé változatos - túl sok a lehetőség.
Lehet készíteni adaptereket bizonyos típuscsoporthoz - megjelölve, hogy melyik típusokhoz való, de egy adapter nagyon "vonza" a nem bele való kontrollereket.
A fentieket összefoglalva a cél áramkörben való programozás az ajánlott - (soklábú) SMD toknál csak ez járható...
Mindenki készíthet saját használatra adaptereket (a topikban keresve számtalan található), de a fenti intelmeket vegye figyelembe.
(#) vladcepes válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 7, 2013 /

Szia! Köszönöm a leírást! Így elsőre elég bonyolult a helyzet. Egy két megépítés után biztos könnyebb lesz.De akkor majd kinézek egy konkrét áramkört és akkor majd kérek segítséget.
Üdv.
(#) vladcepes válasza suhanc92 hozzászólására (») Jún 8, 2013 /

Sziasztok! A Quartz-ot mindegy hogy hogy forrasztom be?
(#) Gyimate válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 8, 2013 /

Igen, annak mindegy, nem érzékeny rá.
(#) vladcepes válasza Gyimate hozzászólására (») Jún 8, 2013 /

Okés köszöntem.
(#) vladcepes válasza suhanc92 hozzászólására (») Jún 8, 2013 /

Az R6-R4 a nyákterven nincs véletlenül felcserélve? vagy én látok rosszul?
(#) vladcepes hozzászólása Jún 9, 2013 /

Inkább úgy akartam írni hogy a kapcsolási rajzon az R4 megy az ICSP 1hez ,a nyákon viszont az R6 van a 4K7-es az ICSP 1nél. Találtam egy másik rajzot is rajz ahol a PIC 24-es láb is be van kötve és ott van egy BS170 meg egy 12K ellenállás. Ezek nem szükségesek? Üdv.
A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2013
(#) vladcepes hozzászólása Jún 9, 2013 /

A nyákon a 47µF kondinak nem fordítva kéne lenni?
(#) Hp41C válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 9, 2013 /

Szia!

Több kipróbált, bevált tervet is találhatsz ebben a topikban a "szilva" szóra keresve. Pl. itt
Bár mai szemmel már nem javasoljuk az utánépítését. Csalogatóan egyszerű, de csak az 5V -os kontrollerekhez alkalmazható. A programozandó rendszer tápjáról ugyan lehet programozni nem 5V -os kontrollereket, de így a Vpp first programming entry mód nem alkalmazható. Nézd meg a Watt féle SMD és a furatszerelt klónt a cikkek között.
A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2013
(#) Bari- válasza watt hozzászólására (») Jún 9, 2013 /

Szia

A cikkedből letöltöttem, a nyáktervet és a kapcsolási rajzot. A letöltött kapcsolási rajzon a cikkben lévőhöz képest találtam két változást. A D2-es usb zöld led tiszta, a D9-es 12V-os zéner funkciója is rendben, ezt az alkatrészt viszont nem találtam meg szintén cikkből letölthető alkatrész listában, és a nyákterven sem. A zénerre vonatkozóan van konkrét típus amit érdemes használni? Én egy BZV55C12-t néztem ki, ez megfelelő lesz ?
A 680uH-s tekercsel kapcsolatban is lenne kérdésem, van itthon egy DO3308P-684 típusú tekercs, ez is megfelelő lehet (680uH,0.22A,4,4ohm)?

Előre is köszönöm a válaszokat.

Üdv:
Bari
(#) watt válasza Bari- hozzászólására (») Jún 10, 2013 /

Szia! Igen, ez utólag került fel, miután arra gyanakodtam, hogy e miatt mehetett tönkre egy PIC-em.
A jelzett zener dióda jó lesz, bárhová forrasztható, ahol elfér és a Vpp és a GND közé esik, a rajzon látható pozícióban és iránnyal(a jelzése essen a Vpp felé).
A tekercs elvileg megfelelő, ha elfér.
(#) Bari- válasza watt hozzászólására (») Jún 10, 2013 /

Köszönöm

Bari
(#) vladcepes válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 10, 2013 /

Szia! Köszönöm! Keresem a "Watt féle SMD és a furatszerelt klónt a cikkek között" de nem találom,csak a tiédet.
(#) vicsys válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 10, 2013 /

(#) Hp41C válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 10, 2013 /

A cikkek között kell keresni: Bővebben: Link
(#) vladcepes hozzászólása Jún 10, 2013 /

Köszönöm,mindkettőtöknek.
(#) ferencz istván hozzászólása Jún 11, 2013 /

T.Fórumtársak
Megépítettem az MCU hobby oldalán közölt pickit 2 -öt.Az 1-es kimeneten kéne a mínusznak lenni a 2-essen a plusznak, de nekem éppen fordítva van.Nem tudom hol lehet a hiba.Kérlek ha tudtok segítsetek!
Tisztelettel Ferencz István
(#) Hp41C válasza ferencz istván hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

Szia!
Sajnos nem értem a kérdést sem. Add meg a csatlaozó nevét, amin mértél. Ez egy Szilva féle klón. Keress itt a fórumon intelmeket a megépítésére, bemérésére.
(#) ferencz istván válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

Szia.
Köszönöm a gyors választ.
1-VDD
2-VPP
3-VSS
4-DAT
5-DAT
6-AUX
Az enyémen a VDD és A VPP fordított.A pickitt programjában a troubleshoot menüben a csatolt fájl mutat hibát.

Kép 21.png

(#) Hp41C válasza ferencz istván hozzászólására (») Jún 11, 2013 / 1

(#) ferencz istván válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

Köszönom,
(#) Bari- válasza watt hozzászólására (») Jún 12, 2013 /

Szia

Ismét lenne kérdésem a terveddel kapcsolatban.
Az oldaladról letölthető kapcsolási rajzon felfedeztem különbségeket a képként közölthöz képest. Az R36-os 10k ellenállást, mely a belső ICSP csatlakozó Vdd és Vpp lábai között található. Ezt az ellenállást a szintél oldaladról letöltött nyákterven nem találtam meg. Van egy másik alkatrész a nyákterven, egy 1K ellenállás, melyet az oldaladon a beültetett panelról készült képen is látni (az usb csatlakozónál a 100nF-os kondi alatt). Ez az ellenállás az usb csatlakozó két szélső lábára csatlakozik, amik az 5V és a GND. A kapcsolási rajzon csak egy olyan 1k-s ellenállást találtam (R34), amire ráfogható lenne, hogy az, de az a külső ICSP csatlakozó Vdd és GND lába között található (a nyákterven ahol a helye lenne ennek az ellenállásnak a kapcsolási rajz szerint, a top oldalon külső ICSP csatlakozó forr-szemeitől jobbra a 4,7k-s ellenállás és a 4148-as dióda között, a kép alapján egy kondenzátor található, a színéből gondolom, mert a fejre állított ellenállásnak fehér szokott az alja lenni.) . Szükséges ez a két ellenállás? ha igen, az 1k-s R34 a kapcsolási rajzon vagy a nyákterven került rossz helyre?
Amennyiben az R34-es az USB csatlakozónál található ellenállás lesz, akkor az a nyákterv szerint párhuzamosan van kötve az R12-es 2,2k-s ellenállással, de akkor mi a szerepe?

Az oldaladon található nyákterv és kapcsolási rajz között van még két különbség, ami szerintem csak érték elírás lesz, az egyik a kapcsolási rajzon található R9/1k, ami a nyákterven a vezetősávokat végigkövetve a 3db egymás mellett lévő BC807-esek mellett található, a nyákterven itt 10k szerepel, de a beültetett nyákon szintén 1k-os ellenállás van.
A másik a kapcsolási rajzon C11-néven szereplő 10µF-os 16V-os elektrolit kondi. A nyákterven a helyén egy 100µF-os 6,3V-os kondi szerepel. A beültetett nyákról készült fotón a sárga tantál kondi lesz az a nyákterv alapján, de a kép felbontása nem teszi lehetővé az érték leolvasását. Az alkatrész listában 10µF-os/16v-os kondi szerepel.
Időközben találtam még egy alkatrészt a kapcsolási rajzon, a C9-et mely egy 100nF-os kondi, amit a nyákterven és a beültetett nyákon nem bírtam beazonosítani. A nyákterven pontosan melyik ez a kondenzátor?

Előre is köszönöm a válaszokat
Üdv:
Bari
(#) watt válasza Bari- hozzászólására (») Jún 12, 2013 /

Szia! Próbáld letölteni újra az oldalamról a terveket, javítottam amit kellett. A beültetést a PCB alapján csináld. A rajzot is javítottam, illeszkedik a nyáktervhez, kivéve a D9 zener, amit vagy beleteszel, vagy nem. Ha még látsz eltérést jelezd!
Következő: »»   177 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem